Εγκαίνια νέου Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου Ι.Μ. Νέας Ιωνίας & Φιλ/φείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εγκαίνια νέου Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου2019 η τελετή των εγκαινίων με την ακολουθία του Αγιασμού του νέου Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας «Ιωνική Αγωγή Ηρακλείου» που βρίσκεται στο Ηράκλειο Αττικής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελεφείας κ. Γαβριήλ.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσεως, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, του μεγάλου ευεργέτου κ. Samer S. Khoury, της Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα κ. Λουκίας Κεφαλογιάννη, του κ. Δημητρίου Κοπελούζου, Προέδρου του Ομίλου Κοπελούζου, του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής κ. Νικολάου Μπάμπαλου και μελών του Δ.Σ, της Δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, του Δημάρχου Ν. Φιλαδελφείας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου, του κ. Αναστασίου Γιάγκου, Προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβούλου της εταιρείας «Madonna Express ΑΒΕΕ», του Γεωργίου Γεράρδου, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας «Πλαίσιο Computers ΑΒΕΕ», του Διευθύνοντος Συμβούλου Κ.Τ.Υ.Π. ΑΕ κ. Ιωάννη Χαρωνίτη, ευεργετών, κληρικών, προέδρων και εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Την τελετή προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της ιδρύσεως ενός ακόμη Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ο οποίος αποτελεί καρπό μιας ιδιαίτερα κοπώδιους προσπαθείας, αλλά και την υλοποίηση ενός μακρόπνοου οράματος που αφορά στην επένδυση στην παιδεία που στόχο θα έχει την υψηλή ποιότητα στην εκπαίδευση και θα βασίζεται στο δίπολο που ενώνει την ελληνοχριστιανική σκέψη με την σύγχρονη τεχνολογία.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο για την εξόχως τιμητική παρουσία του στην τελετή, την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, η παρουσία της οποίας εκτός από τιμητικό έφερε και συμβολικό χαρακτήρα καθώς και τον μέγα ευεργέτη κ. Samer S. Khoury, ο οποίος αγκάλιασε το όραμα αυτό και δημιούργησε τον εκπαιδευτικό αυτό χώρο. Ανέφερε επίσης τον στόχο του νέου εκπαιδευτικού πλαισίου που φιλοδοξεί να υλοποιήσει, συνοψίζοντάς το στη φράση: «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πολίτες του κόσμου»

Χαιρετισμό απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, η οποία εγκωμίασε την ίδρυση ενός τέτοιου πρότυπου Παιδικού Σταθμού-Νηπιαγωγείου και στάθηκε στην δυναμική προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση.

Την τελετή ολοκλήρωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η επένδυση στην παιδεία αποτελεί την καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει η χώρα μας, ενώ στη συνέχεια ο Μακαριώτατος τίμησε τον κ.  Samer Khoury απονέμοντάς του την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ήτοι το παράσημο του Πολιούχου αυτής Ιερομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ξενάγησε τον Μακαριώτατο και την Υπουργό Παιδείας στις αίθουσες του νέου χώρου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο νέος Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο «Ιωνική Αγωγή Ηρακλείου» της Ιεράς Μητροπόλεως αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο προσχολικής αγωγής, πλήρως εξοπλισμένο και ειδικά προσαρμοσμένο στις σύγχρονες κτηριακές και συνάμα παιδαγωγικές προδιαγραφές των μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης.

Ο χώρος στεγάζεται σε ένα νεόδμητο κτήριο 800 τ.μ. με ειδικά διαμορφωμένες και μεγάλες για τις ανάγκες των παιδιών αίθουσες δραστηριοτήτων, ενώ περιμετρικά πλαισιώνεται από αύλειο χώρο, όπου τα παιδιά μπορούν να εκφρασθούν ελεύθερα, να διδαχθούν μέσα από το παιχνίδι και να αναπτύξουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους σε ένα ασφαλές, εξελιγμένο και όμορφο περιβάλλον.

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ