Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο της δημ. παράταξης “Δύναμη Προοπτικής”

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ

Τα επίσημα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης «Δύναμη προοπτικής», καθώς και η παρουσίαση του μεγαλύτερου μέρους των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (19/4), στον πεζόδρομο της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της Νέας Ιωνίας, παρουσία πλήθους μελών και φίλων της παράταξης οι οποίοι είχαν γεμίσει μεγάλο μέρος του πεζόδρομου σε μια ογκώδη συγκέντρωση.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Η πολιτική αυτή εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση αγιασμού, σε εξέδρα που στήθηκε μπροστά από τα γραφεία της παράταξης, από τον π. Μιχαήλ Βαρδάκη, ο οποίος αμέσως μετά είπε πως: «Είμαι υπό τρεις ιδιότητες εδώ. Βρίσκομαι, πρώτον, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου, διότι όπως γνωρίζετε είχε μια ειλημμένη υποχρέωση, που δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Εύχεται εκ βάθους καρδίας «καλή δύναμη και επιτυχία εις το έργο σας». Ο δεύτερος ρόλος είναι ως ιερεύς της ενορίας να τελέσω τον αγιασμό, διότι από Θεού άρξεσθαι. Ο τρίτος λόγος είναι ως φίλος, επιτρέψτε μου να πω, της Δέσποινας, όχι της Θωμαΐδου. Θα μου επιτρέψετε, όμως, γιατί όπως είπα ως φίλος, πρέπει να εξάρω τον χαρακτήρα αυτής της γυναίκας. Η Δέσποινα υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση χρόνια. Γνωρίζει τον ρόλο της. Και δεν μπορώ να κατανοήσω ανθρώπους οπισθοδρομικούς, οι οποίοι λένε πολλές φορές: «Μα, είναι ικανή μία γυναίκα;». Ναι, γιατί από γυναίκα προήλθαν όλα τα καλά. Και το λέγω αυτό για να τιμήσω και την Παναγία, που έφερε στον κόσμο τον Σωτήρα μας. Άρα, είναι δυνατόν από μια γυναίκα να μη γίνει επιτυχία σε ένα έργο; Το απέδειξε στην πορεία της η Δέσποινα, μέσα από την Αυτοδιοίκηση, μέσα από τον Δήμο. Σε όποιους τομείς κι αν υπηρέτησε, με μεγάλη επιτυχία τα έβγαλε εις πέρας. Είναι άνθρωπος ταπεινός. Και το λέγω μπροστά της, παρότι δεν θα ήθελε. Οφείλω, όμως, να πω ότι εκτός από των άλλων είναι άνθρωπος της Εκκλησίας. Έχει βοηθήσει, όχι μόνο την Εκκλησία, αλλά και ανθρώπους της Εκκλησίας που έχουν ανάγκη. Εσείς δεν το γνωρίζετε. Το γνωρίζουνε οι δικοί της άνθρωποι  Ως κληρικός θα χαρώ να δω αύριο τη Δέσποινα Δήμαρχο της Ιωνίας, διότι θα είναι αρωγός σε όλη την Εκκλησία, σε όλη τη Μητρόπολη. Το γνωρίζουμε αυτό. Αλλά ας μη χαϊδεύουμε τα γένια μας. Εμένα με ενδιαφέρει η Δέσποινα, να τη δούμε αύριο στον θώκο της Δημαρχίας, διότι έχει ένα όραμα, το όραμά της για τη Νέα Ιωνία, η οποία εάν πράγματι γίνει όπως την έχει οραματιστεί η Δέσποινα, η Νέα Ιωνία θα αλλάξει εντελώς φυσικά. Εύχομαι, λοιπόν, καλό αγώνα και καλή δύναμη.».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστώντας τον π. Μιχαήλ, η υποψήφια Δήμαρχος Νέας Ιωνίας και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη προοπτικής» κ. Δέσποινα Θωμαΐδου είπε απευθυνόμενη προς εκείνον πως: «Πατέρα Μιχαήλ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ από τα βάθη της καρδιάς μου. Νιώθω πολύ ευλογημένη γιατί μου δίνετε τη δύναμη και την ευλογία να ξεκινήσω αυτόν τον αγώνα. Αλλά θέλω να πω ότι θέλω να δώσω όρκο δέσμευσης και τιμής: Πάντα ήμουνα, είμαι και θα είμαι κοντά σας. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Γαβριήλ, που πραγματικά από την ώρα που ήρθε, εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει αλλάξει η τροπή της ιστορίας μας. Είμαστε κοινωνικά αλληλέγγυοι και δυνατοί σ’ αυτή την προσπάθεια στο να βοηθήσουμε την πόλη μας. Κι εκείνος έχει ταχτεί σ’ αυτόν τον αγώνα. Όπως κι εσείς, που υπηρετείτε αυτόν τον αγώνα, τον καθημερινό. Σας ευχαριστούμε. Είμαστε ευλογημένοι, γιατί ο κλήρος που έχουμε είναι πολύ δυνατός και πολύ αξιόπιστος και ευλογημένος. Να ‘στε καλά. Σας ευχαριστούμε πολύ.».

ΟΜΙΛΙΑ κ. ΘΩΜΑΪΔΟΥ

Κατόπιν, η δημοσιογράφος κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, η οποία είχε και την ευθύνη του συντονισμού και της παρουσίασης της εκδήλωσης, είπε μεταξύ άλλων πως: «Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ορμώμενη από τον υπέροχο, μπορώ να πω, λόγο του π. Μιχαήλ, έχω να πω ότι μια γυναίκα μπορεί. Μια τέτοια γυναίκα, πραγματικά, μπορεί να τα’ αλλάξει όλα. Μπορεί ν’ αλλάξει όλο το τοπίο στη Νέα Ιωνία. Η Δέσποινα Θωμαΐδου είμαι σίγουρη ότι θα βγει. Κι εσείς το ξέρετε.» και αμέσως τον λόγο έλαβε η κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία ανέφερε πως: «Σήμερα φέρνουμε το μήνυμα νίκης για την πόλη μας, την αγαπημένη μας πόλη. Η σημερινή σας παρουσία θέτει οριστικά και αμετάκλητα τη σφραγίδα στην πρόθεσή μου να διεκδικήσουμε -κυρίως εσείς, όμως, όλοι εσείς, που βρίσκεστε εδώ ανάμεσά μας- τη Δημαρχία. Όλοι μας έχουμε μία δέσμευση τιμής και ψυχής, έχουμε τις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες, μα πάνω απ’ όλα την αγάπη για την πόλη μας, αυτή την πόλη της καρδιάς μας, τη Νέα Ιωνία. Ο στόχος μας είναι η αποτελεσματικότητα. Δεν περισσεύει κανείς. Δεν περισσεύει πραγματικά κανείς. Και είναι ανάγκη να βρούμε την τόλμη της ελευθερίας και την τόλμη της ανεξαρτησίας. Αναμετρήθηκα κι εγώ όπως όλοι μαζί πρωτίστως με τους εαυτούς μας. Συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινείς όχι μόνο με εσάς, αλλά να τολμήσουμε να αντικρίσουμε την αλήθεια μας. Και αυτό θέλει μια διπλή ταπείνωση∙ την ταπείνωση να αντικρίσουμε τη μίζερη πραγματικότητα της πόλης μας, που κάποιοι, δυστυχώς, την ενθαρρύνουν και ζουν απ’ αυτήν και την ταπείνωση, να ζητήσουμε τη βοήθειά σας.  Μόνοι μας δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Όλοι μαζί μπορούμε να δικαιώσουμε την επωνυμία της παράταξής μας, της «Δύναμης προοπτικής». Καλώ, προκαλώ και προσκαλώ όλους εσάς, κάθε ικανό, άξιο δημότη της Νέας Ιωνίας μας, να πλαισιώσει αυτό το εγχείρημά μας, ξεπερνώντας τα παλιά στενά κομματικά όρια και να κάνει την υπέρβασή του τώρα∙ μια υπέρβαση αξιακή, μια υπέρβαση προσωπική. Η δύναμή μας είναι η παράταξή μας, η «Δύναμη προοπτικής», η οποία είναι υπερκομματική, είναι πολυσυλλεκτική, είναι ενωτική, είναι δημιουργικά αλληλέγγυα, είναι ανεξάρτητη.

Καλώ να έρθουν μαζί μας όλες οι υγιείς δυνάμεις, που σέβονται έμπρακτα τις διαχρονικές αξίες της εντιμότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του σεβασμού, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, του φιλότιμου. Είναι προσκλητήριο ενότητας, συνεργασίας και συνεπούς διαλόγου με σας. Δηλώνω δε προς κάθε κατεύθυνση αδιαπραγμάτευτο σεβασμό σε κάθε αντίθετη πολιτική άποψη. Καλώ με την άδειά σας πρώτ’ απ’ όλους εσάς, τη νέα γενιά της Νέας Ιωνίας μας, που είναι η πιο αδικημένη, αλλά όχι καταδικασμένη, να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτή την προσπάθεια με τη βεβαιότητα ότι όλα όσα λέμε θα τα πράξουμε. Καλώ, όμως, και κάθε γενιά, κάθε γυναίκα και κάθε άντρα, να στηρίξει την παράταξή μας. Ελάτε μαζί να ανατρέψουμε τους κατεστημένους συσχετισμούς, να διαμορφώσουμε μια νέα προοδευτική πλειοψηφία, να οδηγήσουμε την πόλη μας σε μια ανοδική πορεία προόδου και δυναμικής προοπτικής, να σχεδιάσουμε και να συναποφασίσουμε την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας, που αποτυπώνεται, άλλωστε, στο λογότυπο του συνδυασμού μας, τη «Δύναμη προοπτικής». Μπορούμε όλοι μαζί ν’ αλλάξουμε αυτόν τον τόπο.

Έχουμε την ψυχή, τη θέληση και τη δύναμη ότι θα τα καταφέρουμε. Όλοι μπορούμε να δικαιώσουμε την επωνυμία της παράταξής μας. Είμαστε, και θέλω να τονίσω αυτό εδώ σε σας, είμαστε η μόνη ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, μακριά από τους κομματικούς εναγκαλισμούς και τις συστρατεύσεις, διότι πιστεύουμε ότι η διοίκηση των τοπικών κοινωνιών είναι πέρα και πάνω από τις επιταγές των πολιτικών κομμάτων και των σκοπιμοτήτων, που κάθε φορά εξυπηρετούν. Οι υποψήφιοί μας δεν εισέρχονται στην παράταξή μας με κομματικές ταυτότητες και δεσμεύσεις, πόσο μάλλον όταν η ίδια η παράταξή μας από την αρχή έχει μείνει μακριά από τις κομματικές σειρήνες και τα κελεύσματα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι υποψήφιοί μας και η παράταξή μας δεν έχουν πολιτικό πρόσημο, το οποίο, όμως, αυτό το πρόσημο, προσδιορίζεται απ’ το συμφέρον του τόπου μας και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα του τόπου μας. Οι υποψήφιοί μας είναι κομμάτι της ιωνιώτικης κοινωνίας μας, που αισθάνονται την ευθύνη στη διοίκηση της πόλης και συμμετέχουν για να διαμορφώσουν συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για όλους και για τα παιδιά τους κυρίως. Η προσφορά αυτή στηρίζεται στην ανιδιοτέλεια και στο ότι υπηρετεί το κοινό καλό της πόλης μας. Όμως, εγώ, για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ όλες και όλους σας για την παρουσία, για τη συνειδητή παρουσία σας και τη συμμετοχή σας σ’ αυτό το όραμα, σ’ αυτό το όνειρο, που θέλω να πιστεύω ότι αρχίζει σήμερα με έναν και μόνο στόχο: Να δώσει νέα προοπτική στον τόπο μας, στην πόλη μας, μέσα από την ενότητα των δημοκρατικών δυνάμεων, μέσα από τη συμπόρευση όσων με συνέπεια υπηρετούν τα κοινά, μέσα από τη συνεργασία όλων όσων πιστεύουμε στις δυνατότητες της πόλης μας, στις ικανότητες των συμπολιτών μας. Στόχος μας είναι ο καθένας να συμμετάσχει και η καθεμία μας ενεργά στα όσα συμβαίνουν, σε όσα πρόκειται να συμβούν σ’ αυτόν τον αγαπημένο μας τόπο.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για άλλη μια φορά γιατί μόνο εσείς μου δίνετε τη δύναμη να ασχοληθώ τόσα χρόνια με τα κοινά της πόλης μου, με τα δρώμενα της πόλης μου, να μπορώ να επικοινωνώ με σας, να σας κοιτώ στα μάτια καθημερινά, να αντλώ από αυτή τη δύναμη∙ τη δύναμη της αγάπης και της εμπιστοσύνης σας και, τελικά, να συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί σας. Θα ήθελα να σας πω εξαρχής τούτο: Δεν θεώρησα ποτέ, μα ποτέ, τον εαυτό μου πολιτικό. Δεν θεώρησα ποτέ ότι είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι περήφανη γι’ αυτό. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και μόνο Πολιτικός Μηχανικός. Για μένα αυτό είναι και το συμβόλαιο τιμής. Ο λόγος ο πολιτικός είναι μόνο με έργα και τίποτε άλλο. Ίσως, γι’ αυτό, όπως καλά γνωρίζετε, με ό,τι ασχολούμαι το έκανα και θα το κάνω με ζήλο και επίγνωση, και μια προσωπική κατάθεση ψυχής και τιμής. Ως γυναίκα προσπάθησα στη ζωή μου, δημιούργησα και νομίζω ότι καταξιώθηκα στην ιωνιώτικη κοινωνία, που τόσο πολύ, πιστέψτε με, την αγαπώ. Και το ξέρετε αυτό. Και είμαι σαν έτοιμη από καιρό, όπως έχει πει κι ο ποιητής, για να συνεχίσω τον ωραίο μας αυτόν αγώνα.

Ναι, μπορούμε. Μπορούμε όλοι μαζί. Και η ζωή, τελικά, κερδίζετε με το ρίσκο του μεγάλου και την τόλμη του καινούργιου. Εμείς θα το επιχειρήσουμε χάρη στη βοήθειά σας και στη στήριξή σας. Και θα το πετύχουμε. Ξεκινούμε γι’ αυτό το όνειρο. Σας θέλουμε δίπλα μας, στη «Δύναμη προοπτικής».

Θέλω να ευχαριστήσω από το βήμα αυτό την Κατερίνα την Ιωαννίδου για την αμέριστη προσφορά της στη σημερινή μας εκδήλωση.. Άλλωστε, η σχέση μας είναι μακρά. Και σίγουρα ο αείμνηστος πατέρας σου Κατερίνα μου θα ήταν υπερήφανος για σένα απόψε για την επιλογή σου, για τη στήριξη στη «Δύναμη προοπτικής», όπως πάντα έκανε κι εκείνος δηλαδή. Σ’ ευχαριστώ πολύ. Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον π. Μιχαήλ Βαρδάκη ως εκπρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, που βρίσκεται πάντα δίπλα μας με αλληλεγγύη και σεβασμό για την παράταξή μας. Σας ευχαριστώ όλους, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, ευχαριστώ όλους εσάς από καρδιάς. Ξέρω ότι θα μας βοηθήσετε. Είμαι πολύ συγκινημένη. Ευχαριστώ. Τόσος λαός για μας εδώ, για τη Νέα Ιωνία, για όλον τον Δήμο της Νέας Ιωνίας. Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας, για την εμπιστοσύνη σας. Συνεχίζουμε με λογισμό και με όραμα. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των -μέχρι τη στιγμή εκείνη- υποψηφίων συμβούλων της παράταξης «Δύναμη προοπτικής», οι οποίοι ανέβηκαν με ενθουσιασμό ένας-ένας στη εξέδρα, καταχειροκροτούμενοι από τους πολυπληθείς παριστάμενους, ενώ προβάλλονταν βασικά στοιχεία του βιογραφικού τους.

Παναγιώτα Σούγια, Απόστολος Σαλονικίδης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ