Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Η φετινή χρονιά, πλησιάζει στη λήξη της. Το 2020 ήταν ομολογουμένως μια χρονιά δοκιμασίας, για όλο τον πλανήτη, τις κοινωνίες, την αγορά, σε πολλούς τομείς έως καταστροφική. Η πανδημία, η διόγκωση του ιδιωτικού χρέους, η συρρίκνωση του ΑΕΠ, έχουν προκαλέσει ανυπολόγιστες συνέπειες στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, που ήδη έφεραν το βαρύ φορτίο της δεκαετούς οικονομικής κρίσης.

Τώρα, σήμερα, υπάρχει ανάγκη για λήψη μέτρων από την Πολιτεία, που δεν θα ανακουφίζουν απλώς, αλλά θα δημιουργούν και τις προϋποθέσεις επανεκκίνησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Αν δεν κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις, το κόστος και η χρονική διάρκεια μιας ανάταξης, θα είναι πολύ μεγαλύτερα και επώδυνα.

Σαν Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, έχουμε διαγνώσει τα προβλήματα και έχουμε ήδη καταθέσει στην Κυβέρνηση, πλαίσιο προτάσεων. Ζητούμενο, να μπει σε κίνηση ένα πρόγραμμα εγγυήσεων και επιδοτήσεων από το κράτος και οι Τράπεζες να κάνουν την σχετική μόχλευση, ώστε να δοθούν δάνεια κίνησης σε όλες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη. Με κύριο κριτήριο την δυνατότητα βιωσιμότητας μιας επιχείρησης, ανεξάρτητα αν είναι ενήμερη η όχι.

Ο μοναδικός μας στόχος, πρέπει να είναι η επιτυχής αντιμετώπιση της κρίσης, με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για όλο τον κόσμο.

Εύχομαι ολόψυχα, η νέα χρονιά, να φέρει την ελπίδα, την αισιοδοξία και την δημιουργικότητα που αξίζουν όλες οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες συνάδελφοι!

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here