Έκθεση φωτογραφίας της Αικ. Κορωναίου στον Ιωνικό Σύνδεσμο

 Οι “Αποκριάτικες αναμνήσεις” της Αικατερίνης Κορωναίου στον Ιωνικό Σύνδεσμο

Η έκθεση φωτογραφίας της Αικατερίνης Κορωναίου «Αποκριάτικες αναμνήσεις» είναι αποτέλεσμα πολύχρονης παρατήρησης του πρεβεζάνικου καρναβαλιού, που αποτελεί την πιο χαρούμενη γιορτή του χειμώνα εκεί και μετρά πάνω από 60 χρόνια ζωής στην πολιτιστική ιστορία του τόπου.

Η καλλιτέχνης φωτογράφος Αικατερίνη Κορωναίου, αναδομεί τον χώρο και δίνει διάρκεια στο πάγωμα της στιγμής. Ο χωρόχρονος δεν ακινητοποιείται, αλλά αποκτά διάρκεια.

Η πανδαισία των χρωμάτων, ξυπνά έντονα συναισθήματα, προκαλεί τον θεατή να παίζει με την πραγματικότητα και τα όρια της. Πραγματικό  και φανταστικό, συνυπάρχουν.

Όλα αλλάζουν. Οι άνθρωποι αλλάζουν, τα κτίρια κινούνται, όλα μαζί  μεταμορφώνονται και διαχέονται. Τα πρόσωπα χάνουν τα χαρακτηριστικά τους και λειτουργούν ως ένα νέο σύνολο. Οι φωτογραφίες  μεγάλων διαστάσεων 50Χ60 εκ., μεταφέρουν  μια αίσθηση χαράς,  παρασέρνουν τον θεατή στο ρυθμό της αποκριάς.

Ο επιμελητής της έκθεσης
Ιωάννης Βέλλης


Η Αικατερίνη Κορωναίου γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Είναι βιβλιοθηκονόμος και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Επιστήμη της Πληροφορίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται στον  Δήμο Πρέβεζας στο Τμήμα Πολιτισμού, ενώ έχει διδάξει σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στο ΠαΔΑ, καθώς και σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού.

Έχει διδαχθεί την τέχνη της φωτογραφίας στα ΔΙΕΚ Πρέβεζας και Άρτας. Είναι Πρόεδρος της ΕΦΕ Πρέβεζας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής στο 1ο, 2ο & 3ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας & Βίντεο της Πρέβεζας.

Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.

Η ατομική έκθεσή της «Αποκριάτικες αναμνήσεις», φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης» στην Πρέβεζα από τις 31 Αυγούστου έως και 13 Σεπτεμβρίου 2019 και συνέχισε το ταξίδι της στον «ΙΩΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ – Πολιτιστικό Σύλλογο» στη Νέα Ιωνία Αττικής. (24 έως 29 Νοεμβρίου 2019).

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ