Εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις του δήμου Νέας Ιωνίας για το 2018

Το βράδυ της Τετάρτης (26/2), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου της Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκαν η 9η Ειδική Συνεδρίαση, καθώς και η 10η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, όπου εκτυλίχθηκαν για ακόμη μία φορά σκηνές απείρου κάλλους, με ορατό πλέον τον κίνδυνο πλήρους απαξίωσης του θεσμού τόσο από τους δημοτικούς συμβούλους όσο και από τους συμπολίτες μας.

9η Ειδική Συνεδρίαση
Με 55 λεπτά καθυστέρηση, λόγω μη απαρτίας, ξεκίνησε η 9η Ειδική Συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα συζήτησης την Έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων Δήμου Νέας Ιωνίας του έτους 2018.

Ο κ. Χατζησσαβίδης
Για την οικονομία του χρόνου, όπως ο ίδιος επισήμανε, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης πρότεινε να πραγματοποιηθεί η εισήγηση των ορκωτών λογιστών και στη συνέχεια να γίνουν οι όποιες ερωτήσεις από τους δημοτικούς συμβούλους.

Ο κ. Μανούρης
Πριν, όμως, ξεκινήσει η σχετική εισήγηση, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Παναγιώτης Μανούρης, ανέφερε πως: «Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να απευθυνθώ και στο Σώμα εκτός από εσάς και να πω ότι έχουμε μία πολύ σοβαρή συνεδρίαση, όπως είναι αυτή η συνεδρίαση, η οποία γίνεται πάλι Τετάρτη. Πέρα από τις απώλειες που υπάρχουνε για λόγους ιώσεων κ.τ.λ., υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται. Βλέπω, δηλαδή, ότι με πολλή μεγάλη επιμέλεια αποφεύγετε τη Δευτέρα. Δεν ξέρω για ποιον λόγο, αλλά μπορούσαμε κάλλιστα τη Δευτέρα να είχαμε ειδική συνεδρίαση. Με αφορμή αυτό που φέραμε σαν παρατάξεις για τη συνεδρίαση και λέγοντάς μας πάρα πολλές φορές ότι δεν υπάρχουν θέματα από την Υπηρεσία βλέπουμε ότι έχουμε 18 θέματα εκτός από την ειδική συνεδρίαση. Αυτή η ειδική συνεδρίαση δεν μπορούσε να γίνει τη Δευτέρα, ώστε να παρευρίσκονται και οι συνάδελφοι; Περιμένουμε ήδη μία ώρα για να έχουμε απαρτία, γιατί οι άνθρωποι εργάζονται. Το έχουμε ξαναπεί ότι πουθενά, σε κανένα συμβούλιο, δεν υπάρχει το: «Κάνουμε όποτε θέλουμε συμβούλιο.». Δεν υπάρχει σε κανένα συμβούλιο, σε κανέναν Δήμο. Μόνο εδώ συμβαίνει. Και συμβαίνει με κάποια συγκεκριμένη τακτική. Για ποιον λόγο σήμερα πρέπει να υποστούμε τη βάσανο του τρεις η ώρα το πρωί και τη διακοπή του συμβουλίου; Για ποιον λόγο δεν έγινε Δευτέρα η ειδική συνεδρίαση; Δεν ήταν έτοιμη;».

Ο κ. Κουλούρης
Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μανούρη, ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης, ανέφερε πως: «Κύριε Μανούρη, αυτό είναι άσκοπο που λέτε, γιατί είναι ειδική συνεδρίαση και δεν μπαίνουν τέτοια θέματα. Θα μπορούσατε να το βάλετε στην επόμενη συνεδρίαση, που έχουμε αμέσως μετά από την ειδική συνεδρίαση. Και θα σας απαντήσω, για να μην καταχραστώ κι εγώ αυτό που ο ίδιος σας λέω, θα σας απαντήσω στην επόμενη συνεδρίαση σ’ αυτό που είπατε.».

Διάλογοι
Λαμβάνοντας και πάλι τον λόγο, ο κ. Μανούρης είπε πως: «Συγγνώμη, επειδή μάλλον δεν κατάλαβε ο Πρόεδρος. Εγώ έβαλα θέμα για την ειδική συνεδρίαση. Δεν έβαλα για το επόμενο. Γιατί η ειδική συνεδρίαση γίνεται Τετάρτη απουσία συναδέλφων. Τι σημαίνει. Επειδή είναι ειδική συνεδρίαση δεν μιλάει κανένας;», ενώ ο κ. Κουλούρης, αγνοώντας τα λεγόμενα του κ. Μανούρη απευθύνθηκε προς τον ορκωτό λογιστή, ο οποίος θα εισηγούταν του θέματος, λέγοντάς του πως: «Συνεχίστε κύριε. Συνεχίστε.», προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μανούρη, ο οποίος του είπε πως: «Να έχουμε λίγο σεβασμό.», για να λάβει την απάντηση του κ. Κουλούρη πως: «Θα απαντήσω όποτε θέλω εγώ κύριε.».

Ο ορκωτός λογιστής
Αμέσως μετά, έλαβε τον λόγο ο ορκωτός λογιστής, κ. Γιάννης Σκιαδόπουλος,  ο οποίος ανέγνωσε τα θέματα της έκθεσης ελέγχου, καθώς και τη σχετική γνωμοδότηση των ορκωτών λογιστών, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων παρατηρήσεων, αναφέρει πως: «Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι το σύστημα εσωτερικού ελέγχου του Δήμου χρήζει βελτιώσεων ως προς την έγκαιρη βεβαίωση του.», επισημαίνοντας ακόμη μεταξύ άλλων πως: «Από τον έλεγχό μας δεν έχουμε αποκτήσει εύλογη διασφάλιση σχετικά με την εκτίμηση του ύψους της πρόβλεψης που τυχόν απαιτείται.».

Ερωτήσεις
Στη συνέχεια, ερωτήματα συναφή με το προς συζήτηση θέμα έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ.κ. Μιλτιάδης Καναβός και Φώτης Τσομπάνογλου, στα οποία απάντησαν οι υπεύθυνοι του λογιστικού γραφείου με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Νέας Ιωνίας, ο Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Παπαδόπουλος και οΑντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Χατζησαββίδης.

Με βάση τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που ακολούθησε οι οικονομικές καταστάσεις του 2018 εγκρίθηκαν με 25 ψήφους υπέρ και 2 κατά (Κατιμερτζόγλου, Ματθαίου).

Ακολούθησε η 10η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με έντονες αντιπαραθέσεις. Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ και δείτε videos

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ