“Ενότητα για τη Νέα Ιωνία”: Διαμαρτυρία για τις θέσεις στα Νομικά πρόσωπα του Δήμου Νέας Ιωνίας

Ιωνιώτες και Ιωνιώτισες

Η καθιέρωση της απλής αναλογικής (για την οποία παλέψαμε να κατοχυρωθεί, την στηρίξαμε και την στηρίζουμε) είχε σαν στόχο α) την πραγματική αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας και β) την ενθάρρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατικής λειτουργίας, την  δημιουργία κουλτούρας διαλόγου, συναινέσεων, συν διαμόρφωσης θέσεων και προτάσεων για την αποτελεσματική και παραγωγική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και όλων των οργάνων διοίκησης του δήμου, για το καλό και την πρόοδο της πόλης και των πολιτών.

Αμέσως μετά την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής αλλά κυρίως μετά την εγκατάστασή της στη διοίκηση την 1η Σεπτεμβρίου με βάση πια τις πράξεις και όχι  τα λόγια (τα κούφια τα μεγάλα) διαπιστώσαμε ότι

Η δήμαρχος και η παράταξή της (9 δημοτικοί σύμβουλοι σε σύνολο 41) όχι μόνο δεν επεδίωξε ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ συγκλίσεις, συναινέσεις και αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στη συγκρότηση των οργάνων. Αντίθετα χρησιμοποίησαν τις επαίσχυντες τροπολογίες της κυβέρνησης της ΝΔ (με τις οποίες ακυρώνεται στην ουσία η απλή αναλογική) και τοποθέτησαν, χωρίς ψηφοφορία, προσκείμενους στη δημάρχο σε όλα τα διοικητικά συμβούλια (σχολικές επιτροπές, ΚΕΜΙΠΟ, ΟΠΑΝ, ΚΕΒΡΕΦΟ κλπ). Η προσπάθεια  εμπαιγμού του συνόλου της αντιπολίτευσης είναι σκανδαλώδης. Σε 15μελές συμβούλιο παραχωρεί 2θέσεις σε όλη την αντιπολίτευση και όλους τους άλλους τους ορίζει η δήμαρχος !!!!

Η ενέργεια αυτή προδίδει την αλαζονική-αυταρχική στάση της δημοτικής αρχής αλλά βάζει σε κίνδυνο κατοχυρωμένες στην πράξη πάγιες πρακτικές δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου μας που αντί με την καθιέρωση της απλής αναλογικής να διευρυνθούν επιχειρείται  να καταργηθούν. Και μάλιστα με παντελή έλλειψη επιχειρημάτων και εκκωφαντική αφωνία τόσο της δημάρχου όσο και των 9 συμβούλων της και μάλιστα κάποιων που στο πρόσφατο παρελθόν κόπτονταν στο όνομα της δημοκρατίας και της διαφάνειας.

Επιπλέον η  στρατηγική αποκλεισμού και επιδίωξη φίμωσης της αντιπολίτευσης σε όλα τα νομικά πρόσωπα και τις σχολικές επιτροπές,  που ακολουθεί η Δήμαρχος και η παράταξης της, έρχονται σε αντίθεση με τα γραφόμενα των δημοτικών της συμβούλων περί ορθής εφαρμογής της απλής αναλογικής. Όμως οι πράξεις είναι  σημαντικές και όχι τα λόγια.

Παρεπιπτόντως μας έκανε εντύπωση ότι μια από τις πρώτες σας προτεραιότητες ήταν η κατάργηση των μόνιμων θέσεων των δημοσιογράφων, υποβιβάζοντάς τους και κάνοντας τη ζωή τους δύσκολη λόγω των πολύωρων συμβουλίων. Η έλλειψη σεβασμού στο λειτούργημά τους, σημαίνει έλλειψη σεβασμού στην ενημέρωση των δημοτών.

Η διοίκηση του δήμου δεν είναι δημόσιες σχέσεις, φωτογραφίες και αυτοπροβολή. Δεν αρκεί να βάφεις την πόλη στα χρώματα της παράταξης σου (!!!). Η διοίκηση του δήμου απαιτεί σχέδιο όραμα πρόγραμμα και πάνω απ όλα συλλογικότητα, σκληρή δουλειά, δημοκρατία και σεβασμό στην ετυμηγορία των πολιτών.

Με βάση τα παραπάνω απαιτούμε από την δήμαρχο και την δημοτική της ομάδα να εγκαταλείψουν την αδιέξοδη τακτική τους που μόνο κακό θα κάνει στην πόλη να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες τους να προσγειωθούν στην πραγματικότητα γιατί η Ν. Ιωνία ήταν και θα παραμείνει δημοκρατική.

Δημοτική Παράταξη
ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ