Δριμύ κατηγορώ της «Λαϊκής συσπείρωσης» για την απόρριψη προτάσεών της για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης του λαού!

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης του λαού!

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, κάτοικοι της Ν. Ιωνίας.

Τα λόγια αγάπης, αλληλεγγύης και συμπαράστασης της Δημάρχου και άλλων παρατάξεων, ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση που δημιούργησε η πανδημία, περίσσεψαν.Όταν όμως ήρθε η ώρα να γίνουν πράξη ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού, όλοι αυτοί έδειξαν ξανά το πραγματικό αντιλαϊκό τους πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων που περιείχε η πρόταση, που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για να ψηφιστούν στο Δημοτικό συμβούλιο της 21/4/2020 καταψηφίστηκαν από τις Δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Θωμαϊδου, Μανούρη και Γκότση, με τη δικαιολογία να μην πέσει έξω ο δήμος!

Ακόμη μια φορά αποδείχτηκε η πολιτική συμπόρευση που υπάρχει αναμεσά τους, αλλά και η άρνησή τους να αντισταθούν στην πολιτική που με αφορμή και την πανδημία τσακίζει τα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα.

Την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο και ψίχουλα στο λαό, οι παρατάξεις αυτές αποφάσισαν να παραπέμψουν το θέμα στις …ελληνικές καλένδες, δηλαδή σε διαπαραταξιακή επιτροπή για να αποφύγουν να πουν ευθέως «ΟΧΙ», απορρίπτοντας στην ουσία τα μέτρα ανακούφισης που προτείναμε.

Οι ανακοινώσεις της Δημάρχου με τα κούφια κατεβατά των δήθεν μέτρων και παροχών προς τις ευπαθείς ομάδες των κατοίκων της Ν.Ιωνίας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εφαρμογή των Π.Ν.Π της Κυβέρνησης με τα ψίχουλα που πετάνε για να ζήσει ο λαός.

Υπενθυμίζουμε συνοπτικά τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που καταψηφίστηκαν από τις παρατάξεις των κ. κ. Θωμαϊδου, Μανούρη και Γκότση:

«Τα αναγκαία μέτρα περιορισμού και πρόληψης, για να εφαρμοστούν υποχρεωτικά, πρέπει να συνοδεύονται και με αντίστοιχα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των ίδιων των εργαζομένων.

Με αφορμή την εξελισσόμενη πανδημία του κορονοϊού, που λειτούργησε ως καταλύτης αρνητικών εξελίξεων, για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων οι απολύσεις εκτινάχθηκαν στις 115.000. Χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι εργάζονται χωρίς μέτρα προστασίας, εκτεθειμένοι στον ιό.

Εφαρμόζονται αντεργατικά μέτρα με μειώσεις μισθών και γενίκευση της ευέλικτης απασχόλησης κ.λπ.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται, γίνεται επιτακτική και πιέζει να παρθούν μέτρα για να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Δημότες μας και οι μικροί επαγγελματίες και βιοτέχνες της Ν.Ιωνίας.

Έτσι προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ν. Ιωνίας να αποφασίσει.

  1. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τα λαϊκά νοικοκυριά με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος, προσαυξημένο κατά 1.500 ευρώ για κάθε παιδί.
  2. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 4 μήνες για τους μικρούς ΕΒΕ του δήμου με εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ το έτος.
  3. Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Κατάργηση όλων των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών.
  4. Κατάργηση των τροφείων για όλες τις οικογένειες των οποίων τα βρέφη και τα νήπια φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.
  5. Κατάργηση του ανταποδοτικού αντιτίμου όλων των αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου.
  6. Τα σχολικά γεύματα να συνεχίσουν να δίνονται στις οικογένειες των μαθητών που τα δικαιούνται και ειδικά σε όσες οικογένειες έχουν χαμηλό εισόδημα ή έχουν απολυμένους από τις δουλειές τους γονείς

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο να αξιώσει για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού».

Αυτές είναι οι προτάσεις που απορρίφθηκαν!

Για να δικαιολογήσουν τη στάση τους, επικαλέστηκαν σαν πρόσχημα ότι πρέπει να διασφαλιστεί η μισθοδοσία των εργαζομένων, τους οποίους συχνά αφήνουν για μήνες απλήρωτους (καθαρίστριες, μουσικούς, κ.ά.) και για χρόνια χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Δεν ντρέπονται να βάζουν το δίλημμα «ή θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι ή θα παρθούν τα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων»; Και τα δυο πρέπει να γίνουν! Να διεκδικήσει η δημοτική αρχή εδώ και τώρα αύξηση της χρηματοδότησης προς το δήμο για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και των εργαζομένων του δήμου και του λαού της περιοχής μας!

Καλούμε το λαό της Νέας Ιωνίας, μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς του φορείς,να οργανώσει τον αγώνα του και να απαιτήσει από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή την ικανοποίηση των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής του!

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι και θα είναι μπροστά σε αυτό τον αγώνα!

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ