Επανέρχονται 6 γιατροί στο Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας, του δημ. συμβ. – ιατρού Α. Αποστολόπουλου

Το Πρωτοδικείο Αθηνών με την 831/2020 Απόφαση του διατάσσει την επαναπρόσληψη 6 γιατρών ειδικοτήτων (1 καρδιολόγο, 2 παθολόγους, 2 οφθαλμιάτρους, 1 ουρολόγο) του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας, που είχε απολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 31-12-2018 κατά παράβαση κάθε αρχής εργατικού δικαίου.

Με την επάνοδο των συγκεκριμένων γιατρών αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά το ΚΥ προς όφελος της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Υγείας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΙ.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Α. Ξανθού απολύθηκαν το 2018 περί τους 600 συνολικά γιατροί από τα ΚΥ της επικράτειας, στο πλαίσιο της υποτιθέμενης αναδιαμόρφωσης της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Υγείας με τα γνωστά όμως αρνητικά αποτελέσματα ως προς την αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας.

Ως αντίμετρο της αποδυνάμωσης των ΚΥ (με γιατρούς ειδικοτήτων) είχε επιχειρηθεί τότε να αναπτυχθεί το δίκτυο των ΤΟΜΥ (μόνο με γενικούς γιατρούς, παθολόγους & παιδιάτρους), θεσμόςαποτυχημένος και ημιτελής, ο οποίος προβλέπεται άλλωστε να χρηματοδοτείται πλήρως (ως προς τη σχεδίαση, τις υποδομές& μισθοδοσίες) τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του από το ΕΣΠΑ (κονδύλια γαρ ο λόγος).

Τα σκεπτικά των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με υποθέσεις απολυμένων γιατρών που εκδίδονται αυτή την περίοδο, κατακεραυνώνουν τους πρώην παρα-βιαστές του εργατικού δικαίου και της νομιμότητας.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ