Εκτός Σχεδίου: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία στις 26 Νοεμβρίου

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται φανερό με τον πιο τραγικό τρόπο ότι οι επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν οδηγήσει την  πανδημία εκτός ελέγχου, το ΕΣΥ να καταρρέει, τα κρούσματα να αυξάνονται.

Ακόμα και τώρα αρνείται πεισματικά να ενισχύσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με νέες ΜΕΘ και μαζικές προσλήψεις γιατρών και προσωπικού. Αναγκάστηκε να  επιτάξει μόλις 2 ιδιωτικές κλινικές, αφού πρώτα παρακαλούσε τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών που  έχουν θησαυρίσει ειδικά το τελευταίο διάστημα και που για χρόνια δέχονταν πακτωλούς δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού χρήματος.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους εργασίαςκαιστα ΜΜΜ που γίνονται εστίες υπερμετάδοσης και διασποράς του ιού, για να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματιών. Δεν έκανε το παραμικρό ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καταφεύγοντας πλέον, στο κλείσιμό τους-για να μη μιλήσουμε για την τηλε-«εκπαίδευση».

Αντίθετα, λεφτά πάντα υπάρχουν για τους ιδιώτες, για να σωθεί η Aegean και η Πειραιώς, και φυσικά, δισεκατομμύρια ξοδεύονται για νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Τη δέσμευση στις ίδιες ακριβώς κατευθύνσεις αποτυπώνει και ο προϋπολογισμός που κατέθεσε για την επόμενη χρονιά.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ (συνεχίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων) δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο. Αξιοποιώντας την πανδημία, ψήφισε μια σειρά από αντιδραστικά μέτρα που εκτίναξαν την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια, ψήφισε τον πτωχευτικό κώδικα, προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ετοιμάζεται να καταθέσει ένα προκλητικό αντεργατικό νομοσχέδιο που θέλει να σαρώσει τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, να επιβάλει ασφυκτικό έλεγχο στα σωματεία, δημιουργώντας ένα εντελώς αντιδραστικό τοπίο στους χώρους εργασίας.

Το νέο ν/σ χτυπά τις εργασιακές σχέσεις, ρευστοποιώντας το χρόνο εργασίας καιπαγιώνοντας το απαράδεκτο καθεστώς της 10ωρης εργασίας. Η τηλεργασία ενισχύεται, η πληρωμή των υπερωριών απελευθερώνεται, ενώ η κυριακάτικη αργία δέχεται ένα ακόμα πλήγμα. Η συνδικαλιστική δράση αμφισβητείται, περιορίζεται δραστικά το δικαίωμα στην απεργία, προωθείται το φακέλωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, δημιουργείται απεργοσπαστικός μηχανισμός ασφαλείας σε «τομείς ζωτικής σημασίας», απαγορεύεται η περιφρούρηση της απεργίας και η κατάληψης εργασιακού χώρου.

Καμία συναίνεση – Καμιά αναμονή! Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.

Αυταρχικό, αστυνομικό κράτος,κράτος τρόμου και καταστολής : έτσι θα μείνει χαραγμένη στημνήμη χιλιάδων λαού, η μέρα εκδηλώσεων των 47 χρόνων από την εξέγερση τουΠολυτεχνείου.Όμως δεν πέρασε η χουντικής έμπνευσης απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εκδηλώσεις και διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο σε όλη τη χώρακαι η απαγόρευση κάθε συνάθροισης άνω των τριών ατόμων.Παρά τις απειλές για πρόστιμα ως 5.000€ για τους διοργανωτές “παραβάτες” της απαγόρευσης, τους 6.000 αστυνομικούς που περικύκλωσαν τόσες μέρες το κέντρο της Αθήνας, αλλά και το όργιο καταστολής με χημικά,  αύρες ξύλο, δεκάδες  προσαγωγές και συλλήψεις, ,η “καραντίνα” των πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων σε νεολαία, λαό και εργαζόμενους ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.

Στις 17 Νοέμβρη σπάσαμε την απαγόρευση στους δρόμους. Στις 26 Νοέμβρη συνεχίζουμε με απεργία, που έχει προκηρυχτεί από πρωτοβάθμια σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ομοσπονδίες, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, καιτην ΑΔΕΔΥ

Θα είμαστε στο πλάι των υγειονομικών που δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία, μαζί με την νεολαία και την εργατική τάξη για να αλλάξει στρατόπεδο ο φόβος και να προτάξουμε τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, την απαίτηση για εργασία στο ύψος των αναγκών μας, για να νικήσει η ζωή!

 • Ανατροπή και ακύρωση όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων. Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο.
 • Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλες και όλους.Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας χωρίς αποζημίωση στους κλινακάρχες. Δωρεάν τεστ στον λαό.Μόνιμες προσλήψεις, νέες μονάδες ΜΕΘ σε όλα τα νοσοκομεία.
 • Αύξηση των δαπανών σε παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες. 
 • Να μην κατατεθεί ο αντεργατικός αντισυνδικαλιστικός νόμος Βρούτση. Όχι στην κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας. Όχι στην δίωξη των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης.
 • Απαγόρευση απολύσεων. Να μπει τέλος στις απλήρωτες υπερωρίες και την ελαστικοποίηση του ωραρίου. Λιγότερες ώρες δουλειάς – δουλειά για όλες/ους, Αυξήσεις στους μισθούς.
 • Επίδομα ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις, με πλήρη ασφαλιστικά και υγειονομικά δικαιώματα.
 • Αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ, ανανέωση στόλου  και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • Τήρηση όλων των κανόνων υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας
 • Όχι στην αξιοποίηση της τηλεργασίας ως μέσο επιβολής αντιδραστικών σχέσεων εργασίας (υπερωρίες – εργασία το Σαββατοκύριακο) και απομόνωσης των εργαζομένων.
 • Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ για τους ανέργους/χαμηλόμισθους/συνταξιούχους
 • Ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. 15 μαθητές ανά τάξη, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς. Διαγραφή χρεών της λαϊκής οικογένειας στις τράπεζες και στην εφορία.
 • Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση. Καμία απαγόρευση στην δράση των σωματείων. Όχι στην αστυνομοκρατία Να καταργηθεί ο νόμος απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Να αποσυρθεί κάθε κατηγορία στους συλληφθέντες και να παρθούν πίσω όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.

Στις 26 του Νοέμβρη

Δεν πάμε για δουλειά, κλείνουμε τους υπολογιστές της τηλεργασίας!

συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας

11.00 πμ Κλαυθμώνος-Υπουργείο Εργασίας και πορεία

ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ! 

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
www.ektossxediou.blogspot.com, ektossxediou@gmail.com

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ