Εγκρίθηκε το πλαίσιο δράσης 2020 του δήμου Νέας Ιωνίας – Ερωτήσεις συμβούλων στο δημοτικό συμβούλιο (videos)

Το βράδυ της Πέμπτης (9/1), στο Δημοτικό Μέγαρο Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδριάσεις: Η 1η Ειδική Συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την «Έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης οικονομικού έτους 2020» και η 2η Τακτική Συνεδρίαση με σειρά θεμάτων.

Επίσης, πριν από την καθιερωμένα καθυστερημένη (περίπου μία ώρα) έναρξη της 1ης Ειδικής Συνεδρίασης η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, έκοψε μία πρωτοχρονιάτικη πίτα, κομμάτια της οποίας μοιράστηκαν σε όλες και όλους όσοι παρευρίσκονταν στην αίθουσα συνεδριάσεων και για πρώτη φορά –έστω και προσωρινά- η ατμόσφαιρα ήταν φιλική, διανθισμένη με ανταλλαγές ευχών.

1η Ειδική Συνεδρίαση

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης εισηγήθηκε του μοναδικού θέματος της συγκεκριμένης συνεδρίασης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Η εισήγηση αυτή έπρεπε να συνοδεύεται με τον προϋπολογισμό, αλλά επειδή καθυστέρησε ο προϋπολογισμός του Ο.Π.Α.Ν. καθυστέρησε αναγκαστικά και η δική μας διαδικασία.».

Κατόπιν, τοποθετήθηκαν -κατά σειρά- επί του θέματος ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Ηρακλής Γκότσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Φώτης Τσομπάνογλου («Δημιουργία Αλληλεγγύη»), Νικόλαος Μπράτιμος («Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη-21ος Αιώνας») και Χρήστος Κανλής («Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»), καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου, και αφού ο κ. Χατζησαββίδης σχολίασε τα λεγόμενα των προαναφερθέντων και στη συνέχεια τοποθετήθηκε και ο ίδιος ακολούθησε η σχετική ψηφοφορία, βάσει του αποτελέσματος της οποίας εγκρίθηκε το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης οικονομικού έτους 2020, με 9 ψήφους υπέρ και 3 κατά (Κατιμερτζόγλου, Τσουκαλάς, Χαμαλίδης), ενώ υπήρξαν και 16 λευκές ψήφοι, επί 28 παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Για την Ελ Αλαμέιν-η σημαία

Ακολούθως, πριν από τη διαδικασία υποβολής ερωτήσεων, η κ. Θωμαϊδου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συζητήσει με τους επικεφαλής των παρατάξεων το θέμα της υπογειοποίησης στο κομμάτι της οδού Ελ Αλαμέιν. Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Σπύρος Βανδώρος ζήτησε να τεθεί ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα το ζήτημα της ανάρτησης της εσφαλμένα αποκαλούμενης ως «βυζαντινής» σημαίας έξω από το Δημαρχείο. Όμως, το Προεδρείο θεώρησε πως δεν επρόκειτο για επείγον θέμα και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Κουλούρης δεσμεύτηκε πως εφόσον κατατεθεί σχετικό αίτημα το θέμα θα συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Ερωτήσεις συμβούλων

Ο κ. Μανούρης

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τη διαδικασία υποβολής ερωτήσεων των δημοτικών συμβούλων προς τους υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής, με πρώτο τον κ. Παναγιώτη Μανούρη να θέτει ένα ερώτημα σχετικά με έναν ειδικό συνεργάτη, τον οποίο προσέλαβε η κ. Δήμαρχος, ζητώντας να πληροφορηθεί «εάν η προκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης δημοσιοποιήθηκε μέσω του Τύπου» επισημαίνοντας πως: «Δεν μπορεί να θυροκολληθεί στο Δημαρχείο και να θεωρηθεί ότι έγινε προκήρυξη θέσης και εντός πέντε ημερών να προσέλθουν οι ενδιαφερόμενοι.» και ακόμη τόνισε πως: «Ο νόμος λέει ότι δια του Τύπου πρέπει να γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος κενής θέσης. Η Δήμαρχος, στην απόφασή της γράφει στο τέλος: «Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την επομένη της δημοσίευσης της παρούσας στον Τύπο ή στο Δημοτικό Κατάστημα του δήμου, είτε αυτοπροσώπως στο τμήμα Διοικητικής Μέριμνας.»» κ.τ.λ..

Επίσης, ο κ. Μανούρης αναφέρθηκε σε έναν καρκινοπαθή δημότη ο οποίος έχει σοβαρό πρόβλημα αυτοεξυπηρέτησης, ζητώντας να μεριμνήσει η Κοινωνική Υπηρεσία ώστε ο άνθρωπος αυτός να βοηθηθεί.

Απαντώντας στο πρώτο ερώτημα του κ. Μανούρη, η κ. Θωμαΐδου είπε χαρακτηριστικά πως: «Σε αυτό που με ρωτήσατε όλα έχουν γίνει με βάση τη νόμιμη διαδικασία. Όπως υπάρχει η νόμιμη διαδικασία που ακολουθούν οι Υπηρεσίες για τις προκηρύξεις.». Επίσης, στο εκ νέου ερώτημα του κ. Μανούρη πως: «Έχει δημοσιευτεί στον Τύπο;», η κ. Δήμαρχος απάντησε επίσης πως: «Έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες. Έχουν δημοσιευθεί όλα στον Τύπο.».

Ο κ. Κατιμερτζόγλου

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο κ. Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Επτά εργαζόμενοι του Δήμου, με 8μηνες συμβάσεις, κέρδισαν δικαστικά και δικαιώθηκαν και παραμένουν στη δουλειά τους. Όμως από το διάστημα 1/11-17/12 εκκρεμεί η πληρωμή τους.» και έθεσε το ερώτημα: «Πώς και πότε θα πληρωθούν αυτοί οι εργαζόμενοι;».

Επίσης, ο κ. Κατιμερτζόγλου αναφέρθηκε σε διάφορα προβλήματα με τις καθαρίστριες των σχολείων, τα οποία εντόπισε σε πρόσφατη περιοδεία του σε αυτά, και ρώτησε μεταξύ άλλων πως: «Θα φροντίσετε να βρείτε λύση του συγκεκριμένου προβλήματος; Θα πάρετε κάποια μέτρα γι’ αυτή την υπόθεση και πότε;».

Επιπλέον, ο κ. Κατιμερτζόγλου ρώτησε μεταξύ άλλων πως: «Υπάρχει η σχετική άδεια να λειτουργεί ως καφετέρια το κυλικείο που βρίσκεται πλησίον των γηπέδων της οδού Δερμιδεσίου;» προσθέτοντας τα ερωτήματα: «Και από ποιον έχει πάρει άδεια; Μπορεί να λειτουργεί και τις πρωινές ώρες τη στιγμή που είναι δίπλα σε χώρο ο οποίος χαρακτηρίζεται ως διδακτικός χώρος;».

Ο κ. Καλογερόπουλος

Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Βασίλειος Καλογερόπουλος, ο οποίος ρώτησε τη Δήμαρχο ως υπεύθυνη των Τεχνικών Υπηρεσιών πως: «Γνωρίζετε ότι στην Αλσούπολη, στην οδό Ρούμελης, έχει εκτελεστεί ένα έργο εκεί από τον Δήμο και έχει γίνει εκσκαφή του δρόμου από τα οπτικά μέχρι και τον πρώην 6ο βρεφονηπιακό σταθμό. Από τον Νοέμβρη παραμένει έτσι αυτό το έργο. Πότε θα ασφαλτοστρωθεί;».

Ο κ. Χριστοδούλου

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Βασίλειος Χριστοδούλου, ρωτώντας μεταξύ άλλων πως: «Γιατί δεν περιορίστηκε η περίφραξη των έργων στην οδό Πάρσης, αλλά, αντιθέτως, έκλεισαν όλες οι προσόψεις των καταστημάτων;» και παράλληλα ζήτησε από τους υπεύθυνους της Δημοτικής Αρχής να δουν το θέμα ή έστω οι καταστηματάρχες που πλήττονται να μην καταβάλουν τα δημοτικά τέλη που τους αντιστοιχούν για το διάστημα αυτό.

Επίσης, ο κ. Χριστοδούλου ρώτησε μεταξύ άλλων πως: «Γιατί δώσαμε σε φαρμακείο στον Έβρο 3.432,50 Ευρώ για τα αντιγριππικά εμβόλια, ενώ μπορούσαμε να τα δώσουμε δωρεάν ακόμη και σε ανασφάλιστους ή επίσης μπορούσαμε να είχαμε απευθυνθεί στο επίσημο όργανο, στον Τομεάρχη της Υγείας;» και ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχα κάνει μια ερώτηση αν είχαμε προβλέψει για την υπογειοποίηση σε σχέση με το έργο αυτό και η απάντηση της κ. Δημάρχου, και σας προκαλώ να ανατρέξετε στα πρακτικά, ήταν: «Δεν μας αγγίζει σαν έργο.» και ζήτησε μεταξύ άλλων πως: «Θα ήθελα να μάθω πιο αναλυτικά τι θα γίνει σε αυτό.».

Ο κ. Τσομπάνογλου

Ακολούθως, ο κ. Φώτης Τσομπάνογλου ζήτησε να πληροφορηθεί «τι γίνεται με το ζήτημα της ανακύκλωσης;», και ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο Ο.Π.Α.Ν. προχώρησε στη μίσθωση στην Πλατεία Αναξαγόρα εκείνης της αίθουσας, που είχε γίνει εκείνος ο έωλος ο διαγωνισμός, με αποζημίωση χρήσης.» ρωτώντας ταυτόχρονα πως: «Σκοπεύετε να κάνετε καινούργια προκήρυξη για αίθουσα με τις νόμιμες διαδικασίες και πότε θα γίνει αυτό;».

Ακόμη, ο κ. Τσομπάνογλου ζήτησε να μάθει «τι συμβαίνει με την κατάληψη πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα ακόμη και στη Λεωφόρο Ηρακλείου, όπου απαγορεύεται παντελώς.».

Ο κ. Κανλής

Ακολούθως, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», κ. Χρήστος Κανλής έθεσε κι αυτός ερωτήματα σχετικά με την προμήθεια των αντιγριππικών εμβολίων, ρωτώντας μεταξύ άλλων πως: «Για τα εμβόλια, κατά πόσον μπορούν να παραδοθούν χωρίς να αλλοιωθούν, γιατί είναι ευπαθή; Τι γίνεται με τη μεταφορά και τη φύλαξή τους;».

Ο κ. Σκευοφύλαξ

Στη συνέχεια, μετά ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Σωτήριος Σκευοφύλαξ, επανέφερε ένα θέμα για τα προβλήματα στο 12ο Νηπιαγωγείο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Το 12ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται στον προθάλαμο δύο αιθουσών δημοτικού σχολείου. Από τις 20/11/19 υπάρχει σχετικό έγγραφο περίπου 30 γονέων του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου. Μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση για ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού και απουσίας συνθηκών ασφαλείας από τη σχολική μονάδα.».

Η κ. Θωμαϊδου

Αμέσως μετά, η κ. Θωμαΐδου ξεκίνησε να απαντά στα ερωτήματα που της τέθηκαν, εξηγώντας αρχικά στον κ. Καλογερόπουλο πως: «Πράγματι, στην οδό Ρούμελης γίνεται έργο. Δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο. Κατά διαστήματα, επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο, μπαίνει αμμοχάλικο. Και γι’ αυτόν τον λόγο, επειδή δεν έχει τελειώσει, δεν έχει ασφαλτοστρωθεί αυτό το κομμάτι. Πιστεύω ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα τελειώσει το συγκεκριμένο έργο και θα ασφαλτοστρωθεί.».

Επίσης, απαντώντας στο ερώτημα του κ. Κατιμερτζόγλου για τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου είπε μεταξύ άλλων πως: «Υπάρχει δικαστική απόφαση και η πρόσληψή τους έγινε από τη συγκεκριμένη ημερομηνία της δικαστικής απόφασης. Δηλαδή, μεσολάβησε ένα διάστημα, στο οποίο υπάρχει ένα κενό. Από εκεί και πέρα πληρώνονται κανονικά. Και έχουμε συνεννοηθεί και για τις ημερομηνίες που έχουν εργαστεί, αλλά λόγω της σύμβασης δεν είχε γίνει κανονικά η αντιμισθία τους, θα τους εκπροσωπήσει η Δημοτική Αρχή με τη Νομική Σύμβουλο για να μπορέσουν να τα πάρουνε και για τις ημέρες που εργάστηκαν χωρίς να πληρωθούν στο διάστημα κανονικά.».

Ακόμη, για τα έργα στην οδό Πάρσης η κ. Θωμαΐδου απάντησε στον κ. Χριστοδούλου λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Το συγκεκριμένο έργο της Πάρσης είναι έργο, το οποίο γίνεται από την Περιφέρεια, όπως έχω εξηγήσει. Και το συγκεκριμένο έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμα. Και δεν θα τελειώσει, όσον αφορά το κομμάτι της Πάρσης, για τουλάχιστον δεκαπέντε μέρες. Έχει ολοκληρωθεί το ένα κομμάτι, που αφορά τον αγωγό των ομβρίων, και δεν έχει τελειώσει το κομμάτι του αγωγού της αποχέτευσης. Θα γίνει και έργο συμπληρωματικό, που θα αφορά τον αγωγό της αποχέτευσης.» και διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Δυστυχώς, θα κλείσει όλη η Πάρσης. Θα κλείσει και το κομμάτι από την Κώστα Βάρναλη που βγαίνανε για να πάνε στη Λεωφόρο Ηρακλείου. Και αυτό θα γίνει γι’ αυτές τις δεκαπέντε μέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Από εκεί και μετά έχουμε και συνέχεια βέβαια για το κομμάτι το συγκεκριμένο, που θα πρέπει να ενωθεί ο αγωγός των ομβρίων με τον αγωγό που θα γίνει στην Αλατσάτων.», τονίζοντας παράλληλα πως: «Όσον αφορά τις διευκολύνσεις, δεν μπορούμε να δώσουμε.».

Αντιπαραθέσεις συμβούλων

Κατόπιν, υπήρξε μια παρατεταμένη έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Χριστοδούλου και Θωμαΐδου, καθώς ο πρώτος είπε μεταξύ άλλων στην κ. Δήμαρχο πως: «Ψεύδεται» στις απαντήσεις της, με αποτέλεσμα ο κ. Κουλούρης να διακόψει τη συνεδρίαση για περίπου έξι λεπτά.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής διακοπής οι κ.κ. Χριστοδούλου και Θωμαΐδου συνέχισαν τη μεταξύ τους αντιπαράθεση, με την κ. Δήμαρχο να λέει έντονα θυμωμένη πως: «Φτάνει πια. Εγώ φεύγω.», ενώ απευθυνόμενη προς τον κ. Μανούρη είπε χαρακτηριστικά πως: «Να τον μαζέψετε.».

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης ο κ. Κουλούρης θέλησε να περάσει στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, και κυρίως εκείνων που ενώ έθεσαν ερωτήματα θεώρησαν πως δεν έλαβαν σχετικές απαντήσεις.

Η κ. Σακκαλόγλου

Έτσι, η διαδικασία των απαντήσεων συνεχίστηκε με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας κ. Αγγελική Σακκαλόγλου να απαντά στον κ. Τσομπάνογλου για το θέμα της ανακύκλωσης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Την ανακύκλωση κάθε μέρα την παρακολουθούμε. Εμείς έχουμε θέμα με την ανακύκλωση. Μία καλή μέρα ήταν η χθεσινή, που τα δύο απορριμματοφόρα μας αδειάσανε σε πολύ σύντομο χρόνο. Το τρίτο έκανε τέσσερις ώρες. Σήμερα, πάλι είχαμε θέμα.» προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως: «Υπάρχει πρόβλημα στην εταιρεία. Εγώ αύριο θα ξαναπάρω τηλέφωνο να δω τι θα γίνει.».

Ο κ. Καρβουνιάρης

Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αντώνης Καρβουνιάρης απάντησε στην επισήμανση του κ. Τσομπάνογλου για τα τραπεζοκαθίσματα στη Λεωφόρο Ηρακλείου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ένα πράγμα θα πω: Ότι με διάφορους συναδέλφους από εσάς που μίλησα, η πόλη ήταν σε μία χαώδη κατάσταση. Το ότι σήμερα μιλάμε για δύο τραπεζοκαθίσματα (δεν είναι δύο στο συγκεκριμένο μέρος), είναι επί της Ηρακλείου, μικροπωλητές. Αλλά επειδή είχα πάρει πίστωση χρόνου απ’ τους περισσότερους, δηλαδή έχω μιλήσει με τους περισσότερους συναδέλφους, και είχαμε πει να περάσουν και οι γιορτές, γιατί υπήρχανε πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα. Όλα είναι καταγεγραμμένα. Παρακολουθούνται καθημερινά. Και επειδή έχω δεσμευτεί γι’ αυτό το πράγμα, εγώ παιδιά θα το τρέξω. Εγώ τη δουλειά μου θα την κάνω. Θα απολογούμαι σε σας βασικά. Θέλω τη συνεργασία μαζί σας. Ο οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει προβλήματα καθημερινά θέλω να με ενημερώνει. Και πιστεύω ότι την πόλη θα τη φέρουμε εκεί που πρέπει να είναι και όχι εκεί που ήτανε.».

Η κ. Αλατσίδου

Κατόπιν, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Ελένη Αλατσίδου απάντησε στα ερωτήματα των κ.κ. Κατιμερτζόγλου και Σκευοφύλακα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Το 3ο Λύκειο έχει συμβασιούχο βάσει του τι εγκρίνεται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Όμως, για να το δέσω και με το 12ο Νηπιαγωγείο, με τις συμβάσεις καθαριότητας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Οι Σχολικές Επιτροπές δώσανε, χωρίς να έχει έγκριση από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, πέρσι 80.000 Ευρώ. 80 χιλιάδες σημαίνει υλικά απ’ τα σχολεία που λείψανε. Δεν είναι μόνο η περσινή χρονιά. Αυτό έχει συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια. Και φέτος υπάρχει αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε κάνει μέχρι τώρα μεγάλη προσπάθεια να δούμε τι μπορούμε να κερδίσουμε από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Φανταστείτε ότι μέχρι τώρα, τέσσερις μήνες, πληρώνει η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, π.χ. για τους συμβασιούχους, 80 χιλιάδες περίπου και αυτό το στερείται στο να βοηθήσει τα σχολεία. Το 12ο νηπιαγωγείο, λοιπόν, που έφτιαξε τον χώρο, εκεί τον προθάλαμο, για να δεχτεί αυτά τα παιδάκια σε κλασικό τμήμα σίγουρα έχει προβλήματα. Και όχι μόνο το 12ο Νηπιαγωγείο. Η Δευτεροβάθμια, λοιπόν, Σχολική Επιτροπή έχει πολύ μεγάλη διαφορά αυτή τη στιγμή σε σχέση με το ό,τι έχει εγκρίνει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Και εκεί γίνεται μεγάλος αγώνας πάλι να μειώσουμε τη διαφορά. Στην Πρωτοβάθμια κάπως τη μειώσαμε, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε πάρει λεφτά. Όλοι οι συμβασιούχοι έχουν πληρωθεί. Θα κάνουμε, λοιπόν, μία σοβαρή προσπάθεια και με τη Δευτεροβάθμια. Θα ανακοινωθούν, λοιπόν, οι εγκρίσεις, τι δικαιούται το κάθε σχολείο βάσει του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, γιατί δεν μπορεί ένα τόσο μεγάλο κόστος να το σηκώνουν οι σχολικές επιτροπές εις βάρος των σχολείων και των παιδιών.».

Ο κ. Ιωάννου

Επίσης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωάννης Ιωάννου, απαντώντας σε ερώτημα του κ. Τσομπάνογλου είπε μεταξύ άλλων πως: «Θέλω να πω ότι είμαστε σε φάση που θα κάνουμε στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, θα μπει το θέμα για τη μίσθωση της αίθουσας με προδιαγραφές για τις ανάγκες του Ο.Π.Α.Ν..».

Ακολούθως, ο κ. Ιωάννου, απαντώντας στο ερώτημα του κ. Κατιμερτζόγλου για το κυλικείο στα γηπεδάκια της οδού Δερμιδεσίου, είπε μεταξύ άλλων πως: «Αν και δεν με αφορά εμένα αυτό, από ό,τι έχω δει, έχει πέσει στα χέρια μου ένα συμφωνητικό, το οποίο υπογράφεται από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, απ’ τον προηγούμενο Δήμαρχο. Αυτό δεν αφορά τον Ο.Π.Α.Ν..», προσθέτοντας μεταξύ άλλων πως: «Για το κυλικείο υπάρχει ένα συμφωνητικό για το οποίο μπορεί να μιλήσει ο κ. Γκότσης.», ενώ για το ίδιο θέμα ο κ. Γκότσης διευκρίνισε μεταξύ άλλων πως: «Έχει γίνει διαγωνισμός. Στη μελέτη προβλεπόταν να γίνει αναψυκτήριο.».

Ο κ. Βλασσάς

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Παναγιώτης Βλασσάς δεσμεύτηκε πως για τον πάσχοντα Ιωνιώτη, που ανέφερε ο κ. Μανούρης, «θα επιληφθεί του θέματος η Υπηρεσία.».

Ο κ. Λαζαρίδης

Στη συνέχεια, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Γιάννης Λαζαρίδης, επειδή δεν είχε ακόμη προσέλθει στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων ζήτησε να του επιτραπεί να θέσει ένα ερώτημα, αίτημα που έγινε αποδεκτό από τον κ. Κουλούρη. Έτσι, ο κ. Λαζαρίδης, αφού ανέφερε πως: «Πάρθηκε μία απόφαση σε προηγούμενο Δ.Σ. εδώ να δοθεί χώρος στο Ίκαρο.», έθεσε το ερώτημα πως: «Έχει υλοποιηθεί αυτή η απόφαση; Με ένα ναι ή ένα όχι. Δεν θα μπούμε σε καμιά συζήτηση τώρα.».

Σχολιάζοντας το ερώτημα του κ. Λαζαρίδης, ο κ. Γκότσης επισήμανε πως: «Θεωρώ ότι η απόφαση δεν ήταν σύννομη.», ο κ. Ιωάννου είπε μεταξύ άλλων πως: «Όπως σας είχα πει και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, είχα αναφερθεί ότι είμαστε σε φάση και σε έντονη μάλιστα διεργασία για να φτιάξουμε τον εσωτερικό κανονισμό εγκαταστάσεων, ο οποίος όπως αντιλαμβάνεστε είναι και σύνθετος, γιατί το καινούργιο Νομικό Πρόσωπο το κάνατε τρία σε ένα. Και προσέξτε και λάβετε αυτό σοβαρά υπόψη σας, ότι πριν από αυτό το αίτημα, από τότε που λειτούργησαν τα αποδυτήρια, ο χώρος, κυρίως όμως τα αποδυτήρια, υπάρχουνε τμήματα του Ο.Π.Α.Ν. τα οποία είναι έξω.», ενώ ο κ. Κουλούρης είπε πως: «Αυτό που έχει να κάνει με τον Πρόεδρο, έχει πάρει τον δρόμο του. Στάλθηκε εκεί που έπρεπε να σταλθεί προσωπικά από τον Πρόεδρο.».

Για τα εμβόλια

Επίσης, ο κ. Κουλούρης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Όσον αφορά στο τελευταίο ερώτημα, που λέτε ότι δεν απαντήθηκε, και έχει να κάνει με τα εμβόλια, αυτό είναι θέμα προμηθειών από ό,τι μου λέει η Δήμαρχος, με ενημερώνει. Δεν έχει να απαντήσει κάτι άλλο σε αυτό το κομμάτι.», ενώ ο κ. Χατζησαββίδης για το ίδιο θέμα ανέφερε πως: «Γι’ αυτό το ζήτημα αύριο θα σας δώσω σαφή απάντηση. Πώς έγινε η διαδικασία και γιατί έγινε έτσι.».

Ακολούθησε πάλι ένταση, τη φορά αυτή μεταξύ των κ.κ. Βανδώρου και Κουλούρη, αλλά και μεταξύ των κ.κ. Χριστοδούλου και Κουλούρη, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» ανέφερε, πως υπήρξαν ερωτήματά του, τα οποία δεν απαντήθηκαν από κανέναν.

2ης Τακτική Συνεδρίαση

Αμέσως μετά, ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων της 2ης Τακτικής Συνεδρίασης, από τα οποία ξεχώρισε η «Έγκριση Μνημονίου Ενεργειών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Νέας Ιωνίας».

Του θέματος αυτού εισηγήθηκε η κ. Θωμαΐδου, ερωτήματα έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μιλτιάδης Καναβός («Δημιουργία Αληλλεγγύη») και Θεόδωρος Χαμαλίδης («Λαϊκή Συσπείρωση»), και τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Λαζαρίδης, Χρήστος Κανλής, Αθανάσιος Αποστολόπουλος («Νέα Ιωνία, Νέα Άποψη-21ος Αιώνας), Παναγιώτης Τσουκαλάς και Φώτης Τσομπάνογλου. Τελευταίος τοποθετήθηκε ο κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης και αμέσως μετά εγκρίθηκε ομόφωνα (26 παρόντες) το Μνημόνιο Ενεργειών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Επίσης, από τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχώρισε η κατά πλειοψηφία έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 του Ιδρύματος με την επωνυμία: «Τάκης Σινόπουλος-Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης», λαμβάνοντας 18 ψήφους υπέρ και 4 ψήφους κατά (Κατιμερτζόγλου, Τσουκαλάς, Χαμαλίδης, Ματθαίου), επί 22 παρόντων δημοτικών συμβούλων.

Απόστολος ΣαλονικίδηςΚάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ