Έφυγε από κοντά μας ο Σαμψών

Ο δικός μας Σαμψών, ο λαϊκός ήρωας της Ν. Ιωνίας, έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 90 ετών. Από την περασμένη Δευτέρα νοσηλευόταν με πνευμονία στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», αλλά δεν μπόρεσε τελικά να αναρρώσει.

Ο θρύλος των νεανικών μας χρόνων κατοικούσε στην περιοχή της Ινέπολης και το πραγματικό του όνομά ήταν Γιάννης Κεσκιλίδης, γνωστός στο Πανελλήνιο για την εξαιρετική μυϊκή δύναμή του την οποία αποδείκνυε σε πάμπολλες δημόσιες επιδείξεις(από τη δεκαετία του ’50) και από τις οποίες αντλούσε τα προς το ζην.

Η απίστευτη δύναμή του συνδυάζονταν με τον λιτό του χαρακτήρα, την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια που την διατήρησε μέχρι το τέλος της ζωής του, μιας και η Πολιτεία για μια ακόμα φορά δεν έκανε το καθήκον της εξασφαλίζοντάς του ένα επαρκές επίπεδο ζωής.

Ο Σαμψών προερχόταν από Ποντιακή οικογένεια η οποία έφθασε και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα ύστερα από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Ο Σαμψών από μικρός ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό,  καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό του Πειραϊκού Συνδέσμου ως αθλητής ελευθέρας πάλης και αργότερα ασχολήθηκε με τις επιδείξεις κυρίως σε πλατείες, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όσον αφορά την πόλη μας είχα τη χαρά να τον γνωρίσω δημοσιογραφικά πριν 27 χρόνια με την τότε τοπική εφημερίδα μας την «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ», όπου του αφιερώσαμε ένα ρεπορτάζ, ενώ μας είχε επισκεφτεί και στα γραφεία μας φέρνοντάς μας αρκετές φωτογραφίες του. Αργότερα την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 διοργανώθηκε στη Νέα Ιωνία λαϊκός αγώνας δρόμου προς τιμή του με τίτλο Ολύμπιος Σαμψών, όπου ο Σαμψών πραγματοποίησε τις απονομές στους νικητές.

Ο Σαμψών έφυγε και μαζί του μια ολόκληρη ηρωική εποχή. Καλό του ταξίδι.

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Δείτε σχετικά videos

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ