Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Η δημ. αρχή οδήγησε στο κλείσιμο της κατασκήνωσης

Η θέση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την κατάργηση του ΟΠΑΝ

Νέα Ιωνία Αττικής, 23 Ιουνίου 2020

Η δημοτική αρχή με τις κινήσεις της από τον Μάρτιο οδήγησε την κατασκήνωση του Δήμου Ν. Ιωνίας στη μη λειτουργία της και σήμερα δηλώνει δημόσια την ανικανότητα της.

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, παρά το γεγονός ότι δόθηκε άδεια, από την πολιτεία να λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα όπως κάθε άλλη δημόσια κοινωνική διαδικασία (διασκέδαση, εστίαση, αθλητισμός, τουρισμός κτλπ), η δημοτική αρχή δεν έκανε καμία ουσιαστική ενέργεια, ώστε ο δήμος να είναι έτοιμος να δεχτεί τα παιδιά της πόλης μας στο Αλεποχώρι.

  1. Δεν έχει γίνει προκήρυξη διαγωνισμού για τα πούλμαν μεταφοράς.
  2. Δεν έχει γίνει προκήρυξη διαγωνισμού για τα τρόφιμα.
  3. Δεν έχει γίνει προκήρυξη για την πρόσληψη γιατρού όπου μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι αντί προκήρυξης, πήρε τηλ κάποιους γνωστούς του αλλά του αρνήθηκαν (!!!)
  4. Δεν έχει γίνει προκήρυξη για την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού (μάγειρας, εκπαιδευτικοί, ναυαγοσώστες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγος, βοηθητικό προσωπικό)
  5. Δεν έχει γίνει προκήρυξη για την πρόσληψη κοινοταρχών και ομαδαρχών.
  6. Αυτό που έγινε ήταν να μειωθούν τα κονδύλια της κατασκήνωσης στο μισό (!!!) ύστερα από αναμόρφωση της δημοτικής αρχής τον Μάρτιο του 2020 (!!!) σε μία κίνηση που φανέρωσε τις προθέσεις της δημάρχου για τη λειτουργία της κατασκήνωσης.

Σημειώνουμε ότι οι προκηρύξεις ακόμα και για πρόχειρους διαγωνισμούς απαιτούν τουλάχιστον 20 ημέρες για την υλοποίηση τους και έχουμε ενημερώσει εγγράφως την δημοτική αρχή από τον Μάρτιο ( οι επιστολές υπάρχουν και  στον τοπικό τύπο) με διαδοχικές παρεμβάσεις μας σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια πως με την χαρακτηριστική καθυστέρηση και αδιαφορία αλλά και με την περικοπή των κονδυλίων (Μάρτιος 2020), η δήμαρχος, οδηγεί την κατασκήνωση σε λουκέτο από πολύ νωρίς.

Η παράταξη μας “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” είχε εκφράσει απο νωρίς τους προβληματισμούς της για την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες όπου απαιτούν αποφασιστικότητα προγραμματισμό και μεράκι.  Οι δυσκολίες για την λειτουργία μιας τέτοιας δομής είναι πολλές ακόμα και σε κανονικές συνθήκες. Αλλά η δημοτική αρχή αρνήθηκε να προσπαθήσει. Οι εργαζόμενοι του Δήμου αρωγοί από την πρώτη χρονιά  στην υλοποίηση της κατασκήνωσης, βίωσαν την  προχειρότητα και την καθυστέρηση με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετώπισε το θέμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κλίμα ανασφάλειας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να απευθυνθούν εγγράφως στην δημοτική αρχή και να ενημερώσουν για τις δυσκολίες υλοποίησης ζητώντας βοήθεια από τη διοίκηση. Χαρακτηριστικά, τονίστηκε (αρ. Πρωτ. 12106/3-6-2020) πως “…η υλοποίηση των διαγωνισμών προμηθειών της κατασκήνωσης επισημαίνεται ότι την τρέχουσα φάση δεν είναι δυνατό να προχωρήσουν, λόγω του χρονικού περιορισμού, αλλά και λόγω του ότι δεν επαρκούν τα ποσά που υπάρχουν στους προβλεπόμενους κωδικούς, αφού έχουν μειωθεί αυτοί που αφορούν τις απευθείας αναθέσεις.”

Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή έβαλε “τρικλοποδιά” στις ίδιες τις υπηρεσίες της αλλά και στους δημότες μη προχωρώντας τις προκηρύξεις των απαιτούμενων διαγωνισμών στο σωστό χρόνο και μειώνοντας στο μισό τα κονδύλια στην αναμόρφωση του Μαρτίου.

Αν η δημοτική αρχή είχε στόχο να διοικήσει δημιουργικά το δήμο  θα μπορούσε να συμβουλευτεί τις  εγκαίρως κατατεθημένες προτάσεις  μας για την προετοιμασία και λειτουργία της κατασκήνωσης (εάν και εφόσον δινόταν άδεια λειτουργίας από την κυβέρνηση, όπως και έγινε)

Προτείναμε η λειτουργία της κατασκήνωσης να πραγματοποιηθεί Ιούλιο και Αύγουστο, μιας και τα ΚΑΠΗ δεν θα συμμετείχαν. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται 4 κατασκηνωτικές περίοδοι αντί  3 με αποτέλεσμα κάθε περίοδος να δέχεται μικρότερο αριθμό παιδιών που οδηγεί σε αρτιότερη διαχείριση. Στην περίπτωση που οι αιτήσεις είναι πολλές θα μπορούσε να μειωθεί σε 10 ημέρες η κατασκηνωτική περίοδος αντί για 14 ημέρες. Ενημερωτικά κάθε χρόνο η κατασκήνωση του Δήμου Νέας Ιωνίας φρόντιζε για τις καλοκαιρινές διακοπές 650 παιδιών. Με τις προτάσεις που κάνουμε για μείωση των παιδιών ανά σπιτάκι από 16 σε 5 αλλά και με ταυτόχρονη μείωση των ημερών της κάθε περιόδου από 14 σε 10, η κατασκήνωση μας θα μπορούσε να φιλοξενήσει περισσότερα από 300 παιδιά της πόλης μας.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες φέτος όλοι προβληματιστήκαμε με τα γεγονότα που ζήσαμε και μας επηρέασαν. Αλλά δεν αφήσαμε αυτούς τους προβληματισμούς να μας νικήσουν. Σαν δημότες και πολίτες απαιτούμε τις καλύτερες δυνατές  παροχές από το οργανωμένο κράτος είτε αυτό λέγεται δήμος, είτε περιφέρεια είτε κεντρική κυβέρνηση.

Φέτος που τα παιδιά της πόλης μας είχαν ανάγκη όσο ποτέ να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές, φέτος που η οικονομική κατάσταση των δημοτών (λόγω της πανδημίας) δεν θα επιτρέψει σε  πολλές οικογένειες να κάνουν διακοπές, η δημοτική αρχή επιλέγει να “σαμποτάρει”  την λειτουργία της κατασκήνωσης. Τυπικά και ουσιαστικά η δήμαρχος της Νέας Ιωνίας δηλώνει ανίκανη να προσαρμόσει την λειτουργία της κατασκήνωσης στα νέα δεδομένα με τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των παιδιών.

Ενημερώνουμε τους δημότες της Νέας Ιωνίας ότι την αποκλειστική ευθύνη για την μη λειτουργία της κατασκήνωσης έχει η δημοτική αρχή λόγω έλλειψης διοικητικών ικανοτήτων και όχι η πανδημία.

Δημοτική Παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ”

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ