Δραστηριότητες του Α.Γ.Σ. “Ανατολή Νέας Ιωνίας”

Οι Μαραθωνοδρόμοι της ΑΝΑΤΟΛΗΣ κι εφέτος στη… Μάχη του Μαραθωνίου

Πλησιάζει η μεγάλη μέρα για τους απανταχού Μαραθωνοδρόμους. Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην Κλασική Αυθεντική διαδρομή ο 37ος Διεθνής Μαραθώνιος, ο αφιερωμένος στο Ειρηνιστή και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ έχει ανακοινώσει ότι για μία ακόμη φορά καταρρίφθηκε το ρεκόρ συμμετοχών στο Μαραθώνιο δρόμο και στους παράλληλους δρόμους. Περισσότερες από 60.000 οι συμμετοχές.

Ο Σύλλογός μας και αυτή τη χρονιά θα είναι παρών με τους αθλητές του, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο ενταγμένο στη διοργάνωση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Μαραθωνίου, αλλά και με τους Μαραθωνοδρόμους και λοιπούς δρομείς (μέλη και φίλους του Συλλόγου), από «το φυτώριο» του Συλλόγου.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν ΤΡΕΙΣ αθλητές μας: ο Γεωργούλιας Αλέξης, ο Καρβουνιάρης Θανάσης και ο Τσιγερίδης Γιώργος.

Οι δρομείς από «το φυτώριο» θα συμμετάσχουν και στα τρία αγωνίσματα της διοργάνωσης.

Στο Μαραθώνιο: Αναστόπουλος Χρήστος, Ανδρίτσου Βασιλική, Ανδρουλάκης Εμμανουήλ, Αντωνακάκης Σταμάτιος, Αντωνιάδης Ιωάννης, Αντωνίου Παναγιώτης, Βασιλείου Ευάγγελος (Πρόεδρος του Συλλόγου μας), Βρυνιώτης Ευστάθιος, Ζγκούρης Κώστας, Ζηκίδης Αριστείδης, Θεοδωρογιάννης Αναστάσιος (Γενικός αρχηγός), Κάκκαβας Άγγελος, Καπέτης Χρυσόστομος, Κοζυράκης Γιώργος, Κονταξάκης Νικόλαος, Κορρές Μάρκος, Λιόφαγος Δαμιανός, Μητσόπουλος Γιάννης, Μούργκας Χρήστος, Μπάλσης Θεόδωρος, Μπάλσης Νικόλαος, Μπαχάρης Αναστάσιος, Μπουριώτης Ηλίας, Παπαβασιλείου Χρήστος, Παπαθανασίου Θανάσης, Πίτσιος Γιάννης, Ρουσούλης Ελευθέριος, Σιούτης Στέργιος (Τυφλός Παρολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος), Τοψή Μαρία, Τσαγκαράκης Εμμανουήλ, Τσαγκαράκης Κώστας, Τσαπούρας Στέλιος, Φουστέρης Βασίλειος

Στα 10 χιλιόμετρα ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Ζόλιου Αικατερίνη, Καραγιαννόπουλος Στράτος, Μαράντζας Δημήτρης, Ψαρογιάννης Γεώργιος, Μωυσιάδης Γιάννης, Στουραΐτης Κώστας (Ταμίας του Συλλόγου), Φιλτισάκος Γιάννης (Ειδικός γραμματέας).

Στα 5 χιλιόμετρα ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ
Βασιλείου Βασιλική, Βασιλείου Παρασκευή, Μαλλιακούδη Άρτεμις, Ταυριλέζου Βάσω.

Οι αθλητές, κύρια οι Μαραθωνοδρόμοι, βρίσκονται στις τελευταίες ημέρες της προετοιμασίας τους, προσπαθώντας να ενσωματώσουν τα οφέλη των πολύωρων προπονήσεών τους, να ξεκουραστούν και να σχεδιάσουν τον αγώνα, που ένα ολόκληρο χρόνο ανέμεναν με αγωνία.

Ο Σύλλογος ΑΝΑΤΟΛΗ, για αρκετά χρόνια, έχει δημιουργήσει ένα κατάλληλο κλίμα προπονήσεων και προετοιμασίας Μαραθωνοδρόμων, με κατάλληλες οδηγίες και συμβουλές για πρόληψη τραυματισμών, για σωστή διατροφή, αλλά και ένα ευδιάθετο περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι προπονήσεις και ο τελικός αγώνας προσφέρουν πολλά οφέλη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει προετοιμάσει και έχει ανακοινώσει η Οργανωτική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ περιλαμβάνει:

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: Έκθεση αθλητικών ειδών στις εγκαταστάσεις του Tae kwon do στο Παλαιό Φάληρο. Στις ίδιες εγκαταστάσεις τις ίδιες ημέρες θα παραδίδονται οι αριθμοί σ’ αυτούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες.

Την Παρασκευή το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής θα γίνει η επίσημη εκδήλωση κατά την οποία ο ΣΕΓΑΣ και η AIMS (Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων) θα βραβεύσουν τους καλύτερους Μαραθωνοδρόμους του Κόσμου.

Το Σάββατο το πρωί στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ θα διεξαχθεί το 13ο Συμπόσιο, με θέμα: Τεχνολογία και Μαζικά Δρομικά γεγονότα».

Το μεσημέρι του Σαββάτου στον Αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης και η αφή της φλόγας του Μαραθωνίου, καθώς και η μεταφορά τής φλόγας στην αφετηρία του αγώνα.

Το Σάββατο το απόγευμα θα διεξαχθεί ο αγώνας των 10.000 μ.

Ώσπου φθάνουμε στην Κυριακή 10 Νοεμβρίου με μία σειρά εκδηλώσεων και αγώνων με την κορύφωση όλων αυτών στο Μαραθώνιο δρόμο, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 09.00 πμ. με διάρκεια μέχρι και 8 ώρες για όσους έχουν επιλέξει το δυναμικό βάδην. Την Κυριακή το πρωί θα διεξαχθεί ακόμη ο αγώνας δρόμου των 5.000 μ. καθώς και οι αγώνες δρόμου για τους αθλητές των Special Olympics, οι αγώνες δρόμου για τα παιδιά των Δήμων της Μαραθώνιας διαδρομής, ο αγώνας δρόμου 1.200 μ. των παιδιών και ο αγώνας δρόμου 3.000 μ. (τελική φάση) του κύκλου των αγώνων RUN GREECE.

Την Κυριακή το βράδυ θα γίνει η αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Δήμου Αθηναίων.

Η Αθήνα μας, για ΠΕΝΤΕ ημέρες, θα είναι το επίκεντρο ενδιαφέροντος όλου του κόσμου. Έχουμε την τιμή (και την τύχη) να κατέχουμε τον ιστορικό Μαραθώνα, όπου το 490 πΧ. στη Μάχη του Μαραθώνα, οι Έλληνες με ηγήτορες τους Αθηναίους νίκησαν του πολυπληθέστερους Πέρσες. Εδώ σ’ αυτόν τον τόπο έγινε για πρώτη φορά το αγώνισμα του Μαραθωνίου δρόμου το 1896, στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες, σε ανάμνηση της πορείας του Αθηναίου οπλίτη, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα της νίκης από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα. Σ’ αυτή τη διαδρομή έκανε την πρώτη Μαραθώνια πορεία Ειρήνης ο (τότε βουλευτής) Γρηγόρης Λαμπράκης, ο οποίος μετά από κάποιες μέρες δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σ’ αυτήν τη «νεκρή» τουριστικά περίοδο, η Αθήνα θα πλημμυρίσει από τους αθλητές του κόσμου και τους συνοδούς τους, που προσέρχονται «προσκυνητές» και λάτρεις της Αυθεντικής Αρχέγονης Μαραθώνιας Διαδρομής.

Η διαδρομή του δικού μας Μαραθωνίου είναι από τις δυσκολότερες του κόσμου. Γι’ αυτό και οι επιδόσεις υπολείπονται άλλων Μαραθωνίων. Έχει όμως την αυθεντικότητα και το αρχαιοπρεπές, γι’ αυτό και οι απανταχού Μαραθωνοδρόμοι, επιθυμούν, έστω και μία φορά στην αθλητική τους ζωή, να τρέξουν σ’ αυτή τη διαδρομή.

Ο Σύλλογός μας, για περισσότερο από 20 χρόνια, με πολυπληθή ομάδα εθελοντών, θα συμμετάσχει στη διοργάνωση προσφέροντας υπηρεσίες. Η μεγαλύτερη ομάδα του Συλλόγου θα βρίσκεται στο 40ό χιλιόμετρο, που είναι πλησίον του Μεγάρου Μουσικής, από τις 09.00 πμ. μέχρι 05.30 μμ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλους τους αθλητές και τα μέλη του, που θα συμμετάσχουν στους αγώνες να έχουν ένα καλό αγώνα και ένα καλό τερματισμό. Ευχαριστεί και συγχαίρει την ομάδα των εθελοντών μας.

Καλεί τα μέλη του καθώς και όλους του φιλάθλους να παραβρεθούν τις ημέρες των αγώνων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο Καλλιμάρμαρο μοναδικό Στάδιο, αλλά και στις διαδρομές που θα διέλθουν οι αθλητές. Το χειροκρότημα του θεατή είναι η μεγαλύτερη «αμοιβή» του αθλητή.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αρκετές οι συμμετοχές των αθλητριών και αθλητών μας κάθε Σαββατοκύριακο…

Και πάλι εκτός συνόρων εμφανίστηκαν αθλήτριες και αθλητές του Συλλόγου μας, συμμετέχοντας σε δρόμους μεγάλων αποστάσεων.

Συγκεκριμένα η Τάνια Γούπου, η γνωστή μας πρωταθλήτρια, συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο WIZZ AIR SOFIA και κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των Ελληνίδων και τη 12η ανάμεσα στις γυναίκες με χρόνο 1:36.14. Η Τάνια με τις συμμετοχές της σε Ημιμαραθώνιους δοκιμάζει την αντοχή της, αλλά συγχρόνως ωριμάζει για τη μεγάλη «συνάντησή της» με το Μαραθώνιο.

Στον 34ο GENERALL MUNCHEN MARATHON συμμετείχε ο αθλητής μας Γεωργούλιας Αλέξης και τερμάτισε με χρόνο 3:20.18. Ο χρόνος αυτός δεν ικανοποίησε καθόλου τον αθλητή μας.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου διεξήχθη στην Φρανγκφούρτη ο Μαραθώνιος με την επωνυμία MAINOVA FRANKFURT MARATHON. Σ’ αυτόν συμμετείχε και τερμάτισε αρκετά ικανοποιημένη η αθλήτριά μας ΚΟΥΛΙΟΥ ΚΡΙΣΤΑ σε χρόνο 3:46.10.

Στο Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης συμμετείχαν συνολικά 106 Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι. Πρώτος Έλληνας ήταν ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ο γνωστός διευθυντής του RUNNINGNEWS και πρώτη Ελληνίδα η 42χρονη Ντενίζ Δημάκη του ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ, με χρόνο 2:50.39, που είναι η 4η καλύτερη επίδοση μεταξύ των Ελληνίδων γυναικών για το 2019.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου διεξήχθη ένας πολύ ξεχωριστός αγώνας δρόμου στο Μαρκόπουλο Αττικής. Ήταν ο 6ος Αγώνας δρόμου 8.500 μ. για ενήλικες και 1.000 μ. για παιδιά με την επωνυμία «6ος Αγώνας Δρόμου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕΡΕΝΤΑ» με πολύ μεγάλη συμμετοχή και στα δύο αγωνίσματα. Το ξεχωριστό των αγώνων ήταν ότι δεν υπήρχαν νικητές, δεν υπήρχαν κατηγορίες ηλικιών, δεν υπήρχαν βραβεύσεις, γιατί όλοι οι συμμετέχοντες ήταν νικητές, ξεκινώντας και τερματίζοντας πλάι στη Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγίας Μερέντα, κάτω από τις οδηγίες και τα συγχαρητήρια του ιερέα Σταματίου Νικολάκη, που επί ΕΞΙ χρόνια είναι αυτός που συνεγείρει όλη την περιοχή και όλη την Αττική.

Στον αγώνα αυτό συμμετείχε ο πρωταθλητής μας (του Μαραθωνίου) ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ, ο οποίος πρώτευσε, αλλά χωρίς χρόνο και χωρίς βράβευση. Στο Γιώργο όμως, θεωρούμε ότι δόθηκε το καλύτερο βραβείο με το χειροκρότημα των πολυπληθών φιλάθλων, οι οποίοι επικρότησαν τη συμμετοχή στον αγώνα ενός πρωταθλητή, χωρίς κίνητρο το βραβείο.

Όλοι όσοι τερμάτιζαν λάμβαναν ένα συλλεκτικό μετάλλιο και μία τσάντα με πολλά «καλούδια» από χορηγίες επιχειρήσεων της περιοχής.

Αρκετοί συμμετέχοντες δρομείς πρόσφεραν στη διοργάνωση είδη τροφίμων για τις ανάγκες της Ιεράς μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής.

Πληροφορίες αντλήσαμε από τις ανταποκρίσεις του αθλητικογράφου κ. Ηρακλή Αθανασόπουλου.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ