Εργατικό ατύχημα στον Δήμο Νέας Ιωνίας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Μία ακόμα σελίδα στη μαύρη λίστα

Την Δευτέρα 30 Μάρτη συνάδελφος εργάτης καθαριότητας που εργάζεται στο σκαλί του απορριμματοφόρου χτύπησε σοβαρά μετά από πτώση του στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί και να χειρουργηθεί στον αγκώνα, ενώ έχει τραυματισθεί και στα πλευρά. Θα χρειαστεί αρκετό διάστημα για να επανέλθει στην εργασία του.

Του ευχόμαστε περαστικά και καλή δύναμη σε αυτόν και την οικογένειά του.

Για τους συναδέλφους που εργάζονται στη καθαριότητα στους δήμους τα συχνά εργατικά “ατυχήματα” είναι η μόνη κανονικότητα που έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια. Πως να μην είναι άλλωστε, όταν για παράδειγμα στον Δήμο μας, με ευθύνη των Δημοτικών Αρχών, δεν έχουν πάρει μέσα ατομικής προστασίας από το 2017. Ο συνάδελφος που τραυματίστηκε δούλευε με παπούτσια που είχε αγοράσει ο ίδιος! Είναι μεγάλες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής.

Η πανδημία του κορονοϊού δυσκόλεψε περισσότερο τις συνθήκες εργασίας και ανέδειξε σε μεγαλύτερο βαθμό τις ελλείψεις σε προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας. Η εντατικοποίηση της εργασίας έχει βαρέσει κόκκινο. Οι συνάδελφοι με υπευθυνότητα και συνείδηση της κρίσιμης κατάστασης δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, αλλά βάζουν σε κίνδυνο καθημερινά την υγεία και την ασφάλειά τους.

  • Καλούμε τη Δημοτική Αρχή τώρα να δώσει τα μέσα ατομικής προστασίας που δικαιούνται οι συνάδελφοι.
  • Απαιτούμε να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες του εργατικού “ατυχήματος”.
  • Τώρα να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Την ώρα που η κυβέρνηση και το κεφάλαιο ετοιμάζουν να μας φορτώσουν για μία ακόμα φορά το λογαριασμό μιας κρίσης, εμείς που δίνουμε καθημερινά την μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την διεκδίκηση των πραγματικών αναγκών μας. Δεν πρέπει, και δεν θα τους αφήσουμε, να μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν θα γυρίσουμε στο σπίτι μας μετά τη λήξη της βάρδιάς μας.

ΑΠΡΙΛΗΣ 2020

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ