Ενδιαφέρουσα η ενημερωτική δράση στη Νέα Ιωνία για τον καρκίνο του μαστού

Με δύναμη και αισιοδοξία οι εθελόντριες του τοπικού Παραρτήματος της Αντικαρκινικής και οι εργαζόμενοι της 2ης Τοπικής Ομάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Ν, Ιωνίας

Με αφορμή τον μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού, το Ενιαίο Παράρτημα Νέας, Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Μεταμόρφωσης (Ν.Ι.Φ.Η.Μ.) της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (Ε.Α.Ε.) και η 2η Τ.ΟΜ.Υ. Νέας Ιωνίας συνδιοργάνωσαν μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική δράση, με θέμα: «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (25/10), στον πεζόδρομο της οδού Μικράς Ασίας.

Η κ. Γεωργιάδου
Προλογίζοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε. κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, είπε μεταξύ άλλων πως: «Ξεκινήστε σήμερα γυναίκες της Νέας Ιωνίας ένα πολύτιμο ταξίδι ζωής, ένα ταξίδι με την πρόληψη, με την έγκαιρη διάγνωση με τη μαστογραφία, με την αυτοεξέταση, με τον υπέρηχο. Ενημερωθείτε από τα μέλη της Αντικαρκινικής Εταιρείας, από τα μέλη της 2ης Τ.ΟΜ.Υ., από τις εθελόντριες που είναι δίπλα μας πως μπορεί να γίνουν αυτά.» και ακόμη τόνισε πως: «Η πρόληψη σώζει ζωές. Αυτό είναι το σύνθημά μας σήμερα.».

Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε πως η αξιέπαινη αυτή δράση διανθίστηκε με τραγούδια για την ελπίδα, την υγεία και την αγάπη, που ερμήνευσε η κ. Χαρά Παπαμήτσου, με τη συνοδεία της κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη στο πιάνο, αμφότερες καθηγήτριες στο Ωδείο του Δήμου Νέας Ιωνίας. 

Δηλώσεις στην ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Ακόμη, η κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου δήλωσε στην εφημερίδα μας πως: «Ως γνωστόν ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που παγκοσμίως γίνονται δράσεις κατά του καρκίνου του μαστού. Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία πρωτοστατεί πάντα στο θέμα αυτό. Γι’ αυτό, όπως έγινε και στο Ηρώδειο, σήμερα γίνεται μια ωραιότατη εκδήλωση με συναυλία. Το παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ., σε συνεργασία με τη 2η Τ.ΟΜ.Υ. Νέας Ιωνίας, πραγματοποιεί αυτή την εκδήλωση, που περιλαμβάνει μία ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού με διάφορα έντυπα. Όλες οι κυρίες που ενημερώνονται θα συμμετάσχουν σε μία κλήρωση για τα βραχιολάκια της Estee Lauder, τα οποία έχουν γίνει αποκλειστικά για τον καρκίνο του μαστού. Επίσης, οφείλω να αναγνωρίσω πως η συνεργασία μας με τη 2η Τ.ΟΜ.Υ. είναι πολύ επιτυχημένη. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συνετέλεσαν στην εκδήλωση αυτή και ευχαριστούμε και το ΙΟΝΙΑΝΕΤ που είναι για άλλη μία φορά κοντά μας.», ενώ η Κοινωνική Λειτουργός της 2ης Τ.ΟΜ.Υ. Νέας Ιωνίας, κ. Αικατερίνη Δημητράκη, μας δήλωσε πως: «Σήμερα, πραγματοποιούμε μια δράση μαζί με το Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για να ενημερώσουμε τις γυναίκες για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Αυτή είναι μία από τις πολλές δράσεις που πραγματοποιεί η 2η Τ.ΟΜ.Υ. Νέας Ιωνίας για τον μήνα πρόληψης. Επίσης, στη δομή γίνεται ενημέρωση σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και κατόπιν ραντεβού από τη μαία του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας σχετικά με το πώς μπορούν μόνες τους οι κυρίες να κάνουν αυτοεξέταση και αυτοέλεγχο στο σπίτι τους, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα γίνεται ενημέρωση από τις Επισκέπτριες Υγείας, την Κοινωνική Λειτουργό και τη Νοσηλεύτρια της δομής για τον καρκίνο του μαστού.».

Παναγιώτα Σούγια

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ στηρίζει έμπρακτα το κοινωνικό έργο της Αντικαρκινικής και της Τ.ΟΜ.Υ. Στη φωτογραφία ο εκδότης της εφημερίδας μας κ. Μαγκαναδέλλης (κέντρο) μαζί με τις εθελόντριες-ες.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ