Έπεσε η αυλαία…

Πλακώματα στο Δ. Σ., η κατασκήνωση στο Αλεποχώρι και καμπανάκι για την αγορά

Η αυλαία έπεσε και μαζί της έκλεισε μια ολόκληρη εποχή. Μιλάμε για το μετεκλογικό σκηνικό όπου όλες οι παρατάξεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους εαυτούς τους. Θα συζητηθούν θέματα ηγεσίας για μέρος της αντιπολίτευσης, πολιτικές συμμαχιών, στρατηγικές για την πόλη. Αναμένουμε τους πολιτικούς αρραβώνες, τις Αντιδημαρχίες και ότι άλλο προκύψει.

Τεράστιος ο ενθουσιασμός στο εκλογικό κέντρο της κ. Θωμαΐδου σε σημείο κάποιοι να αναλάβουν ρόλο bodyguard, γιατί ήταν τόσος ο κόσμος και πολύ συναισθηματικά φορτισμένος. Ενδιαφέρον έχει να δούμε δίπλα της και τους πολιτικούς bodyguards.

Φιλιά, αγκαλιές και η Δέσποινα μόλις που κρατιόταν όρθια από τη μεγάλη της συγκίνηση και τις εκρηκτικές εκδηλώσεις αγάπης των ψηφοφόρων της. Ανέτρεψε τα προγνωστικά και το όνειρο ζωής της έγινε πραγματικότητα.

Πολιτική συμμαχιών και πρώτα – πρώτα τα στελέχη του κ. Γκότση έσπευσαν να την συγχαρούν. Γνωστό τοις πάσι ότι έβαλαν μεγάλη πλάτη για να ανατραπεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, δεδομένη και η συνεργασία τους με τη νέα δημοτική αρχή.

Ψόφια τα πράγματα έξω από τα εκλογικά κέντρα. Λίγος ο κόσμος, μεγάλη η αποχή. Πήραν λέτε κάποιοι το μήνυμα ή πέρα βρέχει;

Δεν έλειψαν και τα ζοριλίκια. Πάρτε παράδειγμα την Ελευθερούπολη όπου 2 καθηγητές του σχολείου – εκλογικού κέντρου αντάλλαξαν μπινελίκια, ο ένας της Θωμαΐδου και ο άλλος του Μανούρη. Ήρεμα παιδιά… σάς βλέπουν οι μαθητές σας και παίρνουν παραδείγματα.

Εμφύλιος και σε στελέχη της Ν.Δ. στον Περισσό. Ο νυν πρόεδρος με τον Μανούρη, ο τέως με τη Θωμαΐδου. Κάποια γαλλικά ακούστηκαν.

Συγκέντρωση είχε και η «Λαϊκή συσπείρωση» στο Συνεδριακό κέντρο. Ανασκόπηση του εκλογικού αποτελέσματος, προετοιμασία του ΚΚΕ για τις Εθνικές εκλογές. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα κάνει ο συμπαθής κ. Κατιμερτζόγλου και οι σύμβουλοί του στο νέο δημ. Συμβούλιο, θα προχωρήσουν σε συναινέσεις ή θα στυλώσουν τα πόδια;

Κατήφεια στο εκλογικό κέντρο του κ. Μανούρη. Φυσικό θα μου πείτε, οι περισσότεροι το είχαν δέσει ότι είναι νικητές, αλλά τώρα πρέπει να δουν τα λάθη μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου. Όσον αφορά τις γκρίνιες μάθαμε ότι ξεκίνησαν και αγγίζουν πολλούς.

Απογοητευμένος σε σημαντικό βαθμό έδειχνε ο κ. Μανούρης μόλις οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα. Πολλές σκέψεις πέρασαν από το μυαλό του, όπως και των εκλεγμένων συμβούλων του, μέχρι για ομαδική παραίτηση μίλησαν, κάτι όμως που θα ήταν μεγάλη προσβολή γα τους ψηφοφόρους τους και για τη δημοκρατική διαδικασία. Πράττοντας σωστά ο κ. Μανούρης συγκράτησε τους παρορμητικούς, ωστόσο αναμένουμε τη δική του στάση το επόμενο διάστημα.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ