“Έκπληξη για την Παλαιστινιακή σημαία στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας”, του δημ. συμβούλου Α. Αποστολόπουλου

Με έκπληξη πολλοί από εμάς, είδαμε να γίνεται τιμητική έπαρση της Παλαιστινιακής σημαίας στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Νέας Ιωνίας, προς τιμήν της «NAKBA Day”, δηλαδή της «ημέρας καταστροφής» του Παλαιστινιακού πληθυσμού την 15η Μαίου 1948, όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι αναγκάσθηκαν βίαια από τους Ισραηλινούς να εγκαταλείψουν τις πόλεις και τα χωριά τους.

Έως εδώ μπορεί να φαίνεται σε αρκετούς καλή η πρωτοβουλία της Δημάρχου, ως προς τον σκοπό να τιμήσει ένα θλιβερό ιστορικό γεγονός. Μετά λύπης μας όμως, δεν είδαμε προ ημερών κατά παρόμοιο τρόπο να υψώσει και την Σημαία της Αρμενίας τιμώντας την 24η Απριλίου, Ημέρα γενοκτονίας των Αρμενίων (με 1.500.000 σφαγιασθέντες από τους Τούρκους το 1915), ιδίως δε, όταν ζουν στην Ελλάδα και χιλιάδες Έλληνες Αρμενικής καταγωγής.

Να θυμίσουμε δε ότι, πέραν της ορθής στο παρελθόν από πλευράς Ελλάδος αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους και της επί δεκαετίες ασκούμενης φιλοπαλαιστινιακής εξωτερικής πολιτικής, απ’ εναντίας οι Παλαιστίνιοι ως κράτος ασκούν καθαρά φιλοτουρκική και φιλο-ισλαμική εξωτερική πολιτική, με αποκορύφωμα την πρόσφατη υπογραφή στρατιωτικής στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ του Ερντογάν του προέδρου του πολιτικού συμβουλίου της Χαμάς, Ismail Heniyye.

Πέραν λοιπόν από το «φιλοπαλαιστινιακό αφήγημα» ή ψευδαίσθηση, Όσον αφορά τη Δήμαρχο μας,περιμένουμε να δούμε, αν θα υψώσει την 19η Μαίου, (την Ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων με εκατοντάδες χιλιάδες σφαγιασθέντες Έλληνες Ποντίους από τους Τούρκους) και την Ποντιακή Σημαία…


Αθαν. Αποστολόπουλος
Δημοτ. Σύμβουλος με τη Παράταξη
«ΙΩΝΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ – 21ος ΑΙΩΝΑΣ»

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ