Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 5 συλληφθέντες του ΣΕΚ από το Α.Τ. Νέας Ιωνίας

SEK

Σύλληψη μελών του Σοσιαλιστικού Εργατικού κόμματος Νέας Ιωνίας και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21/11 στη λαϊκή αγορά του Περισσού. Τα μέλη του ΣΕΚ διένεμαν ενημερωτικό υλικό για την πανεργατική απεργία στις 26 Νοεμβρίου και όπως μας ενημέρωσαν τηρούσαν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Η σύλληψή τους έγινε αφού προηγήθηκαν συζητήσεις με τα αστυνομικά όργανα και τελικά προσήχθησαν στο Α.Τ. Ν. Ιωνίας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατέφθασαν προς συμπαράστασή τους η δημ. σύμβουλος της δημ. παράταξης «Εκτός Σχεδίου» κα Βάσιλα η οποία ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους. Ακολούθησαν η δημ. σύμβουλος της «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κα Ακιανίδου, ο επικεφαλής της «Λαϊκής συσπείρωσης» και δημ. σύμβουλος κ. Κατιμερτζόγλου μαζί με τον δημ. σύμβουλο της παράταξης κ. Τσουκαλά και συνδικαλιστή της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Στο ΑΤ προσήλθε και ο πρόεδρος του δημ. συμβουλίου Ν. Ιωνίας κ. Κουλούρης ιδίως με την ιδιότητά του ως Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ο οποίος παρενέβη και διαβεβαίωσε ότι η απεργία έχει την κάλυψη του ΕΚΑ και οι συλληφθέντες είναι γνωστοί συμπολίτες.

Το Α.Τ. Ν. Ιωνίας επικοινωνούσε διαρκώς με Εισαγγελέα και τελικά εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία για “διέγερση σε εγκλήματα” και “παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών”, η οποία στάλθηκε στην εισαγγελία. Στη συνέχεια οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ όπως μας ενημέρωσαν η αντιμετώπισή τους από τα αστυνομικά όργανα ήταν καλή.

Σε σχετική του δήλωση το ΣΕΚ αναφέρει:

“Μετά από την αποτυχία της κυβέρνησης να επιβάλει την απαγόρευση του Πολυτεχνείου η αστυνομία προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους και όσες οργανώνουν την πανεργατική απεργία της 26 Νοέμβρη. Η Νέα Δημοκρατία τρέμει τη δύναμη της εργατικής τάξης και για αυτό προσπαθεί να σταματήσει τους αγώνες της. Το προκάλυμμα καπνού της «προστασίας της δημόσιας υγείας» δεν πείθει κανέναν όταν βγαίνει από τα χείλη αυτών που άφησαν ανοχύρωτη την δημόσια υγεία. Οι απαγορεύσεις και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να μας σταματήσουν, δείχνουν μόνο την χρεοκοπία του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοϊδη.

Καμία δίωξη των συντρόφων και συντροφισσών!
Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, Πέμπτη 26 Νοέμβρη 11πμ στην Κλαυθμώνος!

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ