Δήμος Νέας Ιωνίας: Ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο

Ανεμοστρόβιλος στη Νέα Ιωνία 2020

Νέα Ιωνία 11/3/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο του Οκτωβρίου

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σας ενημερώνει ότι εκδόθηκε το ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οριοθέτηση, τη διαδικασία και το τι δικαιούται ο κάθε πληττόμενος συμπολίτης μας από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο τον Οκτώβρη του 2020.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η υπόθεση περνάει στην Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, η οποία είναι η αρμόδια Υπηρεσία που θα υποδεχθεί τα αιτήματα και, ακολούθως, θα αποζημιώσει τους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, στην Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζεται πως «το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια από τον ανεμοστρόβιλο της 13ης Οκτωβρίου 2020, που έπληξε τις περιοχές που οριοθετούνται με την παρούσα απόφαση, αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.)».

Εντός τριμήνου από την δημοσίευση του ΦΕΚ (4-3-2021) πρέπει να υποβληθεί η σχετική αίτηση με δικαιολογητικά μεταξύ άλλων τίτλους ιδιοκτησίας φωτογραφίες κλπ. Αναλυτικά τους όρους των αποζημιώσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν στο ΦΕΚ που έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα του Δήμου neaionia.gr .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΔΑΕΦΚ, Κόνιαρη 43 Αθήνα ή στα τηλέφωνα 2108704732, 2108704700.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ