Εκτός Σχεδίου: Στηρίζουμε τον αγώνα των υγειονομικών – συγκέντρωση έξω από την Αγία Όλγα στις 7/4

Η Εκτός Σχεδίου συμμετέχει και στηρίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα” την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι. 

Κλείνοντας ένα χρόνο από την αρχή της πανδημίας βιώνουμε ένα πολίτικο σχέδιο εκμετάλλευσής της για το πέρασμα αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και σκληρών lockdown που δεν έχουν σχέση με την προστασία από τον covid19 αλλά με τον περιορισμό των εργασιακών, συνδικαλιστικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μέσω της χειραγώγησης και και της καταστολής για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και τα μεγαλύτερα κέρδη του κεφαλαίου. το οποίο περιλαμβάνει ως κύριο όπλο την ατομική ευθύνη. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αφήσει ένα δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό (ΜΕΘ – ΜΑΦ, υλικοτεχνική υποδομή) την ίδια ώρα που ενισχύει την αστυνομία και τους πολεμικούς εξοπλισμούς Φυσικά δεν κάνει τίποτα, συνειδητά, για την αναγκαία επίταξη ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους. 

Δεν είναι όμως μόνο τα νοσοκομεία κομμάτι του προβλήματος. Καμιά μέριμνα δεν έχει υπάρξει όσον αφορά τον έλεγχο τήρησης μέτρων στους χώρους εργασίας και την προστασία των εργαζομένων αλλά και την δημιουργία σχολικών μονάδων με ολιγομελή τμήματα των 15 ατόμων, με την αντίστοιχη πρόσληψη προσωπικού. Αντ’ αυτού επιλέγει το μέτρο τηλεργασίας / τηλεκπαίδευσης. Την ίδια ώρα κυβέρνηση έχει κηρύξει πλέον τον πόλεμο και στους αυτοαπασχολούμενους, μαζί με τους εργαζόμενους, στον κλάδο του εμπορίου. 

Δυστυχώς όλα όσα απαιτούσαμε μέσω και κινηματικών δράσεων, ενίσχυση δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων, μαζικά τεστ, ιχνηλάτηση, απομόνωση και περίθαλψη κρουσμάτων, μαζικοί εμβολιασμοί αποδείχθηκαν απαραίτητα με τον χειρότερο τρόπο. Ενώ πλέον υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και το υγειονομικό προσωπικό έχει φθάσει στα όρια του η κυβέρνηση επιλέγει το αυταρχικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης περίπου 200 αυτοαπασχολούμενων γιατρών και την τιμωρία με απολύσεις και διώξεις μιας σειράς μάχιμων υγειονομικών. Η περαιτέρω υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με την μετατροπή πολλών ΤΟΜΥ-Κέντρων Υγείας κυρίως αν όχι αποκλειστικά σε εμβολιαστικά κέντρα αποτελεί δρόμο ιδιωτικοποίησης του αγαθού της υγείας καθώς ωθεί όσους έχουν άμεση ιατρική ανάγκη προς τον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα οι μεγάλες κλινικές χαίρουν φοροασυλίας καθώς η κυβέρνηση έσπευσε να καθορίσει ως αφορολόγητα τα έσοδα τους από την ενοικίαση κλινών τους στο δημόσιο για την περίοδο του covid. 

Ο ρόλος της ΕΕ η οποία υποστηρίζεται από όλα τα αστικά κόμματα, είναι καθοριστικός και αποκαλυπτικός την περίοδο της πανδημίας. οι μόνιμες προσλήψεις στον υγειονομικό κλάδο απαγορεύονται. Η πολιτική που ακολουθεί στο ζήτημα του εμβολιασμού με βασικό στόχο την εξασφάλιση της μέγιστης κερδοφορίας των πολυεθνικών του φαρμάκου οδηγεί στο τραγικό αποτέλεσμα του μόλις 7% εμβολιασμένου πληθυσμού των χωρών της. 

Στην Ν. Ιωνία η παραίτηση του δ/ντη της παθολογικής κλινικής του Αγ. Όλγα ως διαμαρτυρία για τις άθλιες συνθήκες όσο και η μετατροπή του τοπικού Κέντρου Υγείας σε εμβολιαστικό κέντρο δείχνουν στην πράξη το πρόβλημα. Ειδικότερα στην δεύτερη περίπτωση το ήδη υπάρχον προσωπικό χρησιμοποιείται ούτως ώστε να κάνει τους εμβολιασμούς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει υπηρεσίες που παρείχε ενώ οι συνθήκες λειτουργίας ιδιαίτερα του Κέντρου Μητέρας και Παιδιού δημιουργούν κινδύνους για παιδιά και εγκύους. 

Ως Εκτός Σχεδίου επιλέγουμε να έρθουμε σε ρήξη με την αστική πολιτική η οποία, εφαρμόζεται από την ΝΔ, ακολουθείται από ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – Βελόπουλο και καθοδηγείται από την ΕΕ. Πολιτική ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας με τους υγειονομικούς και τους ασθενείς εκτεθειμένους. Πολιτική η οποία θα ανατραπεί και πρέπει αυτό να γίνει, μέσω ενός μαζικού κινήματος εργαζομένων – ανέργων – αυτοαπασχολούμενων – νεολαίας το οποίο θα ζητά: 

  • Άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση
  • Να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία, που έκλεισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η ΕΕ και το ΔΝΤ.
  • Πολλαπλασιασμός των τεστ, μαζική ιχνηλάτηση. 
  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. 
  • Να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Ν. Ιωνίας με μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και χώρους έτσι ώστε να καλύψει τόσο τις εμβολιαστικές ανάγκες όσο και τις υπόλοιπες ιατρικές υπηρεσίες καθώς και τις λειτουργίες του «Κέντρου Μητέρας και Παιδιού» με ασφαλή τρόπο. 
  • Αυστηρά μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε χώρους υπερ- μετάδοσης της Πανδημίας 
  • Ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς 
  • Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού συμφώνα με τις εργατικές, λαϊκές ανάγκες, κόντρα στις επιταγές της ΕΕ και αστικού κράτους 
  • Κατάργηση του αναποτελεσματικού μέτρου του οριζόντιου lockdown και των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις. Παύση – ακύρωση προστίμων

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ