Δήμος Νέας Ιωνίας: Καθαρίζουμε την Ευρώπη, Καθαρίζουμε το Αδριάνειο Υδραγωγείο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                                                           
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                                                                                                
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Δ/νση: Ομορφοκκλησιάς & Ολυμπίας
Τηλ: 210 2756000 – 210 2799578                        

 Νέα Ιωνία 16/9/2020                 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καθαρίζουμε την Ευρώπη, Καθαρίζουμε το Αδριάνειο Υδραγωγείο!

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας καμπάνιας «World Clean-up Day 2020» στην οποία συμμετέχουν πάνω από 180 χώρες και 20 εκατομμύρια πολιτών, η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία  με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ευρώπη» – «Let’s Clean Up Europe (LCUE)»  θα λάβει χώρα το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Σεπτεμβρίου 2020. 

Κάθε δράση που θα υλοποιηθεί ως μέρος της πρωτοβουλίας αυτής, έχει ως στόχο τόσο τη μείωση των απορριμμάτων, όσο κυρίως την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη σημασία της πρόληψης και μη δημιουργίας αποβλήτων.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, αποφάσισε να γίνει μέρος της πρωτοβουλίας «Let’s Clean Up Europe»,  η οποία δημοσιοποιείται στην Ελλάδα από τον ΕΟΑΝ, προσθέτει τη δική του δράση καθαρισμού μαζί με εκατομμύρια εθελοντές από όλο τον κόσμο.

Η συμμετοχή μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20-9-2020 στις 11:00 με δράση καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου του Αδριάνειου Υδραγωγείου, Λεωφόρος Καποδιστρίου 51, Νέα Ιωνία,  ο οποίος αποτελεί σημαντικό αρχαιολογικό χώρο και μνημείο ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη μας.

Δυστυχώς στα πλαίσια της λήψης μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του Covid-19, η δράση καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί με εκπροσώπους των πολιτιστικών Σωματείων της πόλης μας και με περιορισμένο αριθμό εθελοντών.

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΚΚΑΛΟΓΛΟΥ                                                  

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ