Ειδήσεις από την Ι. Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Αγ. Γεωργίου Νεαπολίτου, Πολιούχου της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τιμά και πανηγυρίζει τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της Καππαδόκη Ιερομάρτυρα, Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού, του οποίου το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα στον Ιερό Ναό Αγ. Ευσταθίου Περισσού στη Νέα Ιωνία.

Με τη δέουσα λαμπρότητα τελέσθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Συμεών και του οικείου Ποιμενάρχου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, τη συμμετοχή πολλών κληρικών και τη παρουσία τοπικών αρχόντων, προέδρων και εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθους πιστών.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ καλωσόρισε με θερμά λόγια τους δύο νεοκλεγέντες Μητροπολίτες, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την τιμητική παρουσία τους στην προσφυγική Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας.

Το θείο λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θαυμαστό μαρτυρικό βίο του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμά του οποίου φανερώνει την ζωντανή παρουσία του Θεού και στα χαρακτηριστικά του δικαίου ανθρώπου, ευχόμενος προς όλους κάθε δωρεά από τον Πανάγαθο Θεό διά πρεσβειών του Προστάτου και Πολιούχου Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Νέα Ιωνία τιμά πάνδημα τον Πολιούχο της Άγιο Γεώργιο τον Νεαπολίτη

Πανηγυρικώς και με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας εόρτασε τη σεπτή μνήμη του Πολιούχου και Προστάτου της, Μικρασιάτη Ιερομάρτυρος, Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου του Θαυματουργού, το άφθαρτο Ιερό Σκήνωμα του οποίου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγ. Ευσταθίου Περισσού στη Νέα Ιωνία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου και του οικείου Ποιμενάρχου  Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, συμπροσευχομένου εντός του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του Δ.Σ., πρόεδροι και εκπρόσωποι Μικρασιατικών Συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την λαμπρή παρουσία των δύο νεοεκλεγέντων Μητροπολιτών, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην χαρισματική προσωπικότητα του προεξάρχοντος Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση να συμμετάσχει στην εορτή του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου Νεαπολίτου, αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Λκ. ιστ´ 19-31) και στην παραβολή του πλουσίου και του πτωχού Λαζάρου, το πρόσωπο του οποίου συνέδεσε με το πρόσωπο του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου, ο οποίος με τον θαυμαστό βίο του παρέδωσε σε εμάς μία πολύτιμη πνευματική παρακαταθήκη και μία διαχρονική παράδοση.

Το απόγευμα και ώρα 5.30μ.μ. Θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατουντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και εν συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πάνδημη λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάνδημη Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Πολιούχου της Ν. Ιωνίας

Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας για τον Πολιούχο και Προστάτη αυτής, Ιερομάρτυρα Καππαδόκη, Άγιο Γεώργιο Νεαπολίτη τον θαυματουργό.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής το εσπέρας, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και ακολούθως πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης λιτάνευση της εικόνας και του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής, τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία της Δημάρχου της Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, προέδρων και εκπροσώπων Μικρασιατικών συλλόγων και σωματείων και πλήθους πιστών, οι οποίοι συνόδευσαν τον Πολιούχο και Προστάτη της Ιεράς Μητροπόλεως στους δρόμους της Νέας Ιωνίας.

Μετά το πέρας της Ιεράς Λιτάνευσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχόμενος προς τον πιστό λαό κάθε ευλογία από τον Πανάγαθο Θεό δια πρεσβειών του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρα Γεωργίου του Νεαπολίτου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ