Ενιαίο Παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ. της Ε.Α.Ε.: Πρόγραμμα δράσεων Ιανουαρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΗΝΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Αγαπητά μας μέλη και δημότες των δήμων ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ.

Το Ενιαίο Παράρτημά μας ξεκινά άμεσα με τον πρώτο μήνα του νέου χρόνου τις καθιερωμένες ΔΩΡΕΑΝ εβδομαδιαίες δράσεις του γιατί η πρόληψη για την υγεία θα πρέπει να αποτελεί το κύριο μέλημα μας.

Σας προτρέπουμε να κλείσετε τα ραντεβού σας για να κάνετε όλες τις προληπτικές εξετάσεις, να δεχτείτε ιατρικές συμβουλές, διατροφικές και ψυχολογική υποστήριξη, προκειμένου να διαφυλάξετε το μέγιστο αγαθό της σωματικής και ψυχικής σας υγείας. Μαζί με αυτούς οι εθελοντές μας στηρίζουν την Γραμματειακή και Οργανωτική δομή μας για να διευκολύνουν σε καθημερινή βάση τις ανωτέρω δράσεις και τα τηλεφωνικά ραντεβού, στηρίζοντας όλο το πρόγραμμα.

Δέχονται με ραντεβού.

ΤEST PAP – Ιατρικές οδηγίες:
Μπακαλιάνου Κωνσταντίνα Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών ημέρα Δευτέρα και ώρα10.00 – και εναλλακτικά 13.00 -15.00.

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος οι γνωστοί σας Δερματολόγοι – Αφροδισιολόγοι:
α. Γεωργοπούλου Αικατερίνη Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00.
β. Μανιατοπούλου Ελένη Ιατρός Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, δέχεται ημέρα Παρασκευή και ώρα 12.00.

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ – ΕΝΔΟΣΚΟΠΟΣ – ΗΠΑΤΟΛΟΓΟΣ: 
Σπανού Ευαγγελία, Eπιστημονικός Συνεργάτης στη κλινική Παθολογικής Φυσιολογίας του ΓΝΑ «Λαϊκό».
Παθήσεις πεπτικού, ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος, πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου και άλλων κακοηθειών. Θεραπευτική, διατροφική προσαρμογή. Δέχεται ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.30-14.30.

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ: 
Κωσταντινίδου Μαρία, Τμήμα Διατροφής, Γ.Ν. Ν. Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο» – Πατησίων. Διατροφική και συμβουλευτική υποστήριξη. Δέχεται ημέρα Τετάρτη και ώρα 17.00 – 19.30.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
α) Καραματσούκη Μαριλένα – Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, δέχεται σε συνεδρίες για ψυχολογική υποστήριξη ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειάς τους ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 -15.00.
β) Βενιού Εφη σύμβουλος ψυχικής υγείας, δέχεται Σάββατο και ώρα 12 .30- 15.00 ογκολογικούς ασθενείς ή μέλη της οικογένειας τους.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ: 
Κουζανίδης Νικόλαος Ιατρός Χειρουργός – Εντατικολόγος. Εκτίμηση και καθαρισμός κατακλίσεων άτονων ελκών και εγκαυμάτων. Επίσης παρέχονται δωρεάν συμπληρωματικές άλλες παρεμβάσεις (π.χ διεντερικής σίτισης, γαστροστομίες, τραχειοτομίες και οποιαδήποτε άλλη χειρουργική συμβουλή με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, προ τουλάχιστον 3 ημερών.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ:
Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνιο πόνο, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού τους δέχεται ιατρός αλγολόγος αναισθησιολόγος, προκειμένου να τους ενημερώνει τους συμβουλεύει και τους κατευθύνει σε όποια δομή ΠΕΔΥ – ΕΣΥ υπάρχει δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης τους.

Υπεύθυνη η κυρία Εύη Αλεξοπούλου βραχνού Δ/ντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος – ιατρείου θεραπείας πόνου & Παρηγορικής φροντίδας Αντικαρκινικού – ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας».

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ.ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: 
Απευθύνουμε έγκληση στους αιμοδότες να ενισχύσουν ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ που ιδρύσαμε στο Γ.Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» διότι παρουσιάζονται κατά διαστήματα αιφνίδιες έκτακτες ανάγκες.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να προσέρχονται στην Αιμοδοσία του ανωτέρου Νοσοκομείου ή σε όποιο Νοσοκομείο εξυπηρετούνται και να δίνουν αίμα για την Τράπεζα αίματος του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.ΙΦ.Η.Μ. ΤΗΣ Ε.Α.Ε. Διαχειριστής της τράπεζας αίματος το μέλος και ειδικός συνεργάτης μας κύριος Γιάννης Οικονομίδης.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ: 

  • 15 Ιανουαρίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής προαγωγής και προάσπισης της Δημόσιας υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης θα διενεργηθεί από την Ελληνική Πνευμονολογική εταιρεία «προληπτική εξέταση της αναπνευστικής λειτουργίας». Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του ιατρείου Του Α ΚΑΠΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, Κώστα Βάρναλη 34 από ώρα 9 – 13.00. Οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνούν για ραντεβού στο τηλ. 213 0337798.
  • 22 Ιανουαρίου εσπερίδα στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου με το πολύ ενδιαφέρον για την πρόληψη θέμα ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ. Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΠΠΙΕΔ (Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού Διασποράς) Λεωφ. Δεκελείας 127 Νέα Φιλαδέλφεια από διακεκριμένη επιστημονικά ομάδα ομιλητών με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας χειρουργό κύριο Ευάγγελο Φιλόπουλο Διευθυντή κλινικής μαστού Ευρωκλινικής (τέως Διευθυντή κλινικής μαστού Γ.Α.Ο.Ν.Α. «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»). Αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευτεί έγκαιρα στην ιστοσελίδα μας καθώς και στον τοπικό τύπο.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: 
31 Ιανουαρίου ετήσια γιορτή για την κοπή της Βασιλόπιτας του Παραρτήματος μας μεταξύ μελών μας εθελοντών και φίλων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μουσικό μεζεδοπωλείο «ΤΟ ΚΛΕΙΔI» Αγίου Φανουρίου 38 Ίλιον. Προγραμματίσαμε μία ευχάριστη βραδιά με πλούσιο μενού ζωντανή μουσική και δώρα για να ανταλλάξουμε τις ευχές μας για την νέα χρονιά. Προσκλήσεις διατίθενται από τα μέλη του Δ.Σ και στα γραφεία μας.

Παράλληλα μέλη του Δ.Σ θα παρευρεθούν μετά από πρόσκληση μας σε όλες τις αντίστοιχες εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Σύλλογοι και Φορείς των Δήμων χωρικής μας αρμοδιότητας.

Εντός του Ιανουαρίου το Δ.Σ προγραμματίζει να προσκαλέσει το εθελοντικό Σώμα του Παραρτήματος σε συνεστίαση και κοπή Βασιλόπιτας για να το ευχαριστήσει για την ανεκτίμητη προσφορά του.

3 Φεβρουαρίου Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου, το Παράρτημα μας με μέλη του και εθελοντές θα συμμετάσχει σε μία μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεγάλο μουσικό πρόγραμμα από επώνυμους καλλιτέχνες προγραμματίζεται να γίνει στο θέατρο ΠΑΛΛΑΣ. Αναμένεται η ανακοίνωση της Ε.Α.Ε. για τις λεπτομέρειες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες εκδηλώσεις μας και δράσεις πρόληψης για τις οποίες θα ενημερώσουμε με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα μας μόλις ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός τους

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:
Παρακαλούμε στην περίπτωση κατά την οποίαν θα υπάρξει οποιαδήποτε ακύρωση εκ μέρους σας να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τα γραφεία μας για την εξυπηρέτηση άλλων συμπολιτών μας. Όλες οι ανωτέρω δράσεις προληπτικών εξετάσεων, ψυχολογικής υποστήριξης, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται κατά προτεραιότητα στα μέλη μας, στους άπορους, ανασφάλιστους και οικονομικά ασθενείς κατοίκους της Νέας Ιωνίας και των Δήμων Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

Περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 2130337798 από τις 10.00- 2.00 ώρες λειτουργίας των γραφείων μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ν.Ι.Φ.Η.Μ. ΤΗΣ Ε.Α.Ε.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ