Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας: Όχι κάμερες σε σχολεία

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας
Έτος ιδρύσεως 1987
Δεμιδερσίου 121 (3ο Λυκειο) – 142 33  Νέα Ιωνία
e-mail: enosigoneon@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Νέας Ιωνίας εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην πρακτική να κατατίθενται τροπολογίες ή νομοσχέδια που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα εντελώς αιφνιδιαστικά. Εν μέσω πανδημίας εντελώς ξαφνικά κατατέθηκε τροπολογία η οποία προβλέπει ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων κατά τη διάρκεια της δια ζώσης διδασκαλίας.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με την ανάλογη επιστημονική υποστήριξη, κρίνεται αναγκαία σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Η καταγραφή των μαθημάτων όμως, ταυτόχρονα με την δια ζώσης εκπαίδευση, για άτομα τα οποία δεν μπορούν να συμμετέχουν λόγω ανωτέρας βίας είναι εντελώς αντιεκπαιδευτική πρακτική και δεν προάγει την επαφή μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ο εκπαιδευτικός στόχος της δια ζώσης εκπαίδευσης δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μία αντιπαιδαγωγική καταγραφή ενός μαθήματος διότι συνυπάρχουν πολλοί παράγοντες όπως αλληλεπίδραση μεταξύ διδάσκοντος και μαθητών, ανάπτυξη άλλων ικανοτήτων πέρα από την ψυχρή καταγραφή ενός μαθήματος.

Εκτός αυτού φάσκουμε και αντιφάσκουμε όταν το GDBR απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά την καταγραφή μαθητών στον εκπαιδευτικό χώρο (όπως πολύ σωστά έγινε με τη χρήση κινητών).

Εμείς οι γονείς, μαζί με τους εκπαιδευτικούς δεν θα επιτρέψουμε να καταγράφονται τα παιδιά μας, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι κάποιος ελέγχει την ελεύθερη βούλησή τους, καταγράφει τις ιδέες τους, τα όνειρά τους και τα πιστεύω τους, που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία των παιδιών μας.

                                                           Νέα Ιωνία 12 Μαΐου 2020

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Παναγιώτης Τσεκούρας Μαρία Ζαχουδάνη                   

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ