Επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
Την πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Τη Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, κα Δ. Θωμαΐδου
Τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Κουλούρη
Μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Σταματήστε την εξόφληση προεκλογικών γραμματίων ενάντια στις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και της ΕΠΖ με την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων σε ημέτερους

Κυρία πρόεδρε, στη Συνεδρίαση της 11/11/2019 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, επαναφέρατε το θέμα της χορήγησης άδειας επιπλέον τραπεζοκαθισμάτων που ζητάει ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Με αφορμή αυτό το θέμα, η Λαϊκή Συσπείρωση με εισήγηση την οποία κατέθεσε και συζητήθηκε στο δημοτικό Συμβούλιο της 22ης συνεδρίασης, 21/10/2019, που αναδείκνυε τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία της πόλης, με την ανοχή την οποία επιδεικνύεται, και σας κατηγόρησε ευθέως ότι με αυτή σας τη στάση σας διογκώνεται η  παρανομία με αποτέλεσμα να καταργούνται πεζοδρόμια, όπως στην οδό Μεσολογγίου, διελεύσεις πεζών, ακόμη και πλατείες, όπως η πλατεία Σημιριώτη, (η οποία αποκαταστάθηκε μετά την ομόφωνη αποδοχή των προτάσεων ) που περιείχε η εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης. (Σας την κοινοποιούμε και σας καλούμε να την διαβάσετε προσεκτικά, μαζί με την γραπτή τοποθέτηση του εκπροσώπου μας στην επιτροπή ποιότητας, για να δείτε και τις ευθύνες που απορρέουν σε περίπτωση παράλειψης των καθηκόντων σας.)

Στα πλαίσια των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καταλήξαμε ΟΜΟΦΩΝΑ, να συσταθεί ενιαίος κανονισμός λειτουργίας για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναγνωρίζοντας όλοι την επείγουσα ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία της πόλης και να σταματήσει η ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ των δικαιωμάτων των κατοίκων και επαγγελματιών, να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός και να λειτουργήσουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με βάση τις άδειές τους.

Σε αντίθεση με το πνεύμα και το γράμμα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σαν να μην ακούσατε τίποτα, σαν να μην μεσολάβησε αυτό το Συμβούλιο, επιχειρήσατε για μία ακόμη φορά, στη συνεδρίαση της 11ης  Νοεμβρίου 2019 να περάσετε  τη συγκεκριμένη εισήγηση, αρνούμενη να εφαρμόσετε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακόμη και αυτή η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να δώσει νέα αναβολή, για να προσκομίσει κάποια τυπικά και επουσιώδη στοιχεία ο ενδιαφερόμενος, αντί να αποσύρει την εισήγηση, όπως σωστά ζήτησε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης επικαλούμενος τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ΠΑΣΧΕΙ:

Γιατί Δεν λαμβάνει υπόψη ουσιαστικές παραλείψεις όπως ότι δεν υπάρχει επικαιροποιημένη πρόταση της τεχνικής υπηρεσίας, που θα την εγκρίνει ή θα την απορρίψει, μελετώντας την ουσία των προβλημάτων που δημιουργούνται και έχουν σχέση με το δικαίωμα στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση κατοίκων και πολιτών, αλλά και άλλες σοβαρές παραμέτρους, όπως έχει υποχρέωση να κάνει η επιτροπή. Διαφορετικά παραβιάζει συνειδητά την υποχρέωση που έχει να διασφαλίζει τη νομιμότητα των αποφάσεων του οργάνου παίρνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. 

Δυστυχώς απέναντι στις επιδιώξεις κάποιων,  που στην ουσία καταστρατηγούν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων μειώνοντας τους κοινόχρηστων χώρων, φαίνεται να  συναινούν και άλλοι με πρώτη και καλύτερη την Πρόεδρο της Επιτροπής, η οποία παρά τις επισημάνσεις αυτές και τις έντονες διαμαρτυρίες του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης κώφευσε.

Η επιμονή αυτή εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής  να περάσει ντε και καλά αυτό το αίτημα τώρα,!! το οποίο ήταν θαμμένο 2 χρόνια και αμέσως μετά την εκλογή της νέας Δημάρχου επιβεβαιώνει την εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21/10/2019 για τις διασυνδέσεις και τις διευκολύνσεις ψηφοθηρικού τύπου, με υποσχέσεις και αλληλεξαρτήσεις, που υπάρχουν, ειδικά όταν στην περίπτωση που συζητάμε ο ενδιαφερόμενος ήταν υποψήφιος με την Παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ της Κας Θωμαϊδου.

Καλούμε την πρόεδρο της Επιτροπής, Ποιότητας Ζωής, να μην κάνει κατάχρηση  της εξουσίας που έχει.

  • Να δεσμευτεί ότι στο πλαίσιο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου θα προασπίσει τους κοινόχρηστους χώρους, με προτεραιότητα την ελεύθερη και ανεμπόδιστη χρήση τους από τους κατοίκους – πολίτες, όπως είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα, διατηρώντας ανοιχτό τον πεζόδρομο.
  • Να αποσύρει άμεσα το θέμα, σεβόμενη τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες εμπίπτουν στις δεσμεύσεις που ανέλαβε ΟΜΟΦΩΝΑ να περιφρουρηθούν όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι και να προχωρήσει εντός του έτους  στην επικαιροποίηση ή σύνταξη νέου κανονισμού λειτουργίας.
  • Να έρθει τουλάχιστον για την πλατεία Σημιριώτη και τη Μεσολογγίου συγκεκριμένο σχέδιο.

Σε διαφορετική περίπτωση κάνουμε γνωστό ότι αν παραβιαστούν  οι κανόνες λειτουργίας των οργάνων για τη διαφύλαξη των κοινόχρηστων χώρων θα αναζητηθούν και θα καταλογιστούν ευθύνες σε όσους αναλογούν. Τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 21/10/2019 αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα των ισχυρισμών μας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση, οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Κ. Κατιμερτζόγλου,  Α. Ματθαίου, Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Ε. Μποτζιολή

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ