Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας ζητά η ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα ανακούφισης του λαού!

Ψήφισμα της “Λαϊκής Συσπείρωσηςπρος το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας

Θέμα: Μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς που δίνουν τη μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού, τους κινδύνους που δημιουργεί για τη ζωή και την υγεία του λαού μας. Δε μένουμε σιωπηλοί, καθώς γνωρίζουμε καλά τα κενά σε οργανικές θέσεις υγειονομικών, τις τραγικές ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ, τις ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας και υλικό εξοπλισμό. Πρόκειται για εγκληματικές ελλείψεις, απόρροια της υποχρηματοδότησης, ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, ελλείψεις, που έχουμε αναδείξει και το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης μας, «Αγ. Όλγα».

Η ατομική ευθύνη μπροστά στην εξάπλωση της πανδημίας δεν μπορεί να κρύψει την ευθύνη της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν την πολιτική που εξακολουθεί ακόμα και μπροστά στον κίνδυνο να βάζει στο ζύγι την ανθρώπινη ζωή και υγεία με το κέρδος, εξασφαλίζοντας ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους (βλ. 30 εκατ. ευρώ σε κλινικάρχες, 3,5 εκατ. ευρώ σε καναλάρχες, 11 εκατ. ευρώ σε εργολάβους διοδίων κ.λπ.), χωρίς να παίρνει δραστικά μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας!

Διεκδικούμε:

  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους. Ουσιαστική κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. ΑΜΕΣΟ άνοιγμα των υπαρχουσών μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και δημιουργία νέων. Πλήρη επίταξη κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων, του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα της περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στο νοσοκομείο “Αγ. Όλγα” (γενικής ιατρικής, παθολόγων, καρδιολόγων, πνευμονολόγων, λοιμωξιολόγων, παιδιάτρων κ.ά.) πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να μην κλείσουν ή ιδιωτικοποιηθούν λειτουργίες του Νοσοκομείου.
  • Τα δύο ΤΟΜΥ και το Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας να στελεχωθούν με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες των χρόνια πασχόντων, των οποίων τα ραντεβού αναβάλλονται στα νοσοκομεία ή καθυστερούν να γράψουν τα φάρμακά τους και θα αποσυμφορηθεί τόσο το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όσο και τα άλλα νοσοκομεία.
  • Να σταματήσει το χαράτσι για το κλείσιμο των ραντεβού.

Νέα Ιωνία, 21/4/2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ