Ένσταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας” για την ακύρωση συνεδρίασης του Δημ. Συμβουλίου

Προς
Τη δήμαρχο Ν. Ιωνίας και Επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉΣ κ. Δ. Θωμαϊδου
Τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κ. Π. Μανούρη
ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ  κ. Η. Γκότση
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ-ΝΕΑ ΑΠΟΨΗ 21Ος ΑΙΩΝΑΣ κ. Ν. Κουκουλάρη
ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ κ. Α. Βάσιλα

Κυρίες, κύριοι, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, σας στέλνουμε αυτήν την επιστολή προκειμένου να σας ενημερώσουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση με χθεσινή ένσταση την οποία υπέβαλε στην αποκεντρωμένη διοίκηση, την οποία σας κοινοποιούμε, ζητάει ουσιαστικά την μη επικύρωση της πράξης 335 της 23ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και την επανάληψη του για όλους τους λόγους που αναφέρει στην ένσταση.

Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε με τους λόγους που προβάλουμε στην ένστασή μας , γιατί η έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε, την οποία επίμονα προσπάθησαν όλες οι παρατάξεις με παρεμβάσεις που έκαναν, να αποτρέψουν για να αρχίσει η συνεδρίαση με το πρώτο θέμα.

Δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό μέχρι την αποχώρησή μας περασμένες 12 μετά τα μεσάνυχτα, οπότε υποχρεωθήκαμε για όλα όσα περιγράφουμε στην ένσταση, να αποχωρήσουμε για να διαφυλάξουμε εκτός των άλλων και εμάς τους ίδιους από την ευθύνη που αισθανόμασταν ότι έχουμε.

Περιμένουμε να επιδείξετε πέρα από παραταξιακές διαφορές στάση ευθύνης απέναντι στην προσφυγή που έχουμε κάνει, ώστε να αποδειχθεί και έμπρακτα η προσπάθεια όλων να τηρείται η σωστή λειτουργία και του δημοτικού συμβουλίου.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Ο επικεφαλής Κ. Κατιμερτζόγλου

    Ν. Ιωνία 2/11/2019


1.11.2019

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς
Την Aποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής
Διεύθυνση Διοίκησης
Τμήμα τοπικής αυτοδιοίκησης

ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Π Ρ Α Ξ Η µε αριθ. 335 του ∆ημοτικού Συμβουλίου N. της µε αριθμό 23ης , από 29-10-2019 , Συνεδρίασης αυτού που έγινε µε την αριθ. 23η /31280/25-10-2019 πρόσκληση, του Προέδρου του ∆ημοτικού Συμβουλίου κ. Κουλούρη Κωνσταντίνου.

Με θέμα την «Εκλογή εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στις Γενικές Συνελεύσεις της Περιφερειακής Ένωσης ∆ήμων Αττικής

Στις 29/10/2019 ήταν προγραμματισμένες να γίνουν δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ , η 22η που ήταν συνεχιζόμενη και η 23η που είχε πρώτο θέμα την εκλογή αντιπροσώπων που είχε ώρα έναρξης την  8η μμ.

Με τη λήξη της 22ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 29/10/2019 και πριν την έναρξη της συνεδρίασης του 23ου Δημοτικού Συμβουλίου που ενώ ήταν προγραμματισμένο την ίδια ημέρα 29/10/2019 , να ξεκινήσει ουσιαστικά στις 8 μμ η ώρα είχε πάει 11.30 μμ και η 23η συνεδρίαση αυτού του συμβουλίου δεν είχε ξεκινήσει ακόμη.

Με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της 23ης συνεδρίασης που αφορούσε την εκλογή αντιπροσώπων για την ΠΕΔΑ, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης , άνοιξε ένα θέμα με αφορμή παραταξιακές διαφορές, εντελώς αυθαίρετα πρώτων  χωρίς την έγκριση του σώματος και δεύτερο, εντελώς ένα θέμα εντελώς άσχετο με τη διαδικασία των εκλογών με αποτέλεσμα να διακοπεί η έναρξη της συγκεκριμένης συνεδρίασης για πάνω από 45 λεπτά, λόγω της μεγάλης έντασης που προκλήθηκε ανάμεσα στις δύο παρατάξεις.

Η ώρα να έχει περάσει της 12 τα μεσάνυχτα ενώ δεν γνωρίζουμε για πόσο επιπλέον χρόνο, διήρκεσαν οι σφοδρές αντεγκλήσεις, από την στιγμή που υποχρεωθήκαμε να αποχωρήσαμε, για τους παρακάτω ισχυρούς λόγους που επέβαλαν αυτή μας την πράξη.

α) Παρά της προσπάθειες που καταβάλαμε ως παράταξη, όπως και άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να σταματήσει η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο παρατάξεις που οδηγούσε σε εκφυλισμό την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και να ξεκινήσουν οι εκλογές αυτό στάθηκε αδύνατο. Όπως αδύνατο στάθηκε και να ακουστούν οι λόγοι της αποχώρησής μας. Δηλώσαμε προφορικά ότι αποχωρούμε για τους παρακάτω λόγους.

β) Εκτός όμως από όσα αναφέρουμε παραπάνω που συνιστούν στην ουσία διακοπή της συνεδρίασης του συμβουλίου, Σύμβουλος της παράταξής μας την επομένη το πρωί είχε αποδεδειγμένα υπερατλαντικό ταξίδι και έπρεπε οπωσδήποτε να αποχωρήσει ενώ θα απουσιάζει μέχρι και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου .

γ) Αυτό θα σήμαινε ότι η υποχρεωτική αποχώρησή της για να πάει στο προγραμματισμένο ταξίδι της, θα μας στερούσε την εκλογή ενός αντιπροσώπου που θα εκλέγαμε σύμφωνα με τη δύναμη που διαθέτουμε, ενώ ταυτόχρονα θα νομιμοποιούσε πρώτο μια διαδικασία που παραβίαζε τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και δεύτερο την μη εκλογή του αντιπροσώπου μας.

δ)  Σε ανάλογη δύσκολη θέση υφιστάμενοι αυτή τη δοκιμασία βρέθηκαν και πολύ άλλοι σύμβουλοι, τον οποίων οι παρατάξεις παρά και τη δική τους προσπάθεια να σταματήσει αυτή η διένεξη και να ξεκινήσει η διαδικασία των εκλογών αγνοήθηκαν.

ε) Ένα σημαντικό στοιχείο που δείχνει ότι δεν επιθυμούσαμε σε καμία περίπτωση να αποχωρήσουμε, είναι το γεγονός ότι είχαμε καταθέσει εμπρόθεσμα (πριν μάλιστα την συνεδρλιαση ) ψηφοδέλτιο με υποψηφίους και τους πέντε δημοτικούς συμβούλους.  (Υπάρχει συνημμένο)

στ) Τέλος θέλουμε να αναφέρουμε, ότι για άγνωστους σε εμάς λόγους, που δείχνει την έκρυθμη κατάσταση που επικράτησε στα συμβούλιο, την επόμενη ημέρα παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο οποίος είναι σύμβουλος της μιας εκ των δύο παρατάξεων που συγκρούστηκαν. (Υπάρχει Συνημμένο ότι γι αυτό το λόγο γίνεται δημοτικό συμβούλιο την Κυριακή 3/11/19.)

Είναι Λάθος αυτό που γράφεται στα πρακτικά της 23ης συνεδρίασης του Δ.Σ και συγκεκριμένα στην 335 Απόφαση ότι η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησε κατά την συζήτηση του 1ου θέματος και το αναφέρει σε δύο σημεία του πρακτικού. Εμείς όταν αποχωρήσαμε ο καυγάς συνεχίζονταν. (υπάρχουν τα πρακτικά )

Απόδειξη αποτελεί η 4η παράγρ. του πρακτικού που καταθέσαμε στα συνημμένα που λέει ότι αποχωρήσαμε κατά τη διάρκεια του 1ου θέματος, ενώ στην αμέσως επόμενη γράφει ότι ο πρόεδρος εισάγει το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης. (Δέχτηκαν τελικά το λάθος τους και κατά δήλωση τους θα το αλλάξουν.)

Το πρακτικό θα πρέπει να αναφέρει τους πραγματικούς λόγους που συντελέστηκε αυτή η μακροχρόνια διακοπή, που δικαιολογημένα και για την υπεράσπιση της λειτουργίας του κανονισμού του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των δικαιωμάτων μας ως δημοτικών συμβούλων από της κάθε είδους αυθαιρεσίες, αλλά και την πλήρη αγνόηση από μέρους του προέδρου των διαμαρτυριών μας να ξεκινήσει η 23η συνεδρίαση του Δ.Σ επέβαλαν την αποχώρηση της παράταξής μας.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης του 23ου δημοτικού συμβουλίου θα τα ζητήσουμε και θα τα στείλουμε έστω και σε CD αν δεν έχουν απομαγνητοφωνηθεί.

Κατόπιν των παραπάνω θεωρούμε ότι δεν υφίσταται η 335 Απόφαση και ζητάμε , ως οι αρμόδιοι να ελέγξετε την νομιμότητα της Απόφασης ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ και το Δημοτικό Συμβούλιο να επαναλάβει την συνεδρίαση του τόσο για το θέμα της εκλογής εκπροσώπων στην Π.Ε.Δ.Α , όσο και τυχόν άλλεςς που έλαβε .

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ο Επικεφαλής Κωνσταντίνος Κατιμερτζόγλου

 

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ