Εθελοντική αιμοδοσία από τους Εθελοντές αιμοδότες των σχολείων Δήμου Νέας Ιωνίας

Η ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ & η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

                 Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

 στο 3ο Γυμνάσιο & 6ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας στην αίθουσα εκδηλώσεων (Καλλιπόλεως & Σαλαμίνος 2).

Στην αιμοδοσία αυτή μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες αιμοδότες μόνο.

Οι Εθελοντές Αιμοδότες των σχολείων μας, διοργανώνουν την 13η εθελοντική αιμοδοσία και σας καλούν να συμμετάσχετε και να γίνετε έμπρακτοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Στόχος της προσπάθειας είναι να καλύψει τις ανάγκες  σε μονάδες αίματος λόγω μεγάλης μείωσης των αποθεμάτων.

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητή μονάδα του Γενικού και Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», του οποίου το επιστημονικό προσωπικό διασφαλίζει  την τήρηση των κανόνων υγιεινής για την προστασία των αιμοδοτών.

Προσέλευση Αιμοδοτών: Ο χώρος αναμονής των αιμοδοτών εντός και εκτός της αίθουσας θα διαμορφωθεί έτσι ώστε η απόσταση μεταξύ των αιμοδοτών να είναι αυστηρά δύο μέτρα & η συνάθροιση άνω των δέκα ατόμων να περιορίζεται σε χρόνο άνω των 15′.

Ωράριο των αιμοληψιών 14:30 – 19:00 με αυστηρή προσέλευση των τελευταίων 4 (τεσσάρων) αιμοδοτών έως 18:30.   

Εντός του χώρου των αιμοληψιών την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχει η Επισκέπτρια Υγείας της Ν. Υ. Αιμοδοσία, ενώ εκτός του χώρου οι Υπεύθυνες της Ομάδας.  

Ενδεικτικά θα μπορούσε να εφαρμοστεί η τακτική κλεισίματος ραντεβού με μέγιστο αριθμό 8 – 10 αιμοδοτών ανά ώρα (δεδομένης της παρουσίας δύο αιμοληπτριών).

Ο/Η εθελοντής/ντρια αιμοδότης/τρια, θα πρέπει να επιδείξει αστυνομική ταυτότητα, άδεια οδήγησης, διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά του/ης (με φωτογραφία του αιμοδότη). Πριν την αιμοληψία, ο/η υποψήφιος/α αιμοδότης/τρια εξετάζεται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Οι αιμοδότες εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης  για τον ίδιο ή τους συγγενείς τον αριθμό μονάδων αίματος τουλάχιστον ίσο με τον αριθμό των αιμοδοτήσεών τους.

Σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης COVID 19  την ώρα που τα αποθέματα αίματος έχουν μειωθεί δραματικά, η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί για όλους έναν από τους πιο σημαντικούς κρίκους κοινωνικού εθελοντισμού.

Για την καλύτερη οργάνωση θα αιμοδοτούν 10 άτομα ανά ώρα γι’ αυτό παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να δηλώσετε συμμετοχή & ώρα προσέλευσης μέχρι τις 15/02/2021, ώστε να τηρηθεί μία σειρά για λόγους ασφαλείας στο mail:  aimodotes.sxolion.n.ionias@gmail.com

Υπεύθυνες αιμοδοσίας κα. Τσιπά Δέσποινα & κα. Ζαχουδάνη Μαρία.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ COVID

ΤΥΠΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥΕΤΑΙΡΕΙΑΑΠΟΔΟΧΗΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ
inactivated COVID-19 vaccine ή RNA based COVID-19 vaccineModerna
Pfizer
ΝΑΙΑΜΕΣΗ, ΕΦΟΣΟΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ (Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρει αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων)
a replication defective virus vaccine (ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΟΣ)AstraZeneca
Johnson & Johnson
ΟΧΙ2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΝΩΣΤΟΣ

4 ΒΔΟΜΑΔΕΣ
  • ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ CCP ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  • AABB SUMMARY: DONATION OF CCP AND BLOOD COMPONENTS FOLLOWING COVID-19 VACCINES OR CCP TRANSFUSION – Updated 12 15 2020
  • Change Notification UK National Blood Services No. 09 – 2020 (Issued by JPAC: 24 February 2020)

Κάντε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ