Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας για τα σχολικά γεύματα

Φωτό: www.alfavita.gr

Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Ιωνίας

Προς τις

  • Κα Δήμαρχο, Δ. Θωμαΐδου
  • Κα Αντιδήμαρχο Παιδείας, Ελ. Αλατσίδου

Θέμα: Για τα σχολικά γεύματα

Ενημερωθήκαμε από εκπαιδευτικούς της πόλης πως υπάρχουν οικογένειες του Δήμου μας που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα ικανοποίησης των διατροφικών τους αναγκών, λόγω της διακοπής των σχολικών γευμάτων.

Γνωρίζουμε πως από τις 26/2, οι 1.227 σχολικές μονάδες (185.000 μαθητές), που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, ενημερώθηκαν εντελώς αιφνιδιαστικά πως σταματά η διανομή των γευμάτων στους μαθητές. Μάλιστα, στον Δήμο μας, η διακοπή πραγματοποιήθηκε αμέσως, με το κλείσιμο των σχολείων και την έναρξη της τηλεκπαίδευσης.

Η διακοπή της χορήγησης των σχολικών γευμάτων από την κυβέρνηση αιτιολογείται από την καθυστέρηση της έγκρισης της νέας σύμβασης έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το Υπουργείο Παιδείας δεν φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής.

Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή αυτή η εξέλιξη!

Τα σχολικά γεύματα (ανεξάρτητα από τα τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος) αποτελούν στήριγμα για αρκετές εργατικές – λαϊκές οικογένειες, για οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες μέσα στην καθημερινότητα για να καλύψουν άμεσες ανάγκες, και μάλιστα αυτή του φαγητού.

Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ρωτάμε:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η δημοτική αρχή προκειμένου εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα στους μαθητές είτε συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση είτε όχι;
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού το μέτρο των σχολικών γευμάτων.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Αλ. Ματθαίου, Ελ. Μποτζιολή

Κάντε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here