Εξαιρετική η εβδομάδα καλλιτεχνικής δημιουργίας στον «Ιωνικό Σύνδεσμο»

Το απόγευμα της Τετάρτης (4/12), στην αίθουσα εκδηλώσεων «Στράτος Μελεμενής» του Ιωνικού Συνδέσμου, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Εβδομάδα Καλλιτεχνικής Δημιουργίας – Η Ιωνία Δημιουργεί», η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 11 Δεκεμβρίου, με ώρες λειτουργίας: 17:30-20:30.

Ο κ. Κοντίτσης
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου, κ. Γιάννης Κοντίτσης ανέφερε πως: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας στον Ιωνικό Σύνδεσμο. Θέλουμε να ξανά ομορφύνουμε τη ζωή μας με ωραία πράγματα, με αυτά που έχουμε συνηθίσει στον Ιωνικό Σύνδεσμο. Γι’ αυτό ουσιαστικά ξεκινήσαμε με αυτήν εδώ την έκθεση, όπου βάλαμε τους Ιωνιώτες και τις Ιωνιώτισσες μαζί να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους. Βέβαια, οι θεσμοί των εκθέσεων: «Ιωνιώτισσα Δημιουργός» και «Ιωνιώτης Δημιουργός» δεν σταματούν. Απλά σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε με αυτή την κοινή έκθεση γιορτινά.», και ακόμη επισήμανε πως: «Πραγματικά, κάθε φορά οι Ιωνιώτες και οι Ιωνιώτισσες μας εκπλήσσουν με τα έργα που φέρνουν. Μας αρέσουν πάρα πολύ όλα όσα μας παρουσιάζουν κάθε χρόνο. Να είσαστε καλά και να είμαστε καλά όλοι, ώστε να τα επαναλαμβάνουμε. Και, βέβαια, να είναι καλά και η κ. Ιωάννα (Σημ.: Για μία ακόμη χρονιά η υπεραιωνόβια κ. Ιωάννα Δημητριάδου-Πρωίου συμμετείχε στην έκθεση με έργα της), η «μασκώτ» μας.».

Ο κ. Κωστιδάκης
Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο επίτιμος Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου, κ. Τάκης Κωστιδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο προσεχές πρόγραμμα εκδηλώσεων του συλλόγου, καθώς και στα νέα τμήματα που θα λειτουργούν από φέτος, όπως: Το Τμήμα Φωτογραφίας, η Λέσχη Ανάγνωσης, τα Μαθήματα Υφαντικής, η λειτουργία χορωδίας. Επίσης, ο κ. Κωστιδάκης ανακοίνωσε πως η παιδική θεατρική ομάδα: «Τα αστεράκια», με επικεφαλής την κ. Δέσποινα Γεωργατζή, θα χρησιμοποιεί τους χώρους του Ιωνικού Συνδέσμου για τις πρόβες της.

Συμμετοχές
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση είναι κατά αλφαβητική σειρά οι κ.κ.: Νίκη Αναγνωστοπούλου, Μαίρη Ασλάνογλου, Αγγελική Βλάχου, Λεωνίδας Βουλγαρέλης,, Μαίρη Γεωριτζόγλου, Νίκος Γιαννακόπουλος, Ιωάννα Δημηατριάδου-Πρωίου, Ρόη Δημητριάδου, Μαρία Ζαχουδάνη, Ειρήνη Ζευγαρίδου, Εμμανουέλα Ζευγαρίδου, Μαρία Καρακίτσου, Τένια Κατσιμαρδάκη, Χριστίνα Κινατίδου, Ζωή Κληρονόμου, Δέσποινα Κοντοκωνσταντή, Μαρία Κουκλάκη, Τίνα Κωστιδάκη, Ελένη Λαζαράκη, Πούπα Νικολαΐδου, Αγγέλα Πάκου, Κούλα Παπαλοΐζου, Εύρη Παρασκευά, Αγγέλα Παχόγλου, Ράνια Ρεβίνθη, Ράνια Ρηγάτου, Φωτεινή Ρόδη, Αγγελική Σαρηγιάννη, Ελένη Σπυροπούλου, Βαγγέλης Τελλίδης, Δήμητρα Τζιάννου, Κυριακή Τσιρικίδου-Πηλιχού και Γιάννης Φωτιάδης.

Εκδήλωση
Τέλος, να αναφέρουμε πως την Τετάρτη (11/12), στον χώρο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί μία ενδιαφέρουσα παράλληλη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το θέμα: «Μικτές Τεχνικές σε ξύλινο κουτί», με εισηγήτρια την κ. Ασημίνα Κωνσταντοπούλου.

Παναγιώτα Σούγια

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ