Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: ερώτηση στο δημ. συμβούλιο για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αλατσάτων

Νέα Ιωνία, 21 Μαρτίου 2021

ΠΡΟΣ: Τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2014-2019, η δημοτική παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” προχώρησε σε σειρά έργων υποδομής και αντιπλημμυρικής προστασίας με χρηματοδότηση από την προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση.

Όσον αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στην οδό Αλατσάτων, τον τελευταίο χρόνο παρατηρούνται καθυστερήσεις και προβλήματα που έχουν επισημάνει κατά επανάληψη κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής.

Επισημαίνουμε στη δημοτική αρχή:

  1. Κατά τη διάρκεια των εργασιών προκλήθηκαν βλάβες και καταστροφές σε επιχειρήσεις της περιοχής (πλημμύρισε τοπικό κατάστημα ενώ σε άλλα καταστράφηκαν ηλεκτρικές συσκευές από πτώση τάσης)
  2. Η Περιφέρεια Αττικής, σε πρόσφατη Οικονομική Επιτροπή επικύρωσε την αύξηση χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου κατά ποσοστό 49,9% γεγονός που αλλάζει το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και το μεταθέτει χρονικά αρκετούς μήνες μετά από τον Ιούλιο του 21.
  3. Το έργο υλοποιείται με αργούς ρυθμούς ενώ παράλληλα παρατηρείται έλλειψη σε διατάξεις διέλευσης περαστικών.
  4. Οι επαγγελματίες εστίασης της περιοχής καταγγέλλουν ότι ο πεζόδρομος δεν πλένεται με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στις επιχειρήσεις τους από την σκόνη του εργοταξίου.
  5. Κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής επικοινώνησαν με αιρετούς της δημοτικής αρχής ώστε να καταθέσουν αιτήσεις για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Διαπίστωσαν έλλειψη ενημέρωσης και συγχρονισμού ανάμεσα στη δημοτική αρχή και εργαζόμενους οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί από την διοίκηση για την απόφαση του Δ.Σ. αλλά και για τις απαραίτητες διαδικασίες.
  6. Οι επιχειρηματίες μας πληροφορούν και σας πληροφορούν ότι οι ζημιές από το ρεύμα τους καθήλωσαν 2 ημέρες, όπου δεν λειτούργησαν, ενώ από τις ζημιές στο δρόμο δεν υπήρχε πρόσβαση σε συγκεκριμένα καταστήματα και ο εργολάβος έδιωχνε τους πελάτες που ήθελαν να ψωνίσουν εκείνες τις ώρες!

Αυτό είχε επίπτωση στον τζίρο, αλλά και στις παραδόσεις-παραλαβές εμπορευμάτων. Το σημείο παραμένει εργοτάξιο, οι διακοπές νερού, ρεύματος και τηλεφώνου κατά διαστήματα συνεχίζονται, δεν υπάρχει φωτισμός και τίποτα δεν δείχνει ότι θα μπει μία σειρά σύντομα.

έργα της Περιφέρειας στην οδό Αλατσάτων1

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή:

  1. Υπάρχει επιβλέπων μηχανικός της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου (έστω και άτυπα) ώστε να παρακολουθεί (έστω και άτυπα) την πορεία του έργου, την ανταπόκριση του εργολάβου και τις φθορές που μπορεί να δημιουργεί η υλοποίηση του, σε επαφή με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες;
  2. Ποιό είναι το χρονικό πλάνο υλοποίησης του έργου μετά τις αλλαγές από την Περιφέρεια Αττικής;
  3. Ποιές πρωτοβουλίες θα πάρει η δημοτική αρχή για να προστατεύσει το έννομο συμφέρον των επιχειρηματιών της περιοχής οι περιουσίες των οποίων υπέστησαν βλάβες από παραλείψεις του εργολάβου;
  4. Ποιές κινήσεις θα κάνει η δημοτική αρχή ώστε οι δικαιούχοι της περιοχής να ευνοηθούν το συντομότερο από τις παροχές που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο;

Παρακαλούμε για τις γραπτές απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις.

Ο Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας
Χρήστος Κανλής

Ηρακλής Γκότσης – Χατζηκωνσταντίνου Σάββας – Αθυμαρίτου Φιλίππα – Καλογερόπουλος Βασίλειος – Βανδώρος Σπυρίδων – Κατημερτζή Όλγα – Ακιανίδου Όλγα

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ