Έναρξη Κατηχητικής Χρονιάς στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έναρξη Κατηχητικής Χρονιάς στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Νέας Ιωνίας πραγματοποιήθηκε η επίδοση των Διοριστηρίων στους κατηχητές για το νέο Εκκλησιαστικό έτος 2019-2020, γεγονός που σηματοδοτεί και την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας καλωσόρισε θερμά όλα τα μέλη της νεανικής διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως και τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η διακονία της κατήχησης στη σημερινή εποχή ως συνέχεια και βασικός άξονας του εκκλησιαστικού βίου.

Στη σύναξη, στην οποία προσήλθαν οι συνεργάτες του νεανικού έργου από όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, βασική εισηγήτρια ήταν η κ. Ιωάννα Κομνηνού, Επίκουρη Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Η κατήχηση σήμερα! Σύγχρονες δυνατότητες και κατευθύνσεις του κατηχητή».

Η κ. Κομνηνού αναφέρθηκε στη σημασία της χριστιανικής αγωγής στον 21ο αι, η οποία αποτελεί επαναστατική πρόκληση, κάνοντας λόγο για τις ευθύνες αναφορικά με τη διακονία της κατηχήσεως στη σημερινή εποχή και ανέπτυξε θέσεις και ιδέες ως προς την δραστηριοποίηση της ενορίας στον τομέα της νεότητος.

Ο διάλογος που ακολούθησε ανέδειξε την αγωνία, αλλά και τη συνεχή διάθεση των εμπλεκομένων στο έργο της νεότητος για διευρυμένη και ολοένα πιο ποιοτική ανταπόκριση στο κάλεσμα της κοινωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ ευχαρίστησε την κ. Κομνηνού για την εμπεριστατωμένη εισήγησή της καθώς και όλους τους παρισταμένους τόσο για την παρουσία τους, όσο και για την εν γένει προσφορά τους στην ποιμαντική της νεότητος.

Στη συνέχεια επέδωσε τα διοριστήρια στους κατηχητές για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ