Εκδρομή στις πλαγιές του Πάρνωνα και στο Παράλιο Άστρος με το Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε.

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ
ΑΝΩ ΔΙΛΙΑΝΑ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ – ΜΟΝΗ – ΛΟΥΚΟΥΣ – ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Συγκέντρωση 7.30 στην πλατεία Σημηριώτη και αναχώρηση για Άνω Δολιανά μέσω Τρίπολης. Μετά από ενδιάμεση ολιγόλεπτη στάση φτάνουμε στα Άνω Δολιανά. Περίπατος στα καλντερίμια θαυμάζοντας τα πετρόχτιστα σπίτια. Τα Άνω Δολιανά έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και απλώνονται σε δύο ξεχωριστές γειτονιές. Η όμορφη πλατεία του χωριού με πλατάνια και καφενεία, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, προσφέρει υπέροχη θέα προς τον κάμπο της Τρίπολης. Ο ορίζοντας φτάνει ως το Μαίναλο, το Αρτεμίσιο, το Χελμό και τον Ερύμανθο. Προαιρετική επίσκεψη στο παραδοσιακό καφενείο της Βουλής για ένα αναψυκτικό ή αγορά παραδοσιακών προϊόντων και περιήγηση των αξιοθέατων.

Παραμονή περίπου 1 ώρα και μετά αναχώρηση για να γνωρίσουμε το δασικό χωριό με τις 20 ξύλινες μονοκατοικίες που βρίσκονται σκαρφαλωμένες σε υψόμετρο 1,180 μ. στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα και με ένα μαγευτικό κοκτέιλ θέας που περιλαμβάνει από τους κάμπους της Τεγέας και της Μαντινείας μέχρι τις κορυφές του Μαινάλου, του Χελμού και της Ζηρείας.

Συνεχίζουμε για πολύ γνωστή παραδοσιακή ταβέρνα στην οποία θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα με ντόπιες γεύσεις σε προσιτές τιμές αφού σίγουρα η φύση και ο καθαρός αέρας θα μας έχουν ανοίξει την όρεξη.

Μετά το φαγητό αναχώρηση για την Μονή Λουκούς όπου μας περιμένουν οι φιλόξενες μοναχές. Το μοναστήρι θεωρείται ότι αποτελεί σύνθεση ελληνικού και χριστιανικού πολιτισμού. Προσκύνημα, περιήγηση και αναχώρηση γύρω στις 4.30 για Παράλιο Άστρος. Βόλτα και ελεύθερος χρόνος στην μεγάλη παραλία του Παράλιου Άστρους. Παραθαλάσσιο γραφικό χωριό με υπέροχη παραλία, πεντακάθαρη θάλασσα ενώ ένα μεγάλο τμήμα του είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στο λόφο “νησί” που δεσπόζει με την παρουσία του και το μεσαιωνικό κάστρο που βρίσκεται στην κορυφή του ενώ τα γραφικά σπιτάκια του φτάνουν μέχρι την άκρη της μεγάλης και όμορφης παραλίας.

Αναχώρηση γεμάτοι από όμορφες εικόνες και επιστροφή στη Νέα Ιωνία με ενδιάμεση στάση.

Δυστυχώς λόγω Covid οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Πληροφορίες για την εκδρομή και δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία μας, τηλ. 2130337798.

Από την Γραμματεία του Ενιαίου Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ