Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: δίκαιο το αποτέλεσμα για τα ΜΑΠ των εργαζομένων του δήμου

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” θεωρεί ως δίκαιο αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους του δήμου μας, την απόφαση για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας(ΜΑΠ) και τονίζει ότι σταθερά και με ομοφωνία όλων των συμβούλων της, υποστήριξε το αίτημα του σωματείου εργαζομένων του δήμου.

Νέα Ιωνία, , 11 Μαρτίου 2021,

Μετά την τελευταία απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης κατά απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω  και ξεκαθαρίζω την άποψη της δημοτικής μας παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”, σεβόμενος την στάση και την πολιτική άποψη των υπολοίπων παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων.

Η  παράταξή μας έχει ξεκάθαρη στάση για το θέμα της προμήθειας Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) των εργαζομένων του Δήμου Ν. Ιωνίας η οποία είναι πως αυτά πρέπει να προσφέρονται στους εργαζόμενους εντός του έτους. Η απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης δεν αναφέρεται στις επιλογές των δημοτικών μας συμβούλων.

Ψηφίσαμε και στηρίξαμε τις διαδικασίες  διαγωνισμών από την αρχή των διαδικασιών στα όργανα του δήμου και πιέζουμε για να δεσμευτεί η δημοτική αρχή πως θα εξασφαλίζει την διενέργεια διαγωνισμού στην αρχή του έτους.

Στις 18/10/2019 προτείναμε, με έγγραφο μας, στη δημοτική αρχή τη σύσταση  Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για τα προϊόντα που κρίθηκαν εκτός τεχνικών προδιαγραφών

Οι παραπάνω κινήσεις έδωσαν διέξοδο στις ατέρμονες διαδικασίες που είχαν παγώσει την προμήθεια και οδήγησαν στη διαπραγμάτευση με άλλους προμηθευτές. Το αποτέλεσμα ήταν οι εργαζόμενοι του δήμου μας να προμηθευτούν, Μ.Α.Π. για δύο έτη, γεγονός που εξασφαλίζει ασφάλεια στην καθημερινή εργασία τους. Η εξέλιξη αυτή έδωσε το δικαίωμα της αποτίμησης σε χρήμα όσων Μ.Α.Π. δεν είχαν δοθεί εντός του έτους.

Με τα παραπάνω δεδομένα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας,

  • στήριξαν το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων να γίνει αποτίμηση σε χρήμα των Μ.Α.Π. παλαιότερων διαγωνισμών που δεν ολοκληρώθηκαν λόγω ενστάσεων.
  • Τοποθετήθηκαν και ψήφισαν υπέρ του δικαιώματος της αποτίμησης σε χρήμα όσων Μ.Α.Π. δεν είχαν δοθεί εντός του έτους, σε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρέπει να τονιστεί πως η παράταξη μας είναι η μοναδική παράταξη, οι παρόντες, δημοτικοί σύμβουλοι της οποίας ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της αποτίμησης σε χρήμα, σε όλα τα όργανα του Δήμου, καθώς ακόμα και στους κόλπους της δημοτικής αρχής υπήρχαν αντίθετες απόψεις και αρνητική ψήφος.

Θα ήθελα να επισημάνω τη συμβολή στη διεκδίκηση αυτή, του διοικητικού συμβουλίου των εργαζομένων και να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν στη διαμόρφωση του δίκαιου αποτελέσματος για τους εργαζόμενους του δήμου μας.


για την Παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”

ο επικεφαλής Χρήστος Κανλής

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ