Εκδήλωση για τον Φασισμό πραγματοποίησε η δημ. Παράταξη Νέας Ιωνίας «Εκτός σχεδίου»

Εκδήλωση διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «εκτός σχεδίου», με θέμα: «Η πάλη ενάντια στον φασισμό και την ακροδεξιά στη νέα περίοδο», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (2/11), στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Μεταξύ των καίριων ερωτημάτων που απαντήθηκαν τόσο από τους ομιλητές, όσο και μέσα από τις τοποθετήσεις ατόμων από το παριστάμενο ακροατήριο, ήταν: «Τι σηματοδοτεί το τέλος της δίκης της «Χρυσής Αυγής»;», «Ποια η σχέση Μ.Μ.Ε. και φασισμού;», «Πώς συνδέεται η άνοδος της ακροδεξιάς με τις αντιδραστικές αλλαγές στην αστική πολιτική;», «Τι καθήκοντα διαμορφώνει το νέο πολιτικό σκηνικό για το Αντιφασιστικό Κίνημα, αλλά και για το Εργατικό-Λαϊκό Κίνημα;» κ.ά.π..

Την εκδήλωση προλόγισε η δημ. Σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «εκτός σχεδίου», κ. Αγγελική Βάσιλα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Νομίζω ότι όλοι μας συμφωνούμε πως οι άνθρωποι της ακροδεξιάς και των ρατσιστικών κομμάτων αποτελεί πλέον μια πραγματικότητα.», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Θα λέγαμε πως σήμερα ο φασισμός είναι και προϊόν της κρίσης, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία προσπάθεια ενός πολιτικού σχεδίου διατήρησης της κρίσης. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η μεγάλη άνοδος των ακροδεξιών ρευμάτων συμβαίνει στις πλέον ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, όπως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι υπάρχουν ρατσιστικές αστικές δυνάμεις, που φλερτάρουν πάρα πολύ με τον φασισμό και αναδύονται στο πλαίσιο του ευρύτερου αυταρχικού μετασχηματισμού του κράτους. Τα παραδείγματα, δυστυχώς, είναι πάρα πολλά.» και τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Τελικά, πώς αντιμετωπίζεται ο φασισμός; Η απάντηση βρίσκεται στην κατά πρόσωπο αντιμετώπιση του φασισμού σε όλα τα πεδία, λέμε εμείς, στην καθημερινή μας ζωή, στα σχολεία, στις γειτονιές, στη δουλειά μας και, φυσικά, με την παρουσία μας στη δίκη της «Χ. Α.».

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο κ. Λουκάς Σταμέλος από το «Omnia Tv», ο οποίος καλύπτει από το ξεκίνημά της τη διαβόητη δίκη της «Χ. Α.», και ακολούθησαν οι ομιλίες των κ.κ. Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρου και μέλους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της «Χ. Α.», και Μπάμπη Συριόπουλου, δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΠΡΙΝ».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις του κοινού.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ