Η Εκτός Σχεδίου για το κρούσμα κορονοϊού στο 2ο δημ. σχολείο

Δυστυχώς η επιμονή του υπουργείου παιδείας να κλείνει τα αυτιά του στην παραμονή μεγάλου αριθμού μαθητών σε περιορισμένο χώρο,  25 τον αριθμό, φέρνει άσχημα αποτελέσματα.

Οι πρώτες περιπτώσεις κρουσμάτων είναι πλέον γεγονός. Το γεγονός αυτό δυστυχώς δικαιώνει όσους τόσο καιρό φωνάζουν ότι οι 25 μαθητές  σε μια αίθουσα αργά ή γρήγορα θα γίνονταν αιτία η πανδημία να αποκτήσει πολύ επικίνδυνες διαστάσεις. Ακόμη και η χρήση μάσκας που θα αποτελούσε την ασπίδα προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς όπως διατείνονταν η υπουργός, οι ειδικοί λοιμωξιλόγοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, αποτελεί σήμερα ένα κακόγουστο ανέκδοτο.

Στο 2ο δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας έχουν ήδη εμφανιστεί τρία κρούσματα covid 19. Το πρώτο εμφανίστηκε πριν τέσσερις μέρες και το τμήμα έκλεισε άτυπα, καθότι η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθυστέρησε  τρεις  μέρες να αναγνωρίσει το κρούσμα και να δώσει εντολή να κλείσει επίσημα το τμήμα. Το διάστημα αυτό δεν έγινε καμιά ιχνηλάτηση στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ούτε καν απολύμανση από το Δήμο στην αίθουσα  που εμφανίστηκε κρούσμα αλλά και στους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους.

Αποτέλεσμα της κωλυσιεργίας που σκόπιμα έγινε από  τη Διεύθυνση Π.Ε. με τη λογική της αποσιώπησης του κρούσματος γιατί όλα «βαίνουν  καλώς» από την κυβέρνηση είναι η εμφάνιση  μετά τρείς μέρες άλλων δύο κρουσμάτων και άτυπα πάλι έκλεισαν άλλες δύο τάξεις μέχρι να ενημερωθεί και να απαντήσει επίσημα η διεύθυνση.

Δυστυχώς, η ασάφεια των πρωτοκόλλων και των οδηγιών αποθεώνει το δόγμα της ατομικής ευθύνης, ενώ μετά από έντονες πιέσεις και διαμαρτυρίες γονέων των παιδιών του σχολείου, η δημοτική αρχή ενημέρωσε πως το απόγευμα της Παρασκευής  25 Σεπτέμβρη 4 μέρες μετά το πρώτο κρούσμα, θα γίνει απολύμανση, φροντίζοντας ωστόσο, να ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι της αρμοδιότητάς της ούτε αποτελεί υποχρέωσή της

Επιπρόσθετα, ο ΕΟΔΥ δεν  κάνει δωρεάν τεστ στα παιδιά που είναι επαφές κρούσματος. Η διεύθυνση όμως για να θεωρήσει κάποιον μαθητή πάσχοντα  απαιτεί διαγνωστικό τεστ  και εξαναγκάζει τους γονείς να πληρώνουν μόνοι τους αυτά που οφείλει να παρέχει δωρεάν το κράτος.. Απροστάτευτοι οι μαθητές ,οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί. Η κυβέρνηση χωρίς καμία ντροπή έχει πετάξει κυριολεκτικά στο λάκκο των λεόντων όλη την κοινωνία και την ίδια στιγμή τα στελέχη της κουνάνε το δάχτυλο λέγοντας : είσαι υπεύθυνος ας πρόσεχες.

Για μια ακόμη φορά η φωνή μας  πρέπει να δυναμώσει, να απαιτήσει δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία για το λαό.

  • Μέτρα προστασίας, πλήρη υγειονομική κάλυψη με συνεχόμενα τεστ με εξ ολοκλήρου δημόσια κάλυψη.
  • Μόνιμες προσλήψεις πλήρους ωραρίου καθαριστριών-στών.
  • Μέχρι 15 μαθητές στα τμήματα .
  • Έκτακτη χρηματοδότηση, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών με ταυτόχρονη εξεύρεση χώρων στέγασης σε συνεργασία με τους δήμους.

www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ