Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: γιατί η δημοτική αρχή δεν πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις στα νομικά πρόσωπα του δήμου;

Νέα Ιωνία, 22 Μαρτίου 2021         

ΠΡΟΣ: Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αγαπητέ κε Πρόεδρε,

Τον Μάρτιο του 2020 η ελληνική κοινωνία γνώρισε πρωτοφανείς συνθήκες με την επιβολή καραντίνας για υγειονομικούς λόγους.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα από τον Μάρτιο του 2020.

Οι νέες συνθήκες απαιτούν περίσκεπτες αποφάσεις από όλους και πολύ περισσότερο από τις τοπικές αρχές.

Επίσης απαιτείται πνεύμα συνεργασίας για την άμεση λήψη αποφάσεων μεταξύ της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων.

Στην κατεύθυνση αυτή τον Μάρτιο του 2020 ζητήσαμε εγγράφως από τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων με τηλεδιάσκεψη ή  με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο (δυνατότητα βιντεοκλήσης κλπ.) σύμφωνα με την 18318/13-3-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και την διυπουργική απόφαση 429/2020 (ΦΕΚ Β΄ 850/13-3-2020), ώστε να υπάρχει ενεργή συμμετοχή και ανταλλαγή απόψεων στη λήψη αποφάσεων.

Το πρώτο βήμα έγινε. Παρόλαυτα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, ένα ακριβώς χρόνο μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας, να διαπιστώνουμε ότι η δημοτική αρχή δεν προχωρά σε αντίστοιχες ενέργειες για τα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων ενώ αυτό έχει τονιστεί από τις δημοτικές παρατάξεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει ούτε μία απλή βιντεοκλήση μεταξύ των μελών των διοικητικών συμβουλίων του ΟΠΑΝ και του ΚΕΒΡΕΦΟ.

Η δημοτική αρχή θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την ειδική πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης ΖΟΟΜ με την οποία πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής ή ακόμα να προκαλέσει απλή βιντεοκλήση (με χρήση πληθώρας δωρεάν εφαρμογών) όπως προκαλούν χιλιάδες μαθητές για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή:

Πως σκοπεύει να αποκαταστήσει άμεσα το έλλειμμα δημοκρατίας που έχει προκαλέσει η έλλειψη διάθεσης της να ασχοληθεί με την εύρυθμη λειτουργία των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων του Δήμου;

Επισημαίνουμε στη δημοτική αρχή:

Ότι είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταστήσουμε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των νομικών προσώπων, δωρεάν εφαρμογές που επιτρέπουν την υλοποίηση τηλεδιασκέψεων.

Ο Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας
Χρήστος Κανλής

Ηρακλής Γκότσης – Χατζηκωνσταντίνου Σάββας –  Αθυμαρίτου Φιλίππα –  Καλογερόπουλος Βασίλειος –  Βανδώρος Σπυρίδων – Κατημερτζή Όλγα – Ακιανίδου Όλγα

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ