Επιστολή του κ. Ηλία Πεσματζόγλου

Προς εφημερίδα Ν. Ιωνίας, ΙΟΝΙΑΝΕΤ.gr
Υπόψη Διευθυντού, κ. Μαγκαναδέλλη

κ. Μαγκαναδέλλη καλημέρα,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα θέμα που υπάρχει στην γειτονιά μου και αφορά την καθαριότητα, αλλά και την ασφάλεια του χώρου, ειδικά το καλοκαίρι.

Πρόκειται για το σημείο Δωδεκανήσου και Βοσπόρου στην Αλσούπολη, και συγκεκριμένα επί της οδού Δωδεκανήσου πίσω από το σημείο όπου υπάρχουν οι κάδοι σκουπιδιών.

Στο σημείο εκείνο λοιπόν έχει πεζοδρόμιο και υπάρχουν και δύο δέντρα τα οποία δεν τα φροντίζει κανείς με αποτέλεσμα ό,τι πέφτει από τα δέντρα, φύλλα, ξερά κλαδιά κλπ., αλλά και ό,τι φέρνει ο αέρας ως κατάλοιπα της συγκομιδής σκουπιδιών ή της καλής θέλησης περαστικών ή και περίοικων (που τους πέφτει μακριά ο κάδος και προτιμούν τις άμεσες λύσεις απόρριψης) να μαζεύεται γύρω από τα συγκεκριμένα δέντρα.

Το αποτέλεσμα είναι να μετατρέπεται ο χώρος σε μία μικρή χωματερή που έχει τον κίνδυνο, πέρα από την καθαριότητα και την υγιεινή, της πυρκαγιάς ειδικά το καλοκαίρι, καθώς γεμίζει ξερά χόρτα και σκουπίδια.

Έχουμε ενημερώσει αρκετές φορές τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας για το θέμα και τους έχουμε επιστήσει την προσοχή καθώς υπάρχει βενζινάδικο στον χώρο του συγκεκριμένου οικοπέδου, αλλά δεν έχει γίνει ποτέ κάτι ουσιαστικό. Έχω κλαδέψει και τα δέντρα και έχω μαζέψει και τα ξερόχορτα μερικές φορές, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε είναι κάτι που θέλει συνεχή φροντίδα και δεν είναι δική μου αρμοδιότητα.

Η κατάσταση αυτή που σας περιγράφω διαρκεί τουλάχιστον δύο χρονιές και αυτή που διανύουμε είναι η τρίτη στην σειρά. Η όχληση, από μέρους μου κάθε φορά, αλλά και από γείτονες, καθώς με ενημέρωσαν, να συνεχίζει προς τις υπηρεσίες του Δήμου μας όπως και η απάντησή τους, ότι δηλαδή έχουν ενημερώσει με την σειρά τους το αντίστοιχο συνεργείο και θα επιληφθεί.

Εχθές λοιπόν πλησιάζοντας στο σημείο κοίταξα αγανακτισμένος άλλη μία φορά και σου στέλνω τις εικόνες που αντίκρυσα. Παρατηρώντας λοιπόν καλύτερα, πρόσεξα και κάτι… σκούπες κρυμένες στα δέντρα, ανάμεσα στα ξερόχορτα. Όχι, δεν ήταν ιπτάμενες, ούτε ήταν ο Χάρι Πότερ κοντά που τις είχε παρκάρει στο σημείο. Μετά λύπης μου λοιπόν, αναγκάζομαι να διαπιστώσω ότι το συνεργείο είναι ενήμερο και το συγκεκριμένο σημείο δυστυχώς, δεν ξέρω αν είναι το σημείο που ξεκινάει η καθαριότητα, είμαι όμως σίγουρος ότι είναι το σημείο που αυτή σταματάει!

Ευχαριστώ
Πεσματζόγλου Ηλίας

*Η Ionianet επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Κανλή, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι θα ασχοληθεί άμεσα με το ζήτημα που θίγει η επιστολή του αναγνώστη μας. Στη συνέχεια, μας ενημέρωσε ότι καθαρίστηκε το σημείο και τα δύο παραπλήσια δέντρα.

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ