Επιτυχημένη η Γιορτή Υιοθεσίας της Φιλοζωικής

Η Φιλοζωϊκή Ένωση Ν. Ιωνίας (ΦΕΝΙ) αποτελείται από εθελοντές οι οποίοι σε συνεργασία με τον Δήμο προσπαθούν, με όσες δυνάμεις διαθέτουν, για την προστασία και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων  της πόλης μας. Ως γνωστόν οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής τους, λαμβάνουν κατά καιρούς χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, ενώ οι διάφορες μορφές κακοποίησης των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων τιμωρούνται πλέον ιδιαίτερα αυστηρά με φυλάκιση και βαριά χρηματικά πρόστιμα.

Η ΦΕΝΙ όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, διοργάνωσε (27/06) στον πεζόδρομο της Π. Π. Γερμανού, στο κέντρο της Ν. Ιωνίας, την ΓΙΟΡΤΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ με σκοπό να βρουν σπίτι αδέσποτα που πληρούν βεβαίως όλες τις προδιαγραφές υγιεινής (εμβολιασμός, τσιπάρισμα,κλπ.). Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, αφού πολλοί ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της ΦΕΝΙ, αρκετοί έγιναν μέλη, ενώ υιοθετήθηκαν (με πράξεις υιοθεσίας) 7 σκυλάκια και μια γάτα. Παράλληλα έγινε επίδειξη από εκπαιδευτή σκύλων πάνω στις πιο σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης.

Η ΙΟΝΙΑΝΕΤ βρέθηκε στη Γιορτή, μίλησε με φιλόζωους συμπολίτες και είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την πρόεδρο της ΦΕΝΙ κ. Στέλλα Κοκοτζή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑΝΕΤ
Η κ. Κοκοτζή απεύθυνε μέσω της εφημερίδας μας κάλεσμα ενίσχυσης και ενδυνάμωσης του έργου της ΦΕΝΙ από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό το έργο της Ένωσης.

Σε ερώτηση της ΙΟΝΙΑΝΕΤ για τα προγράμματα προστασίας που εφαρμόζονται σήμερα στο δήμο μας η κ. Κοκοτζή μας ενημέρωσε: «Υλοποιούμε την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων του δήμου μας. Έχουμε συμβληθεί με Νοσοκομείο στη Ν.Ερυθραία το οποίο διαθέτει και αυτοκίνητο για την παραλαβή του πάσχοντος ζώου, ετοιμάζουμε χώρο  αποθεραπείας – αποκατάστασης για σκυλάκια μετά το νοσοκομείο και περιμένουμε να προμηθευτούμε τροφές που θα διανείμουμε στα σημεία που υπάρχει ανάγκη. Για όλα αυτά χρηματοδοτηθήκαμε με 20.000 ευρώ από τον Δήμο Ν. Ιωνίας».

Βασίλης Μαγκαναδέλλης

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ