Ένσταση της κ. Ιωάννας Χριστογεωργάκη κατά του Δημοτικού Ωδείου

ΠΡΟΣ IONIANET

Διαμαρτυρία και ένσταση κατά του ΟΠΑΝ και του δημοτικού Ωδείου Νέας Ιωνίας.

Ονομάζομαι Ιωάννα Χριστογεωργάκη του Βασιλείου

Στις 5/9/2019 έκανα αίτηση στο Δημοτικό ωδείο Νέας Ιωνίας σύμφωνα με την προκήρυξη που έβγαλε ο δήμος Νέας Ιωνίας στις 21/8/2019 με αριθμό πρωτοκόλλου 1998, που αφορούσε σε πέντε κωδικούς 100,101 102,103,104,105 και αφορούσε σε πρόληψη προσωπικού στο δημοτικό ωδείο εγώ έκανα αίτηση στον κωδικό 100 που αφορούσε την ειδικότητα του καθηγητή Διεύθυνσης χορωδίας και στον κωδικό 102 που αφορούσε στην θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Όταν ανέβηκαν στην διαύγεια στις 11/9/2019 τα αποτελέσματα ανακάλυψα με έκπληξη ότι το όνομά μου δεν αναφερόταν στον πίνακα κατάταξης ούτε καν ως απορριφθείσα όπως είχαν κάνει για τους υπόλοιπους συναδέλφων που είχαν κάνει αίτηση.

Με είχαν αγνοήσει παντελώς λες και δεν έκανα ποτέ αίτηση.

Κοιτώντας της κατάταξης των πινάκων της δεύτερης αίτησης που αφορούσε τους κωδικούς 101-117 με αριθμό πρωτοκόλλου 1995, 21/8/2019 και αφορούσε σε άλλες ειδικότητες καθηγητών που θα κάλυπταν θέσεις άλλων ειδικοτήτων είδα με τεράστια έκπληξη ότι ήμουν στους πίνακες κατάταξης στην ειδικότητα βιολιού ειδικότητα που εγώ δεν θα έκανα ποτέ αίτηση καθώς δεν διαθέτω Δίπλωμα η Πτυχίο Βιολιού εκεί όμως η επιτροπή με κατέταξε ως απορριφθείσα αφού δεν είχα δίπλωμα Βιολιού.

Επίσης στο ίδιο έγγραφο κατάταξης δηλώνουν ότι εκτός από τα μέλη της επιτροπής ζήτησε ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ και την συναίνεση και την γνώμη του απελθόντα καλλιτεχνικού Διευθυντή Κο Αλέξανδρο Στουπάκη ως άτομο που γνώριζε καλύτερα πως έπρεπε να καταταγούν οι υποψήφιοι μιας και ήταν ο μοναδικός που είχε καλλιτεχνική ιδιότητα στην επιτροπή.

Από όλα αυτά που είδα έχω να θέσω τα εξής ερωτήματα

1] Πως γίνεται μια επιτροπή να κατατάσσει υποψήφιους μουσικούς χωρίς κανείς τους να έχει καλλιτεχνική ιδιότητα; Καθώς, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα Π. Δ. 524. 1980 και το Άρθρο 4. Το Άρθρο 4 Α’ Τεχνικόν Προσωπικόν μετά το γ, Προκειμένου περί επιλογής καλλιτεχνικού προσωπικού η επιτροπή αποτελείται εκ τριών προσώπων, υπαλλήλων ή μη, διακεκριμένων εις την αντίστοιχον καλλιτεχνική ειδικότητα. Άρα, η επιτροπή υποχρεούται εκ του νόμου να απαρτίζεται από μέλη που πρέπει να έχουν υποχρεωτικά και την καλλιτεχνική ειδικότητα.

2] Πως είναι δυνατόν η ίδια επιτροπή και ο Πρόεδρός του Κος Σπύρος Αμανατίδης να παραδέχονται ότι δεν έχουν καμία καλλιτεχνική γνώση και καλλιτεχνική ειδικότητα, και γι αυτό ζητούν την γνώμη άλλου συγκεκριμένα του απερχόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή Κο Αλέξανδρου Στουπάκη; Ποιος νόμος το επιτρέπει αυτό;

3] Πως γίνεται να ζητείται η γνώμη του κύριου Στουπάκη ως προς το ποιος είναι ικανότερος να καταλάβει την θέση την θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή αφού και αυτός είχε καταθέσει αίτηση για να παραμείνει σε αυτή την θέση;

4] Πώς γίνεται ο κρινόμενος για μια θέση να γίνεται και κριτής για το ποιος θα πάρει την θέση αυτή

5] Δεν καταλαβαίνει η επιτροπή ότι υπάρχει ασυμβίβαστο και δεν μπορεί ο Κος Στουπάκης να είναι και κρινόμενος και κριτής στην ίδια θέση αφού έχει οικονομικό συμφέρον να παραμείνει αυτός σε αυτή την θέση;

6] Που βρίσκεται η αντικειμενικότητα σε αυτή την κρίση; Που βρίσκεται η διαφάνεια; Που βρίσκεται η αξιοκρατία που προβλέπει το ΑΣΕΠ; Όταν η επιτροπή δίνει την δυνατότητα στον Κο Στουπάκη να έχει πρόσβαση στους φακέλους αιτήσεων όλων των υποψηφίων ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα;

7] Πόσο ανεύθυνη είναι αυτή η επιτροπή που με απέρριψε ως καθηγήτρια Βιολιού θέση στην οποία δεν έχω κάνει αίτηση; Διάβασε άραγε η επιτροπή και ο Κος Στουπάκης τα Διπλώματα μου προτού με κατατάξουν αλλού για αλλού και δεν με κατέταξαν πουθενά στις θέσεις που έχω κάνει αίτηση;

8] Η επιτροπή γνωρίζει σύμφωνα με την προκήρυξη ότι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής οφείλει να έχει Δίπλωμα Σύνθεσης ή Δίπλωμα Οργάνου και η Διεύθυνση Χορωδίας να έχει Δίπλωμα Χορωδίας ή Μονωδίας.

Με βάση αυτή την γνώση πως με κατέταξαν στο Βιολί;

Αμφισβητώ έντονα την διαφάνεια την ικανότητα, την εντιμότητα, και την αξιοκρατία αυτής της επιτροπής του Προέδρου τους  Κο Αμανατίδη και του Συμβούλου τους Κο Στουπάκη ο οποίος θα έπρεπε να αρνηθεί να γίνει κριτής σε μια θέση που και αυτός είναι κρινόμενος .

Τα προσόντα μου είναι Δίπλωμα Σύνθεσης, Δίπλωμα Πιάνου, Δίπλωμα Κιθάρας, Δίπλωμα Μονωδίας, έχω και άλλα πτυχία, σας αποστέλλω και το βιογραφικό μου για να τα δείτε όλα αναλυτικά. Επίσης έχω 30 χρόνια προϋπηρεσία ως μουσικός σε δημόσια σχολεία και Ιδιωτικά ωδεία, έχω 18 έτη προϋπηρεσία ως καλλιτεχνική Διευθύντρια στο Ουράνιο ωδείο, και έχω 8 έτη προϋπηρεσία ως καλλιτεχνική Διευθύντρια στο ωδείο Αμφιθέας.

Σας αποστέλλω, αυτή την επιστολή και σας παρακαλώ να την δημοσιοποιήσετε, ώστε να γνωρίζουν οι δημότες της Νέας Ιωνίας, αυτά τα περιστατικά, και να ενεργήσετε κι εσείς όσο σας το επιτρέπει η δημοσιογραφική σας ιδιότητα, να κάνετε αυτές τις ερωτήσεις στον ΟΠΑΝ μήπως και σε σας απαντήσουν, γιατί εμένα δεν μου εξηγούν και δεν απαντούν στις ερωτήσεις που τους κάνω, μου είπαν απλά να κάνω μια ένσταση που θα την κρίνει η ίδια επιτροπή, και θα μου απαντήσουν σε εύλογο χρόνο, πόσος θα είναι αυτός χρόνος δεν τον προσδιορίζουν.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Με εκτίμηση Ιωάννα Χριστογεωργάκη.

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ