Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας: Τιμή και Δόξα στον Αθανάσιο Διάκο

ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

27 Ιουλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τιμή και Δόξα στον Αθανάσιο Διάκο!!
Διάκεια 2020

Με πανηγυρική απλότητα (στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση διασποράς του κορωνοϊού) και μοναδική Ρουμελιώτικη αρχοντιά, όπως άλλωστε προσιδιάζει στη φυσιογνωμία του Αγωνιστή Αθανασίου Διάκου, τιμήθηκε η μνήμη της προσφοράς και της θυσίας του από το Δήμο Δελφών στο ομώνυμο πλαίσιο εκδηλώσεων που κατ’ έτος διοργανώνονται στην καλαίσθητη, ειδυλλιακή και πλατανοσκέπαστη πλατεία του χωριού της Άνω Μουσουνίτσας ή Αθανασίου Διάκου την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 το πρωί.

Με θέα τους ανυπέρβλητης ομορφιάς ορεινούς όγκους της Γκιώνας και των Βαρδουσίων, πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε ιεροπρεπώς.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, Φιλόλογος και Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας μετά από πρόταση του Προέδρου της Κοινότητας κ. Κωνσταντίνου Μαστροκωστοπούλου

Ιστάμενος με δέος δίπλα από την προτομή του Αθανασίου Διάκου αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστοριογραφία της μάχης της Αλαμάνας και κυρίως στην έννοια της θυσίας και των στοιχείων που την αρμολόγησαν στο πρόσωπο του Αθανασίου Διάκου.

Ύψιστη στιγμή συγκίνησης η ευλαβική τήρηση ενός λεπτού σιγής και της ανάκρουσης του Εθνικού μας Ύμνου, υπό τον ήχο των κελαρυστών νερών και του θροΐσματος των πλατάνων που περιέβαλαν τους παρευρισκόμενους, κυρίως όμως από τη νοητή παρουσία εκείνου, του άδολου αγωνιστή του 1821.

Ο κ. Ραφτόπουλος απηύθυνε δημόσια πρόσκληση στις τοπικές αρχές για συνεργασία εν όψει του εορτασμού των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης βάσει μίας συνολικής πλατφόρμας που συνέθεσε η Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας την οποία ασμένως έκανε δεκτή ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής και ο Πρόεδρος της Κοινότητας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Ταγκαλής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Δελφών κ . Χάρης Αγαπητός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φωκίδας κ. Γεώργιος, Καραχάλιος ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λιδωρικίου κ. Νικόλαος Κλώσσας, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Αθανασίου Διάκου κ. Νικόλαος Κωσταντέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 του Δήμου Δελφών κ. Νικόλαος Κατσικούλης, η πρώην πρόεδρος της αδελφότητας Αθανασίου Διάκου κ. Μαστροκωστοπούλου Μαρία, εκπρόσωποι Σωματείων κ.ά.

Ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη και την αβραμιαία φιλοξενία του κ. Κωνσταντίνου Μαστροκωστόπουλου

Καλή αντάμωση Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες σε νέες δράσεις!

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας ως εξής: τηλέφωνο 697 904 78 01 email: enosiroumeliotonionias@yahoo.gr

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ