Δυναμική κινητοποίηση στη Νέα Ιωνία για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Δυναμική κινητοποίηση ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (6/2) στη Νέα Ιωνία, με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων και πολλών νέων, οι οποίοι διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προωθούμενου νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού για την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Η κ. Λιάκου
Της πορείας στους δρόμους της Νέας Ιωνίας προηγήθηκε συγκέντρωση στην Πλατεία Σημηριώτη, όπου απευθύνθηκαν χαιρετισμοί, με πρώτη την εκπρόσωπο του Σ.Ε.Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» κ. Ντιάνα Λιάκου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Τώρα είναι ώρα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η οργάνωση, ο αγώνας για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν.», επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Αποσιωπούν ότι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων επηρεάζει άμεσα και την Κοινωνική Ασφάλιση, διότι η πλήρης και σταθερή εργασία, οι συγκροτημένες εργασιακές σχέσεις δεν παρέχουν μόνο διασφαλίσεις για τη μισθωτή εργασία, αλλά στηρίζουν και την Κοινωνική Ασφάλιση.» και ακόμη τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Διεκδικούμε δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας. Ενιαίο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων ετών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε κάθε κλάδο. Εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών, καθώς και απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε είδους «τζόγο» και επιστροφή όλων των κλεμμένων στα ταμεία.».

Ο κ. Δασκαλάκης
Επίσης, χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Γιώργος Δασκαλάκης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως: «Φέτος φαίνεται πως οι απόκριες ήρθαν νωρίτερα και ο Βρούτσης ντύθηκε ψαλιδοχέρης Κατρούγκαλος για να θωρακίσει και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τον νόμο-λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τώρα υιοθετεί η κυβέρνηση της Ν.Δ., που προεκλογικά κορόιδευε ότι θα τον καταργήσει.», διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Δίνουμε μία μεγάλη μάχη εδώ και καιρό για να ενημερώσουμε όλους τους εργαζόμενους, να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλειας. Τις μέρες που απομένουν πρέπει με νέες δυνάμεις να μπούμε μπροστά για να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς στις 18 του Φλεβάρη και να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας με απεργούς διαδηλωτές.» και ολοκλήρωσε τονίζοντας πως: «Να απαντήσουμε αποφασιστικά στη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να βαφτίσει το κρέας ψάρι και να εμφανίσει αυξήσεις στις συντάξεις με κάτι ανεκδιήγητα παραδείγματα για 42 χρόνια ασφάλισης, την ίδια στιγμή που οι νέοι εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν ποτέ να συγκεντρώσουν ούτε 15 και 20. Θα πάρουν, δηλαδή, ψίχουλα της τάξης των 400 Ευρώ. Δίνουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις και με εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μας. Καλή δύναμη.».

Διαδήλωση
Αμέσως μετά, ακολούθησε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων: ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου, ο δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, καθώς και η Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας κ. Μαρία Ευαγγελάτου.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ