Εκδηλώσεις εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, όπως κάθε χρόνο, οργανώνουν και φέτος τις κεντρικές εκδηλώσεις εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, στην Αθήνα.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:00 πμ στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημ.Σούτσου 46 Αθήνα) θα διεξαχθεί η ημερίδα , που φέτος θα έχει θέμα: «Υποδοχή Μικρασιατών προσφύγων από τον γηγενή πληθυσμό. Παραδείγματα από τον αστικό και αγροτικό χώρο».

Ομιλητές θα είναι ο κ. Σπύρος Τζόκας, Πανεπιστημιακός και συγγραφέας και ο κ. Γιώργος Τσιμουρής, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11 πμ θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας και ομιλία  από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Ακολουθεί δέηση στο μνημείο του Εθνο-ιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης  με σύντομη ομιλία και κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της ΟΠΣΕ. Στη συνέχεια θα σχηματισθεί πορεία, παρουσία τιμητικού αγήματος και φιλαρμονικής, η οποία θα φτάσει στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των Μικρασιατικών Σωματείων.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Π.Σ.Ε.)
 Πατρώου 8-10, Τ.Κ. 105 57 Αθήνα
Τηλ 6944564815, 6949150801, 6932380871
email: opsehellas@gmail.com
www.opsehellas.gr  facebook/opsehellas twitter/opsehellas

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ