Δυναμική κινητοποίηση για την υγεία από σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας

Το δημόσιο σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε υποδομές, εξοπλισμό και στελέχωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τον τελευταίο χρόνο έγιναν ορατές οι αδυναμίες του, αλλά και ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων στα Νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Ειδικότερα στην πόλη μας μαζικοί φορείς έχουν δώσει κατά καιρούς το παρόν σε κινητοποιήσεις στο «Αγία Όλγα» και στο Κέντρο Υγείας (πρώην ΠΕΔΥ) Ν. Ιωνίας.

Την Τετάρτη το πρωί (3/2) ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για την ανάδειξη των οξυμμένων προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της, σύλλογοι και μαζικοί φορείς της Νέας Ιωνίας συγκεντρώθηκαν με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας στο Κέντρο Υγείας Ν. Ιωνίας, στην Αλ. Παναγούλη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν: ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», η  Ένωση ΕΒΕ Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ), ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας και Πέριξ και το Παράρτημα Ν. Ιωνίας του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών. Παρευρίσκοντο επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης Ν. Ιωνίας «Λαϊκή συσπείρωση», κ.κ. Κατιμερτζόγλου (επικεφαλής και πρ. του ΣΕΠΕ«Γ. Σεφέρης»), Τσουκαλάς και Ματθαίου.

Η κινητοποίηση

Η συγκέντρωση ήταν δυναμική, είχε παλμό, ενώ συμμετείχαν και εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας. Στους παρευρισκόμενους μίλησαν εκπρόσωποι των φορέων: η κ. Βούλα Πάκου (πρ. σωματείου εργαζομένων ΚΑΤ), η κ. Νίκη Κότσιβα (μέλος ΔΣ των γιατρών των Κέντρων υγείας Αττικής), ο κ. Θοδωρής Αλεβιζιώτης (ΔΣ του «Αγ.Όλγα» και της ΟΕΓΝΕ), ο κ. Κώστας Κατιμερτζόγλου πρ. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» και ο κ. Νίκος Αθανασίου(πρ. Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Ν. Ιωνίας και Πέριξ).

Από αριστερά, ο δημ. σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Τσουκαλάς, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων κ. Αθανασίου και ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Ν.Ιωνίας κ. Τάτσης

Ο κ. Αθανασίου

Συγκεκριμένα ο κ. Αθανασίου εκδήλωσε τη διαρκή συμπαράσταση των Συνταξιούχων στα αιτήματα των Υγειονομικών και τη συμμετοχή του Συνδέσμου στους διεκδικητικούς αγώνες για την Υγεία, μιας και όπως δήλωσε οι Συνταξιούχοι ως ευπαθή ομάδα ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη σωστή λειτουργία της. Ο κ. Αθανασίου ζήτησε τα Κέντρα Υγείας να λειτουργούν σε 24ωρη βάση, πλήρως στελεχωμένα και με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ο ομιλητής τόνισε ότι τα Νοσοκομεία μέσα στην πανδημία ασχολούνται κατά βάση με τον κορωνοϊό παραμελώντας τους πάσχοντες από άλλες ασθένειες, με αποτέλεσμα να μην έχουν αυτοί πρόσβαση σε σωστή περίθαλψη και χειρουργεία. Ζήτησε επίσης προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στελέχωση και αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Ο κ. Αθανασίου απαίτησε να γίνουν δεκτά από την Κυβέρνηση τα οικονομικά αιτήματα των Υγειονομικών, κατήγγειλε την έλλειψη εμβολίων με ευθύνες, όπως είπε, της Ε.Ε. και τις μπίζνες που γίνονται πάνω στο θέμα. Ολοκλήρωσε αναφερόμενος στον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς και στις εργατικές περιοχές της Δ. Αττικής, όπου οι εργαζόμενοι στοιβάζονται στους χώρους εργασίας, με αποτέλεσμα την μεγάλη διασπορά του ιού, ενώ ζήτησε δωρεάν τεστ και την επίταξη από το Κράτος των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Ο κ. Ματθαίου

Δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ματθαίου ως εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ο κ. Ματθαίου δήλωσε: Η “Λαϊκή Συσπείρωση” βρίσκεται σήμερα εδώ μαζί με μαζικούς φορείς της πόλης μας ώστε να διεκδικήσουμε μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ.Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να επικαλείται ως άλλοθι την ατομική ευθύνη των εργαζομένων και να χρηματοδοτήσει τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας και τα Νοσοκομεία. Ζητούμε μόνιμες προσλήψεις, εξοπλισμό των ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας, ενώ δήλωσε τη συμμετοχή της Λ.Σ στην απεργία των Γιατρών στις 16/2.Ο κ. Ματθαίου αναφέρθηκε σε ευθύνες της δημοτικής αρχής Ν.Ιωνίας η οποία δεν υιοθέτησε, όπως είπε, τις προτάσεις της παράταξής του για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στους κατοίκους της πόλης μας.

Ο κ. Κατιμερτζόγλου

Δηλώσεις έκανε και ο κ. Κατιμερτζόγλου ως πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης»: “Ως Σύλλογος πήραμε αμέσως απόφαση να συμμετάσχουμε στην κινητοποίηση γιατί πιστεύουμε ότι τα αιτήματα είναι δίκαια και επίκαιρα. Για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι δομές Υγείας χρειάζονται μόνιμο προσωπικό σε όλους τους τομείς, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η δημόσια υγεία με αποτέλεσμα σοβαρές ελλείψεις. Οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας στην πόλη μας είναι πολύ εξυπηρετικοί με επιστημονικό υπόβαθρο και με διάθεση να φροντίσουν τους ασθενείς. Θεωρούμε ότι τα αιτήματα που βάζουν οι Νοσοκομειακοί γιατροί σχετίζονται άμεσα με τα αιτήματα που βάζουμε εμείς οι Εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Κατιμερζόγλου ζήτησε άνοιγμα των εκπαιδευτικών μονάδων με μέτρα προστασίας μαθητών, φοιτητών και διδασκόντων, αλλά η κυβέρνηση, όπως είπε, κωφεύει γιατί βλέπει την Εκπαίδευση και την Υγεία ως πεδία κερδοφορίας. Τέλος αναφέρθηκε στα αιτήματα του κλάδου του για μόνιμο προσωπικό,αίθουσες, tests και εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Ζήτησε συντονισμό δράσεων των σωματείων για να προστατευτεί η Υγεία και το εισόδημα του λαού.

Ο κ. Κατιμερζόγλου αναφέρθηκε επίσης στα αιτήματα που θέτει η Λ.Σ στο δημοτικό συμβούλιο, ψηφίζονται, όπως είπε, και δεν εκτελούνται από τη δημοτική αρχή. “Το Κέντρο Υγείας σε ένα χρόνο θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στέγασης και σκεπτόμαστε ως παράταξη να το αναδείξουμε μαζί με τα σωματεία και τους φορείς της Ν.Ιωνίας”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσουκαλάς

Ο δημοτικός σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Τσουκαλάς, σε δήλωσή του στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr, αναφέρθηκε στα αιτήματα που θέτει η παράταξή του στο δημοτικό συμβούλιο για την Υγεία και την Εκπαίδευση τα οποία έχουν ένα συγκεκριμένο πολιτικό υπόβαθρο, το οποίο δεν αποδέχονται οι άλλες δημ. παρατάξεις, αυτό όμως “δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμπίπτουν κάποια αιτήματα” και συνέχισε, “θέσαμε επίσης στο δημ. συμβούλιο θέμα για τον έλεγχο των αποφάσεών του το οποίο πέρασε άπρακτο, βάλαμε ζήτημα για τα δημόσια σχολεία για αίθουσες που υπάρχουν και η δημ. αρχή δηλώνει αναρμόδια. Σταθερά θα θέτουμε θέματα για την Υγεία και την Εκπαίδευση.

Συνθήματα

Ενδεικτικά κάποια από τα πολλά συνθήματα που ακούστηκαν από τους συγκεντρωμένους: “Τέρμα πια στην κοροϊδία, δώστε λεφτά για την Υγεία” ,”Τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή, μες την πανδημία σπάμε τη σιωπή”, “Δώστε τώρα λεφτά για την Υγεία όχι για τις Τράπεζες και την Εργοδοσία”.

Δείτε σχετικό video εδώ

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ