Έκτακτη σύγκληση Δημ. Συμβουλίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης του λαού!

Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας κύριο Κ. Κουλούρη

Κοινοποίηση:
Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, κα Δ. Θωμαϊδου
Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα Ε. Αλατσίδου

Θέμα: Δημόσια πρόσκληση για έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου

Ως Λαϊκή Συσπείρωση κρίνουμε αναγκαία την άμεση, έκτακτη, σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, αιτούμενοι τόσο αυτή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και οι επόμενες να πραγματοποιηθούν δια ζώσης, σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους που διαθέτει ο Δήμος, όπως το Συνεδριακό Κέντρο στο Ο.Τ. 150, ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΑΣΤΕΡΑΣ, το Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” κ.ά. τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Την τελευταία βδομάδα, η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην πόλη μας είναι
συγκεκριμένη:

 • Επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, που παρουσιάστηκαν σε γονείς και μαθητές του 2 ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας με το κλείσιμο τριών τμημάτων του, όπως και το κλείσιμο τμήματος στο 15 ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, χωρίς ο ΕΟΔΥ να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, όπως την ιχνηλάτηση επαφών εντός σχολικής κοινότητας, δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, καθαρίστριες σχολείου, την απολύμανση όλου του σχολείου!
 • Τα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, απαιτώντας 15 μαθητές ανά τάξη, με περισσότερες προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση αιθουσών, να βελτιωθεί η καθαριότητα των σχολείων, που αυτή τη στιγμή γίνεται από ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας, δωρεάν τεστ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, να αποσυρθεί η Τράπεζα Θεμάτων που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά τους να μορφωθούν ολοκληρωμένα, ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.
 • Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού -ιδιαίτερα στην Αττική- με τη δημοτική αρχή της κας Θωμαΐδου να υλοποιεί κατά γράμμα την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, που “παίζει” την υγεία του λαού στον τζόγο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, χωρίς να διασφαλίζει ούτε τους στοιχειώδεις όρους για την προστασία της υγείας μαθητών, γονιών, εργαζομένων στα σχολεία, εκπαιδευτικών. Ακόμα και στο 2 ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας φρόντισε αρχικά να απολυμανθούν μόνο οι 3 αίθουσες που παρουσιάστηκαν τα κρούσματα!

Μπροστά σ’ αυτή την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται, οι συνεχείς επισημάνσεις και προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα προς τη Δημοτική Αρχή για την άμεση λήψη μέτρων προστασίας, σύμφωνα και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της επιστημονικής κοινότητας, αγνοήθηκαν. Αντίστοιχα, η πρόταση για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επίσης ζητήσαμε 10 μέρες νωρίτερα, προκειμένου η δημοτική αρχή να ενημερώσει το λαό της Νέας Ιωνίας, όπως έχει υποχρέωση, για την κατάσταση στα σχολεία της πόλης και για να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, συγκεκριμένα μέτρα κ.λπ., αγνοήθηκε κι αυτή.

Δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε πως η δημοτική αρχή της κας Θωμαΐδου αποφεύγει συστηματικά να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο, για να μην αναγκαστεί να απαντήσει και να φανεί η αντίθεσή της στα δίκαια αιτήματα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, που βρίσκονται αυτό το διάστημα σε αγωνιστικό αναβρασμό.

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

Μπροστά στην έξαρση της πανδημίας και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξέλιξή της με τους καλύτερους δυνατούς όρους στην πόλη μας, καθιστούμε εσάς και τη δημοτική αρχή υπεύθυνους απέναντι στη σχολική κοινότητα και όλο το λαό Ν. Ιωνίας και σας καλούμε να συγκαλέσετε εκτάκτως το Δημοτικό συμβούλιο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση και με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και γονείς στα σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορωνοϊού.
 • Σχολεία καθαρά, με 15 μαθητές -το πολύ- ανά τάξη, νέες αίθουσες διδασκαλίας και πρόσληψη όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού με μόνιμη σχέση εργασίας.
 • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λπ.).
 • Με ευθύνη του κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, γιατί σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους!
 • Να μετατραπούν οι τετράωρες συμβάσεις των καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης, όπως έγινε και σε άλλους δήμους.
 • Να προσληφθούν οι 3 καθαρίστριες που δούλευαν πάνω από 15 χρόνια και απολύθηκαν λόγω γλωσσομάθειας.
 • Χρηματοδότηση των δήμων με επιπλέον έσοδα από το κράτος προκειμένου να καλυφτούν επαρκώς όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προκύπτουν από τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, αλλά και για το επόμενο, δύσκολο, χρονικό διάστημα.
 • Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.
 • Μόνιμη παρουσία νοσηλευτών σε κάθε σχολείο και σταθερή παρουσία γιατρών σε ομάδες σχολείων.
 • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, μαζί με μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ