Επιστολή επιτροπής κάτοικων από τις πληγείσες περιοχές του Ηρακλείου

Μετά την κακοκαιρία της 13ης Οκτωβρίου, ο Δήμος Ηρακλείου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Την παρακάτω επιστολή έστειλε επιτροπή κάτοικων από τις πληγείσες περιοχές του Ηρακλείου και ζητούν να δοθούν προκαταβολές και αποζημιώσεις στους πληγέντες, να απαλλαγούν για ένα διάστημα οι επιχειρήσεις και οι κατοικίες από τους δημοτικούς φόρους, καθώς και να γίνει άμεση αποκατάσταση των δημόσιων χώρων (παιδικές χαρές, γήπεδα μπάσκετ κ.λ.π.).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Ηράκλειο 19/10/20

ΠΡΟΣ: κ. Δήμαρχο, Πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου
Δημοτική παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΖΙ
Δημοτική παράταξη ΑΚΕΠ – Συνεργασία    
Δημοτική παράταξη ΠΝΟΗ
Δημοτική παράταξη ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ
Δημοτική παράταξη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Δημοτικό Σύμβουλο Ν. Μπαρμπούνη

Την Κυριακή 18.10.20 μαζευτήκαμε κάτοικοι, από τις πληγείσες περιοχές που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με έντονη την αγωνία για την επόμενη ημέρα.

Επικρατεί ανησυχία και αγωνία από όλους μας για την καταγραφή των ζημιών αλλά και τις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν. Ήδη χρειάζεται να μπούμε στην διαδικασία να επισκευάσουμε τα σπίτια μας, τις επιχειρήσεις μας, τα αυτοκίνητα μας, με ένα κόστος που πολύ από μας δεν μπορούν να σηκώσουν.

Επίσης υπάρχει ένα “αλαλούμ” για τον τρόπο καταγραφής των ζημιών καθώς άλλα συνεργεία κάνουν αυτοψία στους χώρους και άλλα απλή καταγραφή από μακριά.  

Εμείς σαν επιτροπή ζητάμε:

  • Να γίνει διευκρίνιση από τον δήμο και καλύτερη ενημέρωση για τον τρόπο της καταγραφής των ζημιών.
  • Να αποζημιωθούμε 100% για όλες τις ζημιές που έχουμε υποστεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να δοθούν προκαταβολές στους πληγέντες ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα πρώτα έξοδα των ζημιών. Να δοθεί προτεραιότητα στις μεγάλες ζημιές.
  • Να απαλλαγούν για ένα διάστημα οι επιχειρήσεις και οι κατοικίες από τους δημοτικούς φόρους και κάθε άλλο φόρο προς το δημόσιο.
  • Να γίνει άμεση αποκατάσταση των δημόσιων χώρων όπως παιδικές χαρές, γήπεδα μπάσκετ κ.λ.π.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ