Εκτός σχεδίου: ερώτηση σχετικά με την λειτουργία του δημοτικού ωδείου

 Ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο της 7/12/2020 θέτει η δημ. σύμβουλος της παράταξης “Εκτός Σχεδίου” κα Βάσιλα για το δημοτικό ωδείο.

Όπως γνωρίζετε, βρισκόμαστε στα μέσα Δεκέμβρη και το δημοτικό ωδείο της Νέας Ιωνίας, δεν έχει λειτουργήσει από την έναρξη της  «ακαδημαϊκής» χρονιάς, παρότι οι εγγραφές σε αυτό είχαν ξεκινήσει από την 1η Σεπτέμβρη.

Υπενθυμίζουμε ότι την 1η Οκτωβρίου είχε γίνει σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο,  ενώ στις 23 Οκτώβρη είχε  σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας γονέων των μαθητών του ωδείου. Πλέον, μετά την έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης  (που καθυστέρησε λόγω λαθών όπως ενημέρωσε  τότε η δημοτική αρχή), στις 23 Νοέμβρη ο διευθυντής του ωδείου ενημέρωσε ότι αναζητούν τις νόμιμες διαδικασίες σχετικά με  το πώς θα γίνει η αποστολή των δικαιολογητικών, πώς θα συνεδριάσει η επιτροπή, πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις κ.λ.π., ενώ έχει ζητηθεί και γνωμοδότηση από το νομικό σύμβουλο του Δήμου, από το ΑΣΕΠ και από εταιρεία συμβούλων που συνεργάζεται ο ΟΠΑΝ.

Όμως, οι εργαζόμενοι του ωδείου παραμένουν τρεις  (+) μήνες τώρα, χωρίς δουλειά, χωρίς ένσημα, χωρίς καν τα πενιχρά βοηθητικά επιδόματα καραντίνας, εκτεθειμένοι, απροστάτευτοι και χωρίς κανένα δικαίωμα.

 Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει σχετικά με

–Τις  κινήσεις που έχει κάνει  ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την άμεση επίλυση του προβλήματος,

–Το χρονοδιάγραμμα υπογραφής των συμβάσεων και έναρξης των μαθημάτων

–Την κάλυψη της αποζημίωσης των εργαζόμενων για το διάστημα των τριών μηνών και όσων ακόμα διαρκέσει η καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων για το οποίο δεν ευθύνονται οι ίδιοι.

 Εκ μέρους της ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνησης στη Νέα Ιωνία     

Αγγελική Βάσιλα

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ