Επιστολή γονέων μαθητών Ωδείου Δήμου Νέας Ιωνίας

Με επιστολή τους, γονείς των των παιδιών που φοιτούν στο Ωδείο του Δήμου Νέας Ιωνίας, επισημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θέτουν ερωτήματα ειδικά για τη φετινή χρονιά μιας και – όπως αναφέρουν – από την αρχή της σχολικής χρονιάς ως σήμερα 26/10/20 δεν έχει λειτουργήσει ακόμα το Ωδείο.

Νέα Ιωνία, 25 Οκτωβρίου 2020

Επιστολή προς:

  1. Δήμο Νέας Ιωνίας
  2. Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Είμαστε επιτροπή γονέων των παιδιών που φοιτούν στο Ωδείο του Δήμου Νέας Ιωνίας. Χρόνια τώρα, από την αρχή της ίδρυσή του, στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή να υπάρχει το Ωδείο, ιδιαίτερα σε αυτά τα δύσκολα για τους Έλληνες χρόνια, όπου τα χρήματα, αλλά και ο χρόνος δεν περισσεύουν.

Τόσα χρόνια αντιμετωπίζουμε διάφορα προβλήματα, όπως το γεγονός ότι το ωδείο στεγάζεται σε έναν αφιλόξενο για τέχνη κτίριο, το γεγονός ότι τα παιδιά μας αλλά και οι δάσκαλοι κάνουν μάθημα το χειμώνα σε παγωμένες και το καλοκαίρι σε ζεστές αίθουσες, την μη ύπαρξη του κατάλληλου εξοπλισμού, την ύπαρξη χρεώσεων ετήσιας εγγραφής και μηνιαίας συνδρομής, άνευ λόγου, παρά μόνο για εισπρακτικούς σκοπούς.

Είμαστε μέλη μίας κοινότητας, νοιαζόμαστε και αγωνιούμε για ένα όμορφο μέλλον για τα παιδιά και του νέους. Βλέπουμε κάθε χρόνο τα αποτελέσματα της προσπάθειας των ανθρώπων που νοιάζονται, καθηγητών (καλλιτεχνών, μουσικών) και λοιπών εργαζομένων,
για την λειτουργία και την εξέλιξη του Ωδείου και των παιδιών μας και πορευόμαστε μαζί.

Με δεδομένο λοιπόν ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς ως σήμερα 26/10/20 δεν έχει λειτουργήσει το Ωδείο ακόμα, ρωτάμε:
 Γιατί καλέσατε τους γονείς και δημότες για εγγραφές σε ένα ανύπαρκτο Ωδείο;
 Γιατί οι γονείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση;
 Τι ενέργειες έχετε κάνει συγκεκριμένα (και πότε) ώστε να λειτουργήσει το Ωδείο;
 Πότε θα επαναλειτουργήσει και με τι όρους;
 Στις σημερινές συνθήκες της πανδημίας, θα ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών μας και ποια είναι αυτά;

Σας καλούμε να μας απαντήσετε σε όλα τα παραπάνω γραπτώς και αρμοδίως και σας δηλώνουμε ότι από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τις πιέσεις ώστε να λειτουργήσει το Ωδείο άμεσα, σωστά και με ασφάλεια για τα παιδιά μας.

Επιτροπή Γονέων μαθητών Ωδείου Νέας Ιωνίας
Βαδάλη Ελένη
Βάρβογλης Δημήτριος
Βασιλάκος Αχιλλέας
Βιδάλη Ευφροσύνη
Γιαννούτσος Αλέξανδρος
Διονυσάκη Φλώρα
Δουλούμης Παναγιώτης
Λαποκωνσταντινάκη Δέσποινα
Ματθαίου Αλέξανδρος
Μωυσίδου Ελένη
Ντάλας Απόστολος
Πεφάνη Ευγενία
Πουλαρίκας Βασίλειος
Σιμσιρής Αθανάσιος
Στεργιάκη Φανή
Τζανάτου Καλλιόπη
Φλώρου Μαρία

E-mail επικοινωνίας:
mirtopolli@gmail.com
execplatinum@yahoo.gr

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ