Επιστολή του “Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου” για εργαζόμενη στο δημοτικό Ωδείο

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ»
Σαπφούς 10 Αθήνα, τηλ.: 210.3213694, 210.3215246, φαξ : 210.3240827
e-mail: pmu@pmu.gr

30/8/2019

Αρ.Πρωτ. 1909

Προς την Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Κα Δέσποινα Θωμαϊδου

Η απελθούσα Δημοτική Αρχή λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας της, επιχειρεί να τιμωρήσει εργαζόμενους του Δημοτικού Ωδείου που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα στην προκήρυξη για τις προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για τη χρονιά 2019-2020 στήνουν με φωτογραφικό τρόπο την «απόλυση» της συναδέλφου Έρσης Φτούλη, που εργάζεται στο Ωδείο από την ίδρυσή του.

Επειδή τα προσόντα της συναδέλφου είναι υψηλά επιλέγουν να προκηρύξουν τη θέση της μουσικής Προπαιδείας και των Θεωρητικών για εργαζόμενους της κατηγορίας ΤΕ και όχι της κατηγορίας ΠΕ, παρ’ όλο που όλα αυτά τα χρόνια η προκήρυξη ήταν για ΠΕ. Για να είναι σίγουροι ότι θα αποκλείσουν τη συνάδελφο, ζητούν σαν απαραίτητο προσόν για αυτόν που θα κάνει το μάθημα της μουσικής Προπαιδείας και των Θεωρητικών, να γνωρίζει ακορντεόν και αρμόνιο!!! Αντίστοιχα παραγνωρίζουν την αναγκαία παιδαγωγική επάρκεια που είναι εντελώς απαραίτητη σε μια παιδαγωγική δραστηριότητα, επειδή η συνάδελφος που εργαζόταν όλα αυτά τα χρόνια την έχει.

Αυτή η μεθόδευση αποδεικνύει την υποκρισία των επιχειρημάτων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στην «απόλυση» της συναδέλφου Ατζελέτου. Όταν έχεις λίγα τυπικά προσόντα φεύγεις γιατί είχες λίγα. Όταν έχεις πολλά, φεύγεις γιατί είχες πολλά. Αυτή η λογική του προκρούστη έχει στόχο να δικαιολογεί τις απολύσεις όποιων εργαζομένων ζητάνε τα δικαιώματά τους.

Σας καλούμε σα νέα Δήμαρχο να βάλετε τέλος σε αυτές τις πρακτικές της προηγούμενης Διοίκησης. Το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ωδείου είμαστε στη διάθεσή σας για τη διεύρυνση, την αναβάθμιση του Δημοτικού Ωδείου και των υπηρεσιών που προσφέρει στους Δημότες της Νέας Ιωνίας.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη που μειώνει τα απαραίτητα προσόντα παρακάμπτοντας απόφοιτους Πανεπιστημιακών σχολών με παιδαγωγική επάρκεια για να προσληφθούν γνώστες ακορντεόν και αρμονίου για τη μουσική Προπαιδεία και τα Θεωρητικά μαθήματα υποβιβάζουν το Ωδείο, λειτουργούν φωτογραφικά και εκδικητικά.

Ζητάμε να ακυρώσετε με παρέμβασή σας τη συγκεκριμένη προκήρυξη που γίνεται αναξιοκρατικά και εκδικητικά.

Ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας για τα ζητήματα που αφορούν το Δημοτικό Ωδείο.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Βασίλης Παρασκευόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας
Κώστας Σταυρόπουλος

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ