Εργαστήρια Κουκουλάρη: προσφορά για test covid-19 στους εργαζόμενους του δήμου

Κορωνοϊός - Covid 19

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΣΤ COVID-19 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ.

Σχετικά με την κατάσταση προσφοράς για πραγματοποίηση μοριακού test covid 19 σας ενημερώνουμε ότι:

Α) Στα εργαστήρια μας από επιλογή μας δεν πραγματοποιούμε μοριακό test λόγω του υψηλότατου κόστους για τους δημόσιους φορείς αλλά και για τους ιδιώτες. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα εργαστήρια στην περιοχή μας και όχι μόνον πραγματοποιούν τις λείψεις και τα δείγματα τα στέλνουν σε εργαστήρια φασόν. Κατά συνέπεια πέραν του υψηλού κόστους  κατά την άποψη μας τίθεται και ζήτημα αξιοπιστίας μας μιας και δεν έχουν άμεση εποπτεία.

Β) Στα εργαστήρια μας είμαστε οι πρώτοι που πραγματοποιήσαμε και πραγματοποιούμε ανίχνευση του covid-19 με την Αμερικανική μέθοδο αντισωμάτων της εταιρείας Abbottdiagnostics, με τον ανάλογο κορυφαίο εξοπλισμό που ελάχιστοι ιδιώτες κατέχουν. Η μέθοδος είναι χημειοφωταύγεια και ανιχνεύουμε αντισώματα covid-19 IgG και covidIgM. Τα αντισώματα G μας δείχνουν εάν ο άνθρωπος έχει έλθει σε επαφή με τον ιό στο πρόσφατο παρελθόν. Τα αντισώματα M μας δείχνουν εάν ο άνθρωπος νοσεί και μεταδίδει τώρα . Βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας η μέθοδος είναι απόλυτα αξιόπιστη και αγγίζει το ποσοστό του 100%. Ποτέ δεν υπήρξε διάσταση αποτελέσματος με το μοριακό.

Γ) Σε συνεργασία και ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων με την ΔΡ Πηγή Λυμπέρη διευθύντρια ερευνών της ανοσολογίας του ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ εκτιμούμε και προτείνουμε, για την ασφάλεια των ανθρώπων και των εργαζομένων, ότι είναι καλύτερα να γίνει περιοδικός έλεγχος του covid-19 με έλεγχο αντισωμάτων τρεις και τέσσερεις  φορές, παρά εφάπαξ λόγω κόστους του μοριακού. Η τιμή που προσφέρουμε για τον έλεγχο και των αντισωμάτων είναι στα 20 ευρώ και για τα δυο Gκαι M. H τιμή αυτή είναι μοναδική και δεν προσφέρεται πουθενά μέχρι σήμερα στην Ελληνική επικράτεια και όχι μόνο.

Δ) Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποιους από τους φορείς που ελέγχονται από τα εργαστήρια μας:

1) Ε.Β.Ε.Α

2) Νηπιαγωγείο Πειραιά  « Δελφινάκια » 

3) Νηπιαγωγείο Ψυχικού « Βίλα Αιμιλία»

4) Νηπιαγωγείο- Δημοτικό- Γυμνάσιο- Λύκειο « εκπαιδευτήρια Μάνεσης»

5) Η Γαλλική πρεσβεία και η οικογένεια του Γάλλου Πρέσβεως

6) Ο όμιλος Συγγελίδη

7) Υπουργείο ανάπτυξης τμήμα εμπορείου

8) Πολυχώρος εστίασης « Παλιά Αγορά»

9) Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης.

Σας ενημερώνουμε ότι στα εργαστήρια μας έχουν πραγματοποιηθεί χιλιάδες τεστ covid-19. Τέλος εκτιμούμε όπως και αναφέραμε ότι είναι επιστημονικά και ανθρωπιστικά προτιμότερο να πραγματοποιηθεί έλεγχος φορτίου αντισωμάτων κυλιόμενος- περιοδικός  παρά εφάπαξ μοριακός γιατί, δεν θα μπορεί να υποστηριχθεί οικονομικά λόγω αναίτιου και τεράστιου κόστους.

Με εκτίμηση

Ο επιστημονικός διευθυντής

Δημήτριος Νικ. Κουκουλάρης                                                                                                

Ιατρός Μικροβιολόγος

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ